ویژگی های دارویی زعفران در طب سنتی چینی این طور بیان شده که زعفران، خون را غنی و جریان آن را تسهیل و تسریع می کند.
طب سنتی چینی عمدتا وابسته به فرهنگ چینی و دانش چینی در مورد گیاهان مختلف، درختان، مواد و گیاهان مورد استفاده است. فرهنگ چینی، مانند هر فرهنگ دیگر آسیایی دارای فلسفهای خاص است.
طب سنتی چینی(TCM) به فیزیولوژی بدن انسان، آسیبشناسی، تشخیص بیماری و پیشگیری و کنترل بیماری اشاره دارد. در طی هزاران سال، مردم چین تجربهی زیادی در مبارزه با انواع بیماری کسب کردند و بنابراین نظریههای پزشکی منحصر به فرد خود را در راستای فلسفهی باستانی چینی شکل دادند.
طب سنتی چینی ریشه در چین باستان دارد و تاریخچه غنی و طولانی دارد که در طی هزاران سال تکامل یافته است. این طب سنتی بعد از طب مصری و بابلی سومین شکل قدیمی طب بوده است.
طب سنتی چینی حاصل نسلها تلاش پزشکان، دانشمندان، هنرمندان رزمی و راهبانی است که هر دو اصول قانون طبیعی طبیعت و همچنین مراحل مختلف چرخههای طبیعی زندگی را بررسی کردهاند.
طب سنتی چینی یک روش پیچیده و طبیعی پزشکی است.
هدف اصلی طب سنتی چینی، ایجاد هماهنگی و تعادل بین ذهن و بدن و همچنین فعال کردن و تنظیم توانایی طبیعی عملکرد بدن است.
آب رنگین خیس خورده زعفران برای برخی از ناراحتی های زنانه، از جمله رفع بی نظمی در قاعدگی، قطع قاعدگی یا خونریزی های بیش از اندازه بعد زایمان یا مادرانی که جنین مرده در رحم دارند، کاربرد دارد.
طبق دستورات طب سنتی چینی زعفران خشک برای تقویت معده مفید است و قاعده آور و مسکن می باشد، ولی زنان حامله و باردار باید از خوردن آن پرهیز کنند. زعفران برای تسریع در بیرون ریختن دانه های سرخک تجویز می شود.
مصارف زعفران در چین شامل استفاده به عنوان ادویه معطر و رنگین کردن غذا و معمولا به عنوان آرام بخش برای تسکین بیماری آسم و سیاه سرفه و التهاب ها بوده است.