بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ

کاربر ۳کاربر ۳
1,256 بازدید
بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ

اهمیت ورزش

بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ امکان پذیر است این آسیب ها غالبا ناشی از تمرینی است که فرد به آن عادت نکرده است. مثلا آسیب زمانی به وجود می آید که فردی که شغل بدون تحرکی دارد پس از ۱۵ سال بی تحرکی در کلاس های بسیار فشرده و سنگین ایروبیک شرکت کند! وقتی کسی می خواهد ورزش کند باید روند فعالیت او تدریجی باشد و مقدار فعالیت خود را کم کم افزایش دهد.

قانون طلایی این است: آهسته و پیوسته. اگر به تمرین عادت ندارید درباره اینکه چه ورزش یا تمرینی برایتان مناسب است باید به کارشناس مراجعه کنید.

باید مرتب و مدام ورزش کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید. تا جایی که می توانید غذای سالم به همراه مقدار زیادی میوه و سبزی بخورید؛ به سخن بقراط توجه کنید.

بقراط می گوید: اگر به هر فرد به اندازه مناسب غذا و ورزش بدهیم – نه کمتر نه بیشتر – ایمن ترین راه سلامت را یافته ایم. در این عصر استرس زا باید سعی کنیم به تناسب اندام و سلامت دست یابیم. اگر ورزش و تمرین را به درستی و عاقلانه انجام دهیم وضعیت جسمی و روحی مان خیلی خوب خواهد شد و می توانیم با همه فشارهای زندگی روزمره روبه رو شویم.

مزایای ورزش فراوان است از جمله: کارکرد قلب و ریه ها بهبود می یابد، جریان خون تحریک می شود، عضله ها و مفاصل نرم تر و منعطف تر می شود، مشکلات گوارشی کم و دستگاه ایمنی تقویت می شود تا این امکان برای فرد فراهم آید تا در مقابل بیماری مقاوم تر گردد.

مستقیم پس از صرف غذای سنگین یا با شکم کاملا خالی ورزش نکنید. اگر یکی دو ساعت قبل از ورزش غذای سبکی بخورید کفایت می کند. اگر می خواهید از گرفتگی عضلانی و دفع آب بدن دوری کنید، حواستان به میزان جذب مایعات باشد. وقتی ورزش می کنید همیشه یک بطری آب با خود داشته باشید.

وقتی حالتان خوب نیست و سرحال نیستید، ورزش نکنید. بعد از ورزش، ویروس یا عفونت تشدید می شود و در موارد شدید می تواند منجر به مرگ شود.

قبل از ورزش کردن باید خودتان را به درستی آماده کنید همیشه بدنتان را گرم کنید و حرکات کششی را به نرمی انجام دهید و در انتهای تمرین بدن را به تدریج سرد کنید.

مزایای ماساژ

وقتی آسیب های ورزشی ایجاد شود ماساژ تاثیر فوق العاده ای در اکثر ناراحتی ها دارد و اقدام کمکی فوق العاده ای برای بهبودی است.

ماساژ جریان ورود و خروج خون به مناطق آسیب دیده را افزایش می دهد، در نتیجه روند بهبود را به طرز چشمگیری تسریع می بخشد.

ماساژ مواد زاید متابولیسمی متراکم را تحریک به دفع می کند. در نتیجه تمرین ورزشی، محصولات زاید از قبیل اسیدلاکتیک و اوره که وارد عضله ها و در آن جا جمع می شوند متبلور می شوند و باعث گرفتگی، سفتی، درد و ناراحتی عضله ها می شوند.

پس از تمرین، با کار بر روی بافت نرم این مشکلات از بین می روند. ماساژ باعث کشیده شدن بافت های نرم و رها شدن اندورفین میشود و با این کار درد کاهش می یابد. خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری بافت ها بهبود خواهد یافت. به جلوگیری از شکل گیری چسبندگی ها یا بافت باقی مانده از زخم کمک می کند. بافت قدیمی باقی مانده از زخم و چسبندگی های موجود در عضله ها، تاندون ها و لیگامان را که به علت تروما (ضربه) های قبلی به وجود آمده اند می توان به شکل اثربخشی به قسمت های کوچکتر تقسیم کرد.

ماساژ باید همانند داروی پیشگیرانه تلقی شود. برای پرهیز از آسیب های ناشی از استفاده زیاد فوق العاده است و باید منظم انجام دهد تا دردهای کوچک را تسکین دهد؛ دردهایی که می توانند در نهایت منجر به تروما شوند. بسیاری از مردان و زنان ورزشکار از ماساژ درمانی استفاده می کنند تا فشار عصبی شان را کاهش دهند و قبل از رویداد ورزشی ذهنشان را آرام و ریلکس کنند.

ماساژ قبل از ورزش

کارکرد اصلی ماساژ قبل از ورزش عبارت است از: نشاط آفرینی نه ریلکس کردن. عضله ها را باید قبل از رویداد ورزشی شل و گرم و آماده کرد. این کار باعث افزایش میزان عملکرد، بنیه و چابکی و به حداقل رساندن احتمال کشیدگی عضله ها در طول رویداد ورزشی خواهد شد. در ماساژ قبل از رویداد ورزشی، حركات ماساژ، قوی و تحریک کننده خواهد بود.

روغن های اصلی که پیش از رویداد ورزشی از آن ها استفاده می شود:

۲ قطره روغن فلفل سیاه
۱ قطره اوکالیپتوس
۲ قطره روغن زنجبیل
۱ قطره سوسنبر
۱ قطره لیمو
۲ قطره رزماری
۲ قطره روغن رزماری
رقیق شده در ۲۰ میلی لیتر روغن ناقل

ماساژ بعد از ورزش

هدف اصلی ماساژ پس از رویداد ورزشی این است که به عضله ها اجازه دهد تا از خستگی بیرون بیاید. هدف ماساژ دفع مواد زاید از جمله اسیدلاکتیک و دیگر رسوبات بافت هاست. زنان و مردان ورزشکار برتر می توانند جهت بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ روند بهبودی خود را از سه روز به یک روز کاهش دهند. در ماساژ پس از رویداد ورزشی، حرکات آهسته و محکم خواهند بود تا محل پاکسازی تقویت شود. روغن های اصلی که پس از رویداد ورزشی از آن ها استفاده می شود:

۲ قطره بابونه رومی
۲ قطره کندر
۱ قطره سروکوهی
۱ قطره سرو
۱ قطره کندر
۲ قطره سروکوهی
۲ قطره مرزنگوش
۱ قطره اسطوخودوس
رقیق شده در ۲۰ میلی لیتر روغن ناقل

بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ

جهت بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ هیچ گاه نباید خودتان عمل تشخیص را انجام دهید. قبل از شروع ماساژ، همه آسیب ها را باید پزشک متخصص معاینه کند و تشخیص دهد. آسیب های خاص به معاینه با اشعه ایکس و تست خون نیاز دارد.

اگر به یک آسیب توجه نکنید ضرر درازمدت و شدیدی خواهید دید. با این حال، پس از تشخیص اولیه، ماساژ مبتنی بر خود یاری می تواند مفید باشد، ولی هرگز نباید سعی کنید درد را قبول کنید و با آن ادامه دهید. چون این کار باعث وخامت بیشتر بافت آسیب دیده می شود.

چه مواقع نباید ماساژ را انجام داد؟

زخم های باز را ماساژ ندهید، ماساژ را فقط زمانی شروع کنید که بافت باقی مانده از زخم خودش را گرفته باشد (یک یا چند هفته بعد، با توجه به شدت زخم یا آسیب). سپس می توانید اطراف آن بافت را به آرامی ماساژ دهید، ولی آن بافت را مستقیم ماساژ ندهید تا کاملا خوب شود که ممکن است چند ماهی طول بکشد.

شکستگی ها را ماساژ ندهید. ماساژ را فقط پس از برداشتن قالب شروع کنید.

قسمتی که آسیب التهابی شدید وجود دارد و علایمی از قبیل: تورم، گرما، قرمزی و سفتی دارد ماساژ ندهید. در بیماری هایی مثل آرتریت روماتوئید و نقرس که التهاب شدید دارد. هر عارضه ای که به یت (itis) ختم شود التهابی است مثل بورسیت (التهاب یک بورس).

در صورت ابتلا به ترومبوفلبیت ماساژ را انجام دهید، زیرا ممکن است ترومبوس (لخته خون) حرکت کند و مرگبار شود. اگر امکان ترومبوز وجود دارد به پزشک مراجعه کنید.

جهت بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ و وقتی که فرد دچار عفونت است ماساژ را انجام ندهید. عفونت می تواند به دیگر بخش های بدن و به ماساژ دهنده منتقل شود. عفونت هایی مثل: سرخک، آبله مرغان، هرپس، گری، زردزخم، زگیل، عفونت قارچی (کچلی) و قارچ انگشتان پا از این جمله اند.

توده ها و برآمدگی های شناسایی نشده را ماساژ ندهید اگر غده های بدخیم را ماساژ دهید ممکن است پخش شوند.

ماساژ را دست کم تا ۴۸ ساعت بعد از آسیب دیدگی شروع نکنید.

آسیب های شدید

بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ

خونریزی، تورم و درد از علایم آسیب های ورزشی ناگهانی است. درمان چهار مرحله ای به شرح زیر بیان می شود:

  • استراحت
  • یخ
  • باندپیچی
  • بالانگه داشتن

روش چهار مرحله ای نام برده باعث می شود خونریزی و تورم به حداقل برسد، درد کاهش یابد و به جلوگیری از شکل گیری توده های مزمن و بافت زخم کمک می کند.

استراحت

ثابت نگه داشتن عضو آسیب دیده باعث کاهش درد، تورم و مانع از آسیب بیشتر به بافت های نرم می شود. آتل و بانداژ غالبا برای حمایت از ناحیه آسیب دیده به کار می رود. برای بستن دست آسیب دیده به گردن از بند و در موارد شدید از قالب استفاده می شود.

یخ

باعث تسکین درد و کاهش خونریزی می شود، زیرا جریان خون را آهسته و رگ های خونی را منقبض می کند و مانع از تورم بیشتر می گردد.

درمان های سرد اعم از کیسه یخ یا حوله مرطوبی که دارای مکعب های یخی یا بسته ای از غذای یخ زده است، بر روی ناحیه آسیب دیده انجام می شود. اگر یخ مستقیم روی پوست گذاشته شود ممکن است باعث سوختگی شود. پس از آسیب هر چهار ساعت یک بار از درمان های سرد استفاده کنید. وقتی پوست به رنگ صورتی در آمد یا فرد احساس ناراحتی کرد کیسه یخ را بردارید.

هیچ گاه فورا پس از آسیب دیدگی شدید، آن ناحیه را گرم نکنید، چون باعث افزایش تورم، خونریزی داخلی، درد شدید و تاخیر در روند بهبودی خواهد شد. چند روز پس از آسیب دیدگی استفاده از گرما توصیه می شود تا کشش و فشار وارده بر عضله را کاهش دهد.

کمپرس های رایحه درمانی

کمپرس های رایحه درمانی گرم و سرد برای درمان آسیب های ورزشی بسیار مفید و مناسب هستند. برای درد حاد و یا تورم های داغ از کمپرس سرد استفاده کنید. آسیب های پس از مرحله حاد یا مزمن به کمپرس های داغ یا ترکیبی از سرد و داغ نیاز دارند.

برای تهیه کمپرس، شش قطره روغن خالص اصلی را داخل کاسه کوچکی آب بریزید. همه قسمت های ماده نمگیر از جمله پارچه فلانل، پارچه ملافه ای یا حوله ای را در این محلول بخیسانید طوری که تا حد ممکن آب را جذب کند. کمپرس را به آرامی فشار دهید و روی ناحیه آسیب دیده بگذارید. سلفون یا نایلون محافظ را دور آن بپیچید تا چکه نکند و آن را به مدت دو ساعت یا کل شب در آن حالت بگذارید.

باند پیچی

باندپیچی می تواند مانع از تورم شود و خونریزی را کاهش دهد. یک تامپون یا پنبه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و سپس آن را محکم با باند کشی ببندید.

بالا نگه داشتن ناحیه آسیب دیده

بالا نگه داشتن ناحیه آسیب دیده باعث می شود جریان خون کاهش یابد و تورم به حداقل برسد. اگر عضو آسیب دیده را بالا نگیرید جاذبه زمین تورم و تحریک پذیری را افزایش خواهد داد. چند بالشتک در زیر پای ورم کرده بگذارید و آن را تا زاویه بیش از ۴۵ درجه بالا ببرید. اگر قسمت پایینی بازو آسیب دیده آن را با بند ببندید تا به جریان مایعات کمک کند. اگر قسمت بالایی بازو متورم شد، بیمار باید بازوی خود را در فواصل مکرر به بالای سرش ببرد.

درمان های دیگر برای آسیب های ورزشی

برای بهبود آسیب های ورزشی با ماساژ دو سه روز پس از آسیب شدید، ماساژ معمولا مفید است، ولی باید به صورت حرکات نرم و سطحی انجام شود. اگر فرد درد احساس کرد فورا ماساژ را قطع کنید.

غالبا کمپرس داغ یا ترکیبی از درمان داغ و سرد برای آسیب های ورزشی که مرحله حاد را گذرانده اند توصیه می شود. به یاد داشته باشید فورا پس از آسیب فقط از کمپرس سرد استفاده کنید، زیرا گرما تورم را کاهش می دهد. قبل از اینکه کمپرس گرم را شروع کنید، حداقل باید چهل و هشت ساعت از آسیب حاد گذشته باشد.

وقتی همه قرمزی ناپدید شده باشد گرما برای کاهش فشار عضلانی و افزایش جریان خون مفید است. می توانید از کیسه های داغ و سردی که به این منظور تولید شده اند استفاده کنید یا از کیسه غذاهای یخ زده و بطری های آب داغ کمک بگیرید. یک دقیقه از کمپرس داغ و سپس یک دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید و این کار را سه یا چهار بار تکرار کنید. با حوله ای از پوست محافظت کنید تا دچار سوختگی و سوزش نشود.

شست و شو نیز توصیه می شود. دو سطل یا کاسه آب را آماده کنید؛ یکی آب سرد و دیگری آب گرم، طوری که بیمار توانایی تحمل آن را داشته باشد. ناحیه آسیب دیده را به مدت چند ثانیه داخل کاسه ای کنید و سپس آن را بیرون بیاورید و در کاسه دیگر فرو کنید. این کار را حدود ۱۰ دقیقه تکرار کنید. این کار جریان خون و لنف را افزایش می دهد، درد را کم می کند و فرایند بهبودی را به طرز چشمگیری تسریع می بخشد.

کمک های فوریتی

هرچند مشارکت در فعالیت های ورزشی بسیار مفید و تقریبا بدون حادثه است، ولی در مواقعی اقدامات اولیه فوری الزامی است. هر کسی که می خواهد در فعالیت های ورزشی مشارکت کند باید دوره کوتاه کمک های اولیه را بگذراند.

اگر حادثه ای روی دهد، ضرورت دارد که فورا از روش های صحیح استفاده کنید. کمک های فوریتی می تواند جان انسانی را نجات دهد. در چنین مواقعی اگر اقدام مناسب انجام نشود، ممکن است هم بازی یا دوستتان جان خود را از دست بدهد.

دسته بندی ماساژ
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت