نام فارسی: دره (Darreh)
نام علمی: Zizyphus nummularia
نام انگلیسی: Wild Jujub
نام هندي: Jarberi
نام عربی: زریب (Zariab)
دره ، درختچه ای کوچک و دارای شاخه های باریکی از تیره عناب است که عموما از ناحیه مجاور سطح زمین منشا می گیرند. برگ های تخم مرغی، منتهی به نوک تیز با دندانه های ریز و پوشیده از تارهای پنبه ای دارد. از مشخصات آن این است که زائده زیر برگ های آن، به صورت خارهای کوچک و خمیده تغییر شکل یافته است. گل های کوچک و عاری از دمگل و مجتمع به صورت گرزن دارد. میوه اش کوچک، گوشت دار، مدور و به قطر ۸ میلی متر است و پس از رسیدن، رنگ آن قرمز می شود. در نواحی مختلف آسیا، مخصوصا نقاط جنوبی آن از جمله ایران پراکندگی دارد.
خواص درمانی دره
میوه گیاه دره طعم شیرین و ترش مزه دارد. اشتها آور و مقوی معده است. برگ های تازه آن اگر بر روی جوش و دانه های جلدی قرار داده شود، آن را درمان می کند. جوشانده برگ های آن به صورت حمام موضعی، جهت رفع درد مفاصل به کار می رود و اگر این جوشانده غرغره شود، خون ریزی لثه ها و درد گلو را برطرف می سازد.
محل رویش دره
گیاه دره در نواحی، خوزستان: نزدیک دهلوران، بین شوش و دهلوران، شمال غربی اهواز. بهبهان. لرستان: ۶۷ کیلومتری شمال اندیمشک، شهبازان . فارس: داراب، میان کتل در ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ متری، رزون. کرمان: جنوب شرقی کوه بازنان در ۹۵۰ متری. لار، نزدیک بندرعباس، منصور آباد و لار. بلوچستان: نزدیک سوران در ۴۰ کیلومتری مغرب سراوان رشد می کند.