درمان قولنج (خیراندیش)
طبق دستور خیر اندیش برای درمان قولنج پنج گرم ساقه و برگ خشک تاجریزی سیاه را در نیم لیتر آب جوش بریزید و دوازده دقیقه دم کنید. بعد، آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز دو فنجان از آن را بخورید.
این دم کرده برای معالجه انواع قولنج های کبدی موثر و مفید است.
درمان قولنج (تبریزیان)
قولنج معلول غلظت خون است و درمان آن صاف کننده خون است و اگر علت آن ورم روده باشد جامع با آب زیره وسنای مکی و طریفل و کاسنی تازه به تعداد برگ در شب داروی قولنج است.
عامل قولنج و درمان
امام رضا ع گفته اند، در آغاز شب، نه در زمستان و نه در تابستان، با زنان نزدیکی مکن؛ چرا که (در آن هنگام) معده پر است و این کار ناستوده و از آن بیم قولنج (باد کنج)، سست اندامی و کژدهانی، نقرس، سنگ، ریزش غیر ارادی ادرار، فتق و ضعف بینایی و هشیاری وجود دارد.
اگر چنین کاری را بخواهند، باید در آخر شب باشد؛ چرا که بیشتر موجب سلامت بدن است، در آن بیشتر امید فرزند میرود و برای فرزندی که میان زن و مرد تقدیر می شود، هوش بیشتری را سبب می شود.
نکته: باید سایر اعمال که موجب فشار و سردی و انسداد و باد سرد وضعف میشوند نیز پرهیز شود.
امام على : انجیر انسدادها را نرم می کند و برای بادهای قولنج سودمند است در روز فراوان از آن بخورید و در شب هم بخورید اما نه فراوان.
نکته: یبوست و انسداد و سودا از عوامل اسپاسمها و قولنج ها و بادهای سرد در بدن است. پس سایر ملین ها نیز مفید هستند. یک دوره اسهال با سنا و گل محمدی نیز مفید است.
– تقویت بدن و تقویت کننده های مزاج
زردک (هویج سنتی)
امام صادق : زردک، مایه ایمنی از قولنج و بواسیر است و توان نزدیکی را تقویت می کند.
نکته: سایر تقویت کننده های جنسی و گرم کننده های مزاج و تقویت کننده های بدن و خونسازها نیز موجب گرما و رفع اسپاسم و یادهای سرد می شود.
پرهیز از سردی و گرم کردن مزاج
امام رضا ع : باید از این بپرهیزی که … تخم مرغ و ماهی را همزمان در معده گردآوری چرا که هرگاه این دو با یکدیگر آیند، قولنج، باد بواسیر و دندان درد به وجود می آورند.
کاهش سردی ها و افزایش گرمیها، سودابر، بلغم زدا، دلاکی ونوره و مانند آن نیز مفید است.
صاف کردن خون و كبد
داروی صاف کننده و طيب و طبیعی خوری و پرهیز از کثیف کننده ها نیز مفید است.
روغن مالی و بادکش ودلاکی ونوره نیز خیلی مفید است.
بخور وآب گرم وحمام افتاب
مصرف باد زداها مانند زیتون، ترب و …
اصلاح مزاج و خون و غذا و سایر ریشه ها و امراض نیز مفید است.
کدو
یکی از یاران به امام صادق ع گفت: از امیر مومنان حدیثی درباره کدو روایت شده که فرموده است: کدو بخورید؛ چرا که مغز را افزون می سازد.
امام صادق ع فرمود: آری. من نیز می گویم که برای درد قولنج خوب است.
خواستم بگم که زردک با هویج فرق می کند
هویج فرنگی هیچ خاصیتی ندارد و فقط بخاطر رنگ زیبایش جای زردک که خاصیت فراوان دارد گرفته است و در بازار به ندرت میتوان پیدا کرد
کدو تنبل یا کدو زرد منظور حدیث هست شما به اشتباه عکس کدو سبز رو قرار دادین اصلاح کنین