درمان صرع و تشنج و غش (پارت اول)

کاربر ۱۷کاربر ۱۷
6,870 بازدید
درمان صرع، تشنج و غش

معرفی بیماری و درمان صرع : اپی لپسی epilepsy (از زبان یونانی باستان) به معنی تصرف کردن، تملک داشتن، یا پریشان کردن، عبارت است از مجموعه ای از اختلالات عصبی مزمن پزشکی بلند مدت که با حمله صرعی مشخص می شود این حمالات ممکن است بسیار خفیف و تقریبا غیر قابل شناسایی بوده یا برعکس طولانی مدت و با لرزش شدید همراه باشد.

در صرع حملات به طور مکرر روی می دهند و هیچ دلیل ثابت و مشخصی ندارند، در حالیکه حملاتی که به دلایل خاص روی می دهند را نباید به عنوان حمله صرعی تلقی کرد. صرع در برخی افراد به دلیل آسیب مغزی، سرطان مغز و سوء استفاده از دارو و الكل، و دلایل دیگر ایجاد می شود.

تعریف صرع 

صرع در عمل به عنوان دو یا چند تشنج صرعی تعریف می شود که فاصله آن ها 24 ساعت است و دلیل خاصی ندارد.

درمان صرع – حملات

رایج ترین نوع حملات (۶۰٪ موارد) تشنج است. از آن ها، دو سوم به صورت حمله صرعی موضعی ظاهر می شوند که بعدا به حمله عمومی تبدیل می شوند در حالی که یک سوم به صورت حمله عمومی ظاهر می شوند. ۴۰٪ حملات باقیمانده غیر تشنجی هستند. یک نمونه از این نوع حمله غایب است که به صورت سطح پایین هوشیاری روی می دهد و معمولا ۱۰ ثانیه طول می کشد.

صرع تنها یک بیماری نیست بلکه یک نشانه بیماری است که می تواند بر اثر اختلالات متعددی به وجود آید تشنج خود به خود و بدون علت خاصی مانند شدید اتفاق می افتد علت اصلی رخ دادن صرع می تواند عوامل ژنتیکی یا مشکلات ساختاری یا متابولیک باشد، این در حالی است که در 6 مورد، علت آن نامشخص است.

شرایط بیماری ژنتیکی، بیماری مادرزادی و اختلال رشد در افراد جوان شایع است، این در حالی است که  تومور مغزی و سکته مغزی در افراد مسن رایج است. تشنج ها همچنین می توانند بر اثر مشکلات بهداشتی دیگر رخ دهند.

علل و علایم بروز صرع و درمان صرع

علل و علایم بروز صرع و درمان صرع

یک اختلال دوره ای سیستم عصبی ناشی از تخلیه ناگهانی و غیر طبیعی الکتریکی نرون های مغزی است که این تخلیه های الکتریکی باعث بروز حرکات تشنجی، اختلال حواس، از دست دادن هوشیاری می شود و بیشر افراد زیر 20 سال به این بیماری دچار می شوند.

چارلز دیکنز و داستایوفسکی از جمله نویسندگانی بودند که تا آخر عمرشان با این بیماری دست به گریبان بودند. زنان مبتلا به صرع میتوانند فرزندان سالم به دنیا آورند. کودکانی که بیشتر دچار تب و تشنج می شوند بیشتر مستعد صرع هستند. اولین علامت صرع ممکن است اختلال وحشت شبانه باشند.

علل وقوع صرح

عفونت و یا تومور مغزی، ارثی، اختلال هورمون ها، ضربه مغزی، شوک، مسمومیت، عدم تعادل PH خون، اختلال غدد درون ریز (مانند تیروئید مننژیت و یا آسنفالیت، آسیب های زایمان، کاهش قند یا کلسیم، منیزیم خون و يا اسید فنیل پیرویک در ادرار (صرع نوزادان)، آلزایمر، تحریک اعصاب سمپاتیک.عفونت های داخلی، سکته ها، کاهش آدرنالین در مغز، ناهنجاری در جریان الکتریکی مغز و گاهی علل ژنتیکی و وراثتی دارد.

باید دانست صرع گاهی موضعی و گاهی منتشر است. و در پزشکی جدید درمان قطعی برای صرع ندارند و فقط جلوگیری از پیشرفت بیماری می کند.

علل صرع پس از ۶۰ سالگی

تومور مغزی، نارسایی کلیوی و کبدی، ضربه مغزی، الكل، سکته مغزی.

علایم صرع

تشنج و لرزش، تپش قلب، از دست دادن هوشیاری شب ادراری (صرع کودکان)، گیجی، گر گرفتگی

مضرات

غذاهای چرب یا حاضری – سردیجات (ترش یا بیمزه) – ادویه جات – فعالیت های خورشیدی – فیلم و صحنه های پراسترس و خشونت – قهوه – قند – شکر – مسمومیت با فلزات سنگین -پرکردن دندان با آمالگام – استشمام مواد محرک (گوگرد، پاک کننده، عطرها، حشره کش ها) – شستشوی اطفال با آب گرم (عامل مهم صرع کلر موجود در آب – نوشیدن مایعات سرد- گوشت قرمز (زیاده روی) – عدس – حمام طولانی یا داغ – جکوزی، سونا).

درمان صرع – علت و درمان مزاجی

خروج مزاج از تعادل، گرم یا سرد، زمینه ساز صرع و تشنج می باشد. غالبا از غلبه سردی و ضعف می باشد. که لمس و نبض و بدن بیمار سردتر می شود. و سرخی پوست کمتر می شود. در این نوع از صرع باید گرمی ها مانند عسل و كباب و سويق پهلوان و.. اضافه شود.

ولی اگر رنگ پوست قرمزتر و لمس و نبض و بدن گرم تر شود و با گرمی ها افزایش یابد، صرع و تشنج گرم است. که باید حجامت و افزایش اندک سردی انجام شود.

نکته مزاجی خیلی دقیق و مهم: این است که اصلاح مزاج باید داخل هر وعده غذایی انجام شود. یعنی صبحانه گرمی بخوریم و بعد نهار سردی بخوریم درست نیست بلکه داخل هر وعده غذایی مزاج غذا اصلاح شود. این کار از درمان های مشترک همه امراض است. در بیماری های حساس مانند صرع یا کسانی که با کوچکترین مشکل، مریض می شوند، و البته برای همه مردم، تنظیم مزاج داخل هر وعده غذایی ضروری است.

درمان صرع – علت و درمان خونی

غالبا از کم خونی و ضعف است. که با قرص خون و خونساز و كباب زياد و سیب و سویق پهلوان و ماساژ و دلاکی و.. درمان کنید.

درمان صرع با روایات وطب سنتی

درمان صرع با روایات وطب سنتی

حجامت شخص روزه دار و گرسنه ممنوع: از امام ع درباره حجامت شخص روزه دار سوال می شود و ایشان در پاسخ می فرماید: من برای او می ترسم از چیزی که وی برای خود می ترسد، عرض کردم: او از چه چیزی برای خود می ترسد؟ ایشان فرمودند: از این که غش کند و بی خود شود یا مره بر وی غلبه کند.

از این حدیث، می فهمیم که کم بودن خون و ضعیف شدن بنیه و سرد شدن مزاج موجب صرع و غش می شود. نکته دقیق و ریز اینکه، غلبه مره در اینجا ناشی از کم شدن خون است. یعنی مره نسبت به خون بیشتر می شود. نه اینکه در اثر حجامت مره تولید شود. البته ممکن است، حجامت در گرسنگی موجب خروج مره از ذخیره گاه می شود.

ولی اکثر صرع های اول و وسط و آخر ماه از غلبه خون و گرمی است. که باید حجامت انجام شود. صرع گاهی از صفرای سوخته و مره است. بیمار زردتر و سیاهتر از قبل میشود. یعنی یک سیاهی در زمینه زردی در پوست آشکار می شود. علایم مزاجی به دقت در کتاب نقد و تکمیل مزاج شناسی استاد خیراندیش و استاد تبریزیان آورده شده است.

امام باقر ع برای صرع ناشی از صفرای سوخته، فصد و بعد از آن، شوید تجویز فرموده اند. البته سایر درمان های مره مانند اسهال با سنا و گل محمدی، صفرابر، سودابر، سرکه انگبین، تنقیه، استفراغ عمدی و… نیز مفید هستند. تجویز همزمان صفرا بر و سودابر به این دلیل است که در صفرای سوخته، مزاج پایه صفراست، اما در اثر شدت حرارات سودا نیز ایجاد شده است

کسی به امام باقر ع عرض کرد: دختری دارم که زیاد در خواب فزع می کند و گاهی حال او شدید می شود و به تشنج دچار می شود به حدی که وی را بر زمین می اندازد.

بعضی از درمان کننده ها می گویند او با اهل زمین مس شده است برای او علاجی نیست. گاهی به تشنج عصبی دچار می شود به حدی که وی را بر زمین می اندازد.

حضرت فرمود: او را سرد کن با فصد و سه روز به وی شوید طبخ شده همراه با عسل بده. او گفت چنین کردم و خوب شدم به اذن خدا جل جلاله.

توجه: این نسخه برای تشنج و صرع گرم است. و برای تشنج ناشی از سردی تأثیر معکوس دارد.

فشار و اختلال روحی روانی فکری

فشار و اختلال روحی روانی فکری

از علل مشترک همه امراض مخصوصا در امراضی مانند صرع و تشنج، اختلالات روحی روانی است. زندگی پرفشار ماشینی و تنظیم نبودن اخلاط موجب استرس و اضطراب و فشار روحی و ضعف اعصاب و اختلال روحی روانی سنگین می شود.

درمان صرع با حنا

حنا یکی از درمان های مشترک این اختلالات است. سایر موارد بیماری های معنوی و روانی و اخلاقی را نیز رعایت نمایید. رسول خدا ص فرموده اند: با حنا خضاب کنید که مایه جلای بینایی و رویش مو و بوی خوش و آرامش برای همسر می شود.

و فرموده اند: ای علی! هزینه کردن یک درهم برای خضاب، برتر از هزینه کردن هزار درهم در راه خدا ولی در غیر این کار است. در حنا چهارده ویژگی نهفته است: باد را از گوش ها می زداید، بینایی را جلا می دهد، بینی را نرم می کند، دهان را خوشبو می کند، لثه را محکم می کند، لاغری را برطرف می کند. خضاب مایه آراستگی و پاکیزگی است.

علت و درمان عضوی و غذایی

باید داروهای تقویت عقل واعصاب را متناسب با مزاج استفاده کرد. داروی اعصاب و عقل و تشنج نیز مفید است و نیز رعایت مسلمات غذایی مانند طبیعی خوری، عدم پرخوری، پرهیز از هر غذای استاندارد (چون مواد افزودنی و سمی دارد) و…

مثلا در تب يا عصبانیت شدید یا شوک عصبی و.. ممکن است بیمار تشنج و غش کند. در تب یکی از مهمترین کارها پایین نگه داشتن دماست. 

درمان صرع با طب فشاری

ضربه یا سوزن یا روغن مالی یا.. به نقاط درمان های مشترک، ماساژ ماهیچه ها و کف و پشت دست و پا و…

غش (تبریزیان)

بر یک لیوان آب حمد و آیة الکرسی بخوانید و روی صورت بیمار بریزید – بین در ابرو را فشار دهید. به هوش می آید.

تشنج مغزی حین تولد (تبریزیان)

غش (تبریزیان)

کیسه آب تمام شده و به دلیل عدم رسیدن فرمان تشنج رخ می دهد. روغن بنفشه پایه کنجد، طریفل، تشنج (انغوزه)، عقل، جامع با آب انار و بخور حضرت مریم (س) استفاده شود.

[banafshehoil]

اشکال (میرزایی)

این نسخه نیز برخی از علل را بیان کرده است. و درمان کامل نیست. داروهای عالی هستند. اما تجویز ناقص است. این نقص غالب نسخه های اساتید، در امراض سخت است. یعنی قسمتی از درمان را بیان نموده اند.

صرع و تشنج (ضیایی)

درمان صرع، تشنج و غش : دعا و اسباب معنوی
  1. در بین روز: یک گرم زعفران (منع مصرف در حاملگی) + یک قاشق پلوخوری عسل آویشن + دو لیوان آب.
  2. به لیمو+ زیرفون، با هم دم شود، فرح آور است. همچنین دمکرده نیم گرم.
  3. برگ حساس در یک استکان آبجوش شادی آور است.
  4. عصرانه: یک استکان گلاب طبیعی به یک استکان عرق طبیعی بید مشک + یک قاشق پلوخوری عسل آویشن.
  5. گیاه سیاهدانه به دلیل داشتن ماده ای موسوم به «تیموکیتون» در دانه های خود دارای اثرات ضد تشنجی بوده و میتواند موجب تأخیر در زمان شروع تشنج و کاهش مدت تشنج شود، لذا گوییم بعد از ناهار و شام یک قاشق چایخوری سیاهدانه میل شود.
  6. در بین مغرب و شام: یک استکان عرق طبیعی بهارنارنج + یک استکان عرق طبیعی بید مشک + عسل طبیعی آویشن.
  7. شکوفه پنبه: نشاط آور، ضد مالیخولیا و وسواس است.
  8. کمپوت انجیر یا مربای انجیر ضد صرع، ضد جنون و ضد وسواس است.
  9. هر روز نصف قاشق چایخوری پودر آنغوزه (=صمغ انجدان= تصمغ كما) را در کپسول خالی ریخته و بخورید، ضد تشنج و ضد أم الصبيان (=صرع کودکان) است. و همچنین خوردن گل بنفشه طب و مالیدن روغن آن در درمان صرع کودکان مفید است.
  10. قسط شیرین (= قسط عربی = خولنجان مصری) را خوب بجوید تا با آب دهان کاملا مخلوط شود سپس آن را در آورده و به سر یا بدن طفلی که مبتلا به تشنج است، ضماد کنید (بسیار نافع است).
  11. روزی یک استکان جوشانده برگ بارهنگ (ضد صرع)،
  12. مالیدن روغن اسفند به سر (ضد صرع)

توجه: اگر در بیمار تشنجی و صرعی تب و عفونت ایجاد شده و یا تکرار شود تشنج شدیدتر از دفعه قبل خواهد بود لذا هر روز صبح ناشتا عسل رقیق شده و هر شب آب سیب عسل خورده تا پیشگیری از تب و عفونت شود.

درمان صرع و MS (خدادادی)

  • به فعالیت بیش از حد و کنترل نشده تمام یا قسمتی از سیستم عصبی مرکزی گفته می شود؛حملات صرع ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد و شخص تا چند دقیقه بعد از پایان حملات صرع حالت منگی دارد و شدیدا احساس خستگی و خواب می کند.
  • در هر دقیقه ۳ میلی لیتر اکسیژن برای هر ۱۰۰ گرم بافت مغز لازم و ضروری است.
  • مصرف بیش از حد غذاهای سرد (اسیدی) موجب افزایش ترشحات مایعات مغزی می شود و به عروق مغز فشار می آورد و باعث تخریب بافت مغز می شود.
  • بیماری صرع دقیقا مانند بیماری ام اس می باشد؛ لذا این بیماران باید از غذاهایی که طبع سرد دارند پرهیز و از غذاهای با طبع گرم خصوصا عسل و قندهای طبیعی بیشتر مصرف کنند.
  • غذاهای گرم و خشک دارای پتاسیم می باشند و برای تقویت مغز مفید می باشند.
  • مصرف شیر چلغوز خام برای بیماران صرعی و کسانی که خیلی زود دچار تخلیه انرژی میشوند و بدنشان سرد میشود فوق العاده مفید می باشد.
  • بیماران صرعی باید از خوردن سردی ها و همچنین گردو پرهیز کنند.

برای مطالعه ادامه مقاله درمان صرح به مقاله درمان تشنج، صرع و غش (پارت دوم) مراجعه نمایید.

دسته بندی پیشگیری و بیماریها طب سنتی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت