هر طبی توصیه های خوبی برای پیشگیری و درمان بیماری ها دارد اما پرسشی که ذهن همه را به خود مشغول می کند این است که کدام یک از این طب ها برای من مناسب است؟ طب سنتی یا طب اسلامی ؟ طب نوین یا طب سنتی ؟ باید گفت برای درمان یک بیماری عارض شده، از تشخیص توسط پزشک شروع می شود و پزشک پس از تشخیص نوع بیماری، داروی خاص همان بیماری را به مقدار مناسب و با دستور مصرف صحیح تجویز می کند.
طب نوین یا طب سنتی
در صورتی که به پیشرفته بودن علوم پزشکی امروز معتقد نباشیم و برای اقیانوسی از مطالعات و تحقیقات علمی دانشمندان در طول هزاران سال پیش تاکنون ارزش قائل نباشیم و شفای هر دردی را از سیر و پیاز و شلغم و امثال آن ها بخواهیم ممکن است با سرگرم شدن به مصرف تجویزهای سنتی، در مواردی اقدام اصولی دیر شده باشد و بی جهت یک بیماری مزمن و حتی مرگ به یک بیمار تحمیل شود.
اگرچه ممکن است که برخی از بیماری های جزیی توسط تجویزهای سنتی درمان شود، اما ممکن است که مواد دارویی موجود در چنین غذاهایی جوابگوی حل کامل مشکل یک بیماری خاص نباشد.
در حالی که اگر بیمار به موقع توسط پزشک حاذق معاینه شود و در مورد وی به دستورات پزشک عمل شود، چنان فاجعه ای برای آن بیمار به بار نمی آید.
کاربردهای طب سنتی و اسلامی
طب سنتی یا طب اسلامی
استفاده از طب سنتی ایرانی و طب اسلامی، اساس بر تغییر سبک زندگی و پیشگیری ست و در مرحله ی درمان، تجویز های طب اسلامی یا طب سنتی نیازمند طی زمان ، صبر و مداومت در استفاده می باشد که البته تاثیراتی معجزه آسا بدون هیچ گونه عوارض و نتایج سوء، همراه خواهد بود.
به هر حال، ضمن این که هیچ کسی نمی تواند بر خاصیت دارویی و درمانی برخی از غذاها و گیاهان دارویی تردید کند، باید به این حقیقت توجه داشته باشیم که پزشکی امروز ما حاصل مطالعات و تحقیقات و تجربیات تمامی دانشمندان در طول تاریخ است و طب نوین امروزی، قطعا از لحاظ قدرت تشخیص و بررسی صحیح به مراتب، علمی تر و قوی تر از روش های سنتی عمل می کنند.اما در روش های درمان ، طب اسلامی و طب سنتی بسیار نتیجه بخش و اثر گذار هستند.