معرفی گیاه نعناع
گیاه نعناع در درمان بسیاری از امراض معده موثر است و روند هضم را سرعت میبخشد. به دلیل آرامبخش بودن این گیاه، از آن برای رفع انواع سردردها و ناراحتیهای پوستی استفاده میشود. این گیاه بسیاری از بیماریهای مربوط به سرماخوردگی و عوارض آنفلونزا را درمان میکند. نعناع در درمان تهوع، اسهال، سوهاضمه، روماتیسم مفصلی و نفخ موثر است.
گیاه نعناع، عضلات معده را تسکین میدهد و روند جریان صفرا را که، بدن برای هضم چربی بدان نیاز دارد، بهبود میبخشد. در نتیجه غذا از معده به سرعت عبور می کند. این عمل به رفع بسیاری از ناراحتیهای هاضمه، کمک میکند. این گیاه عضلات را شل می کند که، این کار به بدن کمک می کند تا از گازهای هاضمه درد آور رهایی یابد. این گیاه بومی اروپا و آسیاست و برخی از انواع آن بومی آفریقای جنوبی، آمریکای جنوبی و استرالیا هستند. این گیاه بومی آمریکای شمالی است و در مناطقی نظیر اور گون، واشنگتن و ویسکانسین پرورش داده میشود.
ترکیبات گیاه
فرآوردههای نعناع از برگها و سر گلدار گیاه تهیه می شوند. این قسمتهای گیاه حاوی روغن فراری هستند شامل عنصر فعال اولیه نعناع، بنام منتول است.
نحوه مصرف
جوشانده:
برای تهیه چای نعناع (جوشانده نعناع) به ازاء هر لیوان آب جوش، حدود یک تا دو قاشق غذاخوری از این گیاه اضافه کنید. به منظور تسهیل هضم یا رفع ناراحتی معده روزانه ۳ تا ۴ لیوان چای نعنا، میل کنید.
کپسول:
برای درمان سندرم روده تحریک پذیر از انواع کپسولهای پوشش دار این گیاه که توانایی تسکین عضلات روده را دارا هستند، استفاده نمایید. مصرف این گونه کپسولها سبب رهایی و بهبود درد این نوع سندرم می گردد. توصیه میشود روزانه سه بار یک تا دو عدد کپسول پوشش دار بین غذا مصرف کنید. در روند درمان سنگهای صفرا، روغن نعناع به بدن کمک می کند تا سنگهای صفراوی را شکسته وعمل جراحی را آسان کند. برای این منظور روزانه سه بار یک تا دو عدد کپسول پوشش دار، بین وعده های غذایی مصرف کنید.
روغن:
نعناع دارای خواص ضدویروسی است. این دارو می تواند ویروسهای عامل آنفلونزا، سینوزیت، گلودرد، التهاب ناشی از سرماخوردگی و التهاب های آلت تناسلی را از پای درآورد.
پماد:
نعناع برای درمان خارش و ناراحتیهای پوست، اثرات تسکین بخش و خنک کننده دارد. از کرم یا پماد نعناع، روزانه سه یا چهار بار استفاده کنید. انواع کرم و پماد حاوی ۱ تا ۱۶ درصد منتول هستند.
توصیه ها:
لازم است بدانید که، چای نعناع معمولا بی خطر است. اما، مادران باردار و شیرده از این چای کم بنوشند. افرادی که دارای سابقه سقط جنین هستند، در دوران بارداری از مصرف این گیاه بایستی خودداری کنند توجه داشته باشید که روغن آن باید رقیق شود و میزان مصرف آن کم باشد، چون میزان مصرفی بالا سبب آسیب دیدگی کلیه میشود. منتول خالص سمی است و نباید بطور دایم مصرف شود. روغن نعناع و منتول را نباید به صورت نوزادان و کودکان مالید.