غالب گیاهان تیره زیتون ، در مناطق گرم و معتدل کره زمین، مخصوصا در قاره آسیا پراکندگی دارند. تیره زیتون عموما به صورت درخت یا درختچه یعنی فاقد نمونه های علفی ولی دارای انواعی با ساقه بالا رونده مانند برخی Jasminum ها می باشند.
تیره زیتون مجموعا از ۵۰۰ گونه گیاه تشکیل می شوند که تقریبا در ۲۵ جنس جای داده شده اند. از جنس های مهم آن ها، Olea (دارای حدود ۶۰گونه) Ligustrum (۴۰ گونه) ، Fraxinus (۴۰ گونه) ، Syringa (۲۰ گونه) و Jasminum (۱۶۰ گونه) را نام می بریم.
تیره زیتون معمولا برگ هایی متقابل، بدون استیپول، ساده و یا مركب از برگچه ها دارند. گل های آن ها نر – ماده، بندرت بر دو نوع نر و ماده (۲ پایه یا پلی گام)، منظم و مجتمع به صورت خوشه یا گرزن هایی در محور ساقه است ولی در بین آن ها انواعی با گل های منفرد نیز یافت می شود.
کاسه و جام گل گیاهان تیره زیتون شامل قطعات ۴ یا ۵ تایی می باشد ولی این تعداد در آن ها به وضع متغیر مشاهده می گردد مانند آن که کاسه گل ممکن است دارای ۴ تا ۱۵ و جام گل، مرکب از ۴ تا ۱۲ قطعه باشد و یا آن که اصولا فاقد کاسه یا جام و یا دارای جام جدا گلبرگ باشد. در غالب این گیاهان، گل ها دارای ۲ پرچم است. مادگی آن ها از ۲ برچه محتوی ۲ تخمک واژگون (به ندرت ۱ یا ۴ تا ۸)، به وضع آویخته یا ایستاده تشکیل می یابد. و میوه آن ها، پوشینه، سامار، سته و شفت مانند بامیان بر روغنی و دانه های آلبومن دار است.
نمونه های دارویی گیاهان تیره زیتون به شرح زیر است: