غریزه تک گلی بودن زنبورعسل یکی از خصوصیات بسیار مهم است که خداوند عظیم شان در نهاد زنبورعسل قرار داده است، که باعث شده گرده های همان گونه گیاهی، بر روی گل های همان گونه منتقل و در نتیجه باروری بهتر و بیشتر گل ها را به وجود آورد و شاهد تولید بیشتر میوه و بذر با کیفیت و کمیت عالی تری باشید.
به این رفتار جالب توجه و منحصر به فرد که فقط در زنبورعسل وجود دارد رفتار تک گلی می گویند، که بسیار مورد توجه انسان قرار گرفته است، و تعدادی از زنبورداران خوش فکر و مطلع توانسته اند به روش مصنوعی و با استفاده از اسانس های گیاهی، که چند قطره از اسانس گیاه آن مزرعه را در شربت خوراکی زنبورها ریخته و زنبورها را گول زده و به مزرعه مورد نظر هدایت می کنند، در نتیجه زنبورها به مزرعه هایی که دارای همان بو هستند رفته و گرده و شهد آن گل ها را به کندو منتقل می نمایند.
البته شایان ذکر است که گل ها تا مدت زمان محدودی دارای شهد بوده که گاهی ممکن است زنبورها ظرف کمتر از نیم ساعت شهد و گرده آن نوع گیاهان را به کندو منتقل کنند و بعد از آن دیگر نمی نشینند و خستگی در نمی کنند، بلکه زنبورهای راهنما و پیش رو همواره دنبال گل های گیاهان دیگر پرداخته و آدرس آن ها را به زنبورهای مزرعه رو می دهند.
و در نتیجه زنبورها در تمام طول روز که هوا روشن است، نوبت به نوبت به مزارع و باغات مختلف سر زده و شهد و گره گل آن ها را به کندو منتقل نموده و در شب نیز با دیگر زنبورها شهد های جمع آوری شده را با سه بار صلوات فرستان برای هر ذره شهد به عسل تبدیل می کنند.