معرفی گیاه هلو
درخت هلو از ۲۲۰۰ سال قبل به حالت وحشی در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. در قرون وسطی از آن به عنوان داروی گیاهی استفاده میشده است. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر که، دارای شاخه های زیادی میباشد. گلهای این میوه زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت میدهند. این گلها به رنگ صورتی، قرمز یا سفید میباشند. میوه هلو گرد و برنگ طلایی و سرخ است که روی آن را کرکهای زیادی پوشانده است.
هسته آن بسیار سخت است و درون آن مغز قرار دارد که تلخ مزه است. مغز هسته سمی است و مصرف آن موجب مسمومیت میشود. هلو میوهای است لذیذ که درشت تر و پر آبتر و شیرینتر از شفتالو بوده و معمولا هسته آن به آسانی از گوشت جدا میگردد. هلو دارای پوستی نازک و رنگارنگ و هستهای درشت و سخت است. شلیل نوعی هلو است که از پیوند نوعی شفتالو و زردآلو بدست میآید. هلو میوهای تابستانی است که از لذیذترین، معتدلترین و مفیدترین میوهها محسوب میشود. بهتر است این میوه را با پوستش بخورید زیرا، پوست آن دارای مقدار زیادی ویتامین A است. قسمتهایی از آن که در غذا و درمان مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: میوه، برگ، پوست و گل هلو. طبیعت این میوه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج، خصوصا کسانی که طبیعت گرم و خشک دارند بسیار مفید است. این میوه بدلیل داشتن آب فراوان، برای رفع تشنگی و کم آبی بدن موثر است.
این میوه اشتها آور بوده و برای رفع بوی بد دهان مفید است. خوردن آن به افرادی که دچار حساسیت و خارش بدن هستند، بسیار توصیه شده است. خوردن هلو با اینکه شیرین است برای مبتلایان به دیابت ضرری ندارد. چون دارای آهن و برم است، برای کبد بسیار نافع است و چهره را خوشرنگ و گلگون می کند. هلو بطور طبیعی، غده ها را تقویت کرده و ترشحات طبیعی آنها را تحریک می کند و باعث تنظیم و آسان شدن دفع می گردد.
هلو، ادرارآور و قلیایی کننده خون است. از این رو، مصرف آن به کسانی که مشکل کلیوی و روماتیسم دارند، توصیه شده است. خوردن آن برای زنان آبستن بسیار سودمند است و وضع حمل را آسانتر می کند. زیرا، نیروی کشش نسوج را زیاد می کند ضمن آنکه باعث میشود بچه زیبایی داشته باشند. برای وزن کم کردن می توانید از این میوه بخورید و برای کسانی که زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و روده همچنین افراد مسن بسیار مفید است، به شرط آنکه با شکم خالی خورده شود.
ترکیبات گیاه
هلو حاوی آب، ویتامین های C ، B2 ، B1 ، مواد قندی، موادازته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، برم، گوگرد، کلر، مس، روی، ید و منگنز می باشد.
نحوه مصرف
ضماد: (مرهمی که “غالبا”بر روی زخم مالیده میشود)
هلو را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه کودکان و دفع کرم روده، روی شکم آنها قراردهید. له شده برگهای تازه هلو برای ورم و دردهای سطحی بدن و زخمهای سرطانی مفید است. برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی قرار دهید. برای طراوت و جوان کردن پوست صورت، این میوه را پوست کنده و پس از له کردن روی پوست قرار دهید، پس از نیم ساعت این ماسک زیبایی را از روی صورت بشویید.
مصرف خوراکی:
خوردن میوه هلو یا عصاره آن، سموم را از بدن خارج می کند. این میوه اغلب بصورت میوه تازه یا خشک شده مصرف می شود. همچنین، در تهیه انواع دسرها و مرباها کاربرد دارد.
جوشانده:
جوشانده گل یا برگ درخت هلو، ورم چرکی کلیه (نفریت) را تسکین می دهد. همچنین، می تواند اختلالات کلیه و مثانه (سنگ کلیه و درد مثانه) را معالجه کند. برای این منظور روزی یک فنجان از این جوشانده را بخورید.
توصیه ها:
لازم است بدانید که، افراد سرد مزاج نباید در خوردن هلو زیاده روی کنند. زیرا، سبب ضعف اعصاب و بدن شده و اشتها را کم میکند. این افراد می توانند این میوه را به همراه عسل یا زنجبیل میل نمایند.