پولیپ های رحم به پولیپ آندومتر یا رحمی یا پولیپ های پوشش درونی زهدان (رحم) به رشد غیر طبیعی بافت آندومتر (لایه پوشاننده داخل رحم) پولیپ رحم می گوییم.
پولیپ رحم، توده های بی دردی هستند که به دهانه رحم و یا به قسمت داخلی رحم چسبیده اند . پولیپ های رحم می توانند به صورت تک یا گروهی و تا اندازه ی حداکثر ۳ سانتی متر ایجاد شوند.
پولیپ ها معمولا بی ضرر هستند اما در موارد نادری ممکن است سرطانی شوند. در خانم های در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی پولیپ های رحم شایع تر است .
علل پیدایش پولیپ های رحم
-
برهیلا32,000 تومان
علت ایجاد پولیپ های رحم، شناخته شده نیست اما چنین پولیپ هایی، غالبا بر روی دهانه رحمی که قبلا دچار زخم شده به وجود می آیند. همچنین گاهی اوقات به دنبال عفونت دهانه رحم، پولیپ ها بر روی آن ایجاد می شوند. خانم هایی که بچه دار نشده اند بیشتر احتمال دارد که به پولیپ های رحم دچار شوند.
نکته مهم: خود این ازدواج شرعی و اسلامی، و حامله شدن و بچه دار شدن و شیردهی به بچه، یک واکسن طبیعی ضد سرطان رحم، ضد پولیپ های رحم و ضد سرطان پستان می باشد.
علایم پولیپ های رحم
1. ترشحات آبکی و خون آلود از مهبل (واژن).
2. خونریزی بعد از مقاربت جنسی.
3. خونریزی در فواصل بين عادات ماهیانه.
4. خونریزی بعد از یائسگی.
5. خونریزی از مهبل غیر از دوران قاعدگی.
نکته: اگر چه در تمام سنین بعد از اولین عادت ماهیانه و قاعدگی (منارک) امکان ظهور پولیپ رحم وجود دارد؛ اما شیوع پولیپ در زنان بالای ۴۰ سالگی بیشتر است. یک پولیپ آندومتر ممکن است ریشه در رحم داشته باشد؛ اما تا دهانه رحم (انتهای مهبل و واژن و ابتدای رحم) هم ساقه کشیده باشد.
اقدامات و درمان پولیپ رحم در طب جدید
با استفاده از وسیله ای به نام اسپکولوم مهبل را باز می کنند و پزشک قادر است از این طریق پولیپ های دهانه رحم را ببیند و معاینه دقیق زهدان و دهانه رحم توسط پزشک انجام شود.
عکس برداری از زهدان، رحم و از آندومتر و از گردن زهدان (دهانه رحم) به روش سونوگرافی یا هیستروسکوپی.
برداشتن پولیپ به روش اتساع و کورتاژ، یعنی درمان پولیپ ها معمولا سریع و آسان می باشند و پولیپ های دهانه رحم را می توان از طریق اسپکولوم با جراحی در آورد.
پولیپ های داخل رحم را با استفاده از هیستروسکوپی می توان بیرون آورد.
باید دانست که ممکن است درد و خونریزی کمی تا چند روز بعد از جراحی وجود داشته باشد.
نمونه برداری از بافت پولیپ و بررسی آن در آزمایشگاه پاتولوژی به منظور کشف سلولهای پولیپ رحم یا دهانه رحم صورت می گیرد تا مطمین شوند سرطانی هستند یا خیر؟ و کشف کنند در صورت وجود سلولهای سرطانی، آیا بدخیم هستند یا نه؟
نکته: پولیپ های رحم یا دهانه رحم از بیماری های برگشت پذیر است و ممکن است بعد از عمل جراحی درست قبل از یائسگی دوباره پولیپ ها عود کند. در نتیجه دوباره نیاز به جراحی داشته باشند.
درمان پولیپ های رحم (پولیپ آندومتر) در طب سنتی
- خوردن گلنار وحشی
- خوردن جوشانده یا دم کرده برگ کارواش (شیرینک)
- با نهار و شام یک چهارم کاهو بدون سس بخورد.
- خوردن کرفس.
- مصرف انار شیرین یا رب انار شیرین.
- سیر (هفته ای ۱ تا ۲ عدد بخورد).
- پیاز (هفته ای ۱ تا ۲ عدد متوسط بخورد).
- خوردن گیاه خار مریم.
- خوردن شاه تره.
- مصرف بومادران.
- کمپرکس پارچه کتانی در آب تاج ریزی به طور مکرر در درمان سرطان پولیپ رحم چرکین شده بد خیم مفید است.
- درمان زخم رحم و کمک به وضع حمل زن حامله: از خاکشیر شیاف درست کرده و شب ها در مهبل بگذارید.
جابه جایی رحم به طرف عقب
یکی از بیماری های زنان جابه جایی رحم به طرف عقب است. در ۱۰ درصد خانمها رحم به طرف عقب خم شده و بر روی راست روده (رکتوم) قرار می گیرد که این مورد هیچ ضرری ندارد.
علت بیماری
علتی ندارد با این حال ممکن است بعد از زایمان ایجاد شود یا به علت وجود یک کیست تخمدان ایجاد گردد که باعث فشار به رحم شود و رحم را به طرف عقب براند.
مشکلات بیماری
یک رحم به عقب برگشته بر روی باروری و زایمان تاثیر خاصی ندارد با این حال ممکن است:در هنگام مقاربت ایجاد درد نماید. یا هنگام عادت ماهیانه ایجاد کمر درد کند.
-
ساپورین35,000 تومان