امراض روحی
امراض روحی گاهی مربوط به مغز و اعصاب و گاهی نیز مربوط به قلب و غیره می باشد، اما اکثرا این ناراحتی از مشکلات مغزی سرچشمه می گیرد. این بیماری مانند اکثر بیماری های دیگر که دارای عوارض بیرونی مثل سوزش، خارش یا درد می باشد، نیست.
نوع بیماری به گونه ای است که خود بیمار شاید متوجه آن نشود و ممکن است موقعی از بیماری اش مطلع شود که بیماری شدت پیدا کرده باشد. اگر متوجه شدید که دچار امراض روحی گشته اید، نباید در اجتماعات پر سروصدا شرکت کنید. نباید محل کار، سکونت یا استراحت شما، در مکان های شلوغ و پر سروصدا باشد.
باید از شرکت در مجالس عزا، رفتن به قبرستان ها و به طور کلی مکان هایی که بایستی حالت غمگین به خود گرفت، یا صحبت های دل خراش در آنجا مطرح است، اجتناب کنید. از خواندن یا شنیدن حوادث و اخبار ناگوار و دلخراش نیز خودداری شود.
تمرین کنید تا گذشت داشته باشید و زندگی را برای خود سخت تصور نکنید (گر تو آسان گیر باشی زندگی دشوار نیست). به چیزی یا کسی یا صحبتی حساسیت نشان ندهید. در مواجهه با مشکلات نیز باید با خنده و شادمانی از آن بگذرید البته می دانم برای کسی که مشکل روحی دارد سخت است ولی با تمرین و به مرور زمان می توان به موفقیت دست یافت.
بهتر است از خوردن ادویه جات، نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف دخانیات اجتناب ورزید. امراض روحی یا عصبانیت در جوانان گاهی ممکن است ناشی از شهوت زیاد یا شهوت رانی بیش از حد باشد. در صورت مشاهده یا متوجه شدن اولیاء، بر آنان واجب و لازم است تا با تدابیری که عقل حکم می کند، در صدد مقابله با آن برآیند.
هم چنین اگر کسی یا کسانی بخواهند به شخصی که دچار امراض روحی شده است کمک کنند تا وی سلامت خود را به دست آورد، در کنار درمان و مصرف داروهای مفید، در این زمینه باید مواظب و مراقب باشند که او داروی تجویز خود را سر وقت و به اندازه تعیین شده طبق دستور پزشک مصرف نماید.
باید با چنین بیماری با مدارا و خوش خلقی رفتار کرد. باید از سخت گیری و خشونت اجتناب ورزید و همیشه به میل بیمار رفتار کنید. سخنان دل خراش و خبرهای بد و ناراحت کننده که باعث فرسایش روح می شود را نباید به او بگویید و متقابلا صحبت ها و اخبار خوش را به او برسانید تا باعث شادی او گردد.
گردش و تفریح در مکان های سرسبز و باصفا، ایجاد فضای شاد، خوردن غذاهای مقوی مانند کباب، حلويات، آب میوه، میوه های مختلف از قبیل انجیر، موز، خرما، لوبیا چیتی و غیره بسیار مفید خواهد بود.
اگر خود شما دچار امراض روحی گشته اید آب هویج، آب زردک، گلابی، انگور زرد و رسیده، عرق بهار نارنج، عرق بیدمشک، عرق آویشن یا آب دم کرده آویشن، آب دم کرده مرزنجوش، عرق بهار نارنج یا خلال نارنج بیشتر مصرف کنید
و ۵۰ گرم افتیمون شامی و ۲ گرم زعفران را بسیار نرم بسایید بعد با ۵۰۰ گرم عسل بدون موم مخلوط کرده، و هر صبح و عصر، هر مرتبه یک قاشق چای خوری میل نمایید و بعد از هر غذا نیز یک فنجان نوشابه کومبوچا بنوشید.
ضمنا رژیم انگور هم مفید است. بدین طریق که هر روز صبح به جای صبحانه انگور زرد و رسیده بسیار بخورید و یا آب انگور فراوان بنوشید و تا ظهر هیچ خوراکی دیگر، حتی آب مصرف نشود. کشیدن مقدار کمی انفیه در هر روز به درمان این بیماری کمک بسیار خواهد کرد.
توجه: مبتلایان به امراض روحی، نباید در اجتماعات پر قیل و قال داخل شوند و نباید منزلشان یا محل کارشان در مسیر خیابان هایی که مملو از ایاب و ذهاب است و اتومبیل یا قطار تردد می کند قرار داشته باشد.
امراض روحی: خستگی روحی
برای رفع خستگی روحی باید جند بیداستر، ثعلب، مخمر جو، دانه های اسفند، اسپرزه، بسفایج، افتیمون شامی، مغز ناخنک، انیسون، انقوزه، آویشن شیرازی، بابونه شیرازی، بادآورد، گل بنفشه، پودینه، رازیانه، جاو شیر خشک، شحم حنظل، گل خطمی،
زعفران، شوید خشک، شنبلیله خشک، فلفل سیاه، قسط شیرین، تخم کاسنی، کنجد، بومادران، نخود، میعه سايله و مصطکی رومی را به نسبت مساوی، مخلوط کرده، بعد نرم بسایید. هر صبح و عصر یک قاشق شربت خوری از آن را در دهان بریزید و با آب یا آب میوه یا نوشابه کومبوچا میل فرمایید.
امراض روحی: امراض روانی
برای کسانی که دچار بیماری روانی هستند، رژیم انگور مفید می باشد. بدین طریق که هر روز صبح به جای صبحانه انگور زرد، رسیده و شیرین را به مقدار زیاد بخورند و تا ظهر هیچ چیز دیگری حتی آب نخورند.
– سنامکی ۲۵ گرم، گل محمدی، گل بنفشه، گل نیلوفر و گل گاوزبان از هر کدام ۱۰ گرم، ریشه کاسنی ۱۵ گرم، عناب ۱۵۰ گرم و سه پستان ۳۰ عدد، همه را نیم کوب کرده و به ۷ قسمت مساوی تقسیم کنید.
جداگانه مغز تخم خربزه و مغز تخم خیار از هر کدام ۵۰ گرم را، نرم بکوبید و با ۱۰۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید بعد آن ها را نیز به ۷ قسمت تقسیم کنید و هر روز صبح یک قسمت از داروها را بجوشانید، بعد تخمه ها و ترنجبین را در آب صاف کرده آن شیره کش نموده سپس آب آن را مجددا صاف کنید و نیمی از آن را صبح و نیم دیگر را عصر همان روز بنوشید.
– پودر عصاره شیرین بیان و پودر رازیانه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و به مدت ۳۰ روز قبل از هر غذا، یک قاشق چای خوری از آن را در دهان ریخته با کمی آب میل فرمایید. (این نسخه مخصوص خانم ها است.)
امراض روحی: روان پریشی
گروهی که اقلیت جامعه ستیز را تشکیل می دهند از دیدگاه روان شناسان روان پریش نامیده می شوند. این گروه به یکی از دو دلیل زیر به این حالت دچار می شوند: استعداد ارثی، تربیت پذیری در آن ها کم یا هیچ است، یا در محیطی نامناسب رشد کرده اند و تربیت و رفتار اجتماعی سالم و صحیح را نیاموخته اند، در نتیجه توان سازگار شدن با اجتماع را ندارند و از کنترل رفتار خود عاجزند.
افراد آدمی از نظر تأثیر پذیری با هم تفاوت دارند. همچنین قابل ذکر است که معدودی از افراد به سرعت، و عده کثیری به طور متوسط تربیت پذیرند و معدودی نیز اساسا تربیت پذیر نیستند اینها نااهل نامیده شده اند. (پرتو نیکان نگیرد آنکه بنیادش بد است) شاید این گروه با گفتار درمانی مکرر امکان دارد که کمی تغییر یابند.
خوشحالی و شادابی
برای این که خوشحالی و شادابی شما افزایش یابد هر روز شربت به لیمو میل نمایید. ضمنا می توانید به طور مداوم بعد از هر غذا یک فنجان کومبوچا بنوشید.
امراض روحی: عشق
عشق احساسی است که، مقدار کم یا معمول آن بسیار خوب و برای انسان مورد نیاز است، ولی به مقدار بیش از حد، یا سخت کوشی و سماجت در آن باعث ناراحتی خود و یا حتی دیگران می گردد. عشق ممکن است مانند عَشَقه یا لبلابی باشد که به گرد درخت می پیچد و آن را خشک می کند.
به همین جهت گفته اند که عاشق مانند درخت مزبور خشک، لاغر و نحیف می گردد. این وضع و حالت بیشتر در افراد سوداوی و دموی رایج تر می باشد. و چون مزمن شود مانند بیماری مالیخولیا تظاهر میکند. بیمار دائما سر به زیر، ساکت و غمگین است و در صورت پیشرفت، فراموشکار شده به طوری که هرچه را می بیند و یا می شنود فراموش میکند.
بی خوابی، لاغری، نگاه عمیق و دوست داشتنی، تنفر از دیگران و تمایل به تنهایی دارد. تبسم، اشاره با چشم و گاهی آه کشیدن مخصوصا در مواقعی که نشانه ای از محبوب می بیند یا می شنود یا به یاد می آورد، نامنظم و تند شدن نبض به خصوص در مواقعی که نام محبوب را می شنود، اگر سخنی از وصل به میان بیاید نشاط و شادی، همچنین وجد و اگر کلامی از جدایی و ناکامی به میان آید حزن و اندوه دو چندان شده و نبض نامنظم می شود.
و به عنوان درمان از سخنان خوش، اصوات پسندیده، حکایات شیرین، احادیث دلپسند و آنچه که متناسب طبع او باشد استفاده شود. طوری که منظور شما را متوجه نشود. گه گاه از بدی های معشوق صحبت به میان آورید و معشوق را بد جلوه دهید. به شیوه های مختلف و در مواقع گوناگون او را به کار مشغول سازید.
به منظور کاهش عشق بسبایج، شهم حنظل، غاریقون، قرنفل و افتیمون شامی از هر کدام ۱۰ گرم و ۲ گرم زعفران را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید بعد ۱۰۰ گرم دانه های اسپند پاک شده (سالم بدون آنکه شکسته یا کوبیده شود، یعنی درسته)
داخل پودرها ریخته و با کمی گلاب آن ها را به صورت خمیر سفتی در آورید و قرص هایی به اندازه یک نخود درست کرده و در آفتاب یا کنار بخاری خشک کنید. هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه ۳ عدد از آن را بعد از غذا به همراه آب بلع نمایید.
و هر روز می توانید شربت سیب یا شربت به یا شربت صندل یا عرق کاسنی یا عرق بیدمشک یا عرق گاوزبان را به عنوان درمان بخورید.
و هر روز ۱۰ گرم تخم شربتی را کوبیده و در مخلوط شکر، آب اسپرزه و گلاب ریخته به تدریج بخورید.
امراض روحی: هذیان گفتن
هذیان گفتن علل مختلفی دارد، ابتدا باید علت آن را کشف و برطرف کرد، سپس برای درمان آن سرکه، روغن بادام شیرین و روغن گل سرخ را با هم مخلوط کرده، و هر صبح، ظهر و شب، هر بار ۲ قاشق غذاخوری بخورید.
امراض روحی: کابوس
کابوس که بعضی آن را، بختک هم می گویند، بدین گونه است که فرد مبتلا به این بیماری شب هنگام تصور می کند که شیئی یا موجودی سنگین روی بدن او افتاده و در حال خفه شدن است. به طوری که هرچه تلاش میکند که فریاد بزند قادر به این عمل نیست، یک مرتبه از خواب بیدار شده و راحت می شود.
این بیماری به علل مختلفی به وجود می آید از جمله بالا بودن فشار خون (با علایمی چون برافروختگی چهره، چشم ها، پوست بدن و دیدن اشیاء قرمز رنگ در موقع خواب) یا پرخوری هنگام شب. درمان را با کم خوردن هنگام شب، خون گیری و حجامت می توان شروع کرد
و به دنبال آن چند شب مقداری تمرهندی، آلوچه براقانی، زرشک و عناب را در آب جوش بخیسانید. صبح با فشار، آب آن را صاف و شیرین نموده و بنوشید. هر روز گلاب يا آب انار ترش یا آبغوره و یا شربت آن را میل نمایید و مقداری گلاب هم بر سر بمالید. و هر صبح، ظهر و شب بعد از هر غذا یک فنجان نوشابه کومبوچا بنوشید.
امراض روحی: کابوس در مزاج های مختلف
کابوس در اشخاص بلغمی مزاج: علامت آن بیماری در افراد بلغمی مزاج، کندی حواس، کسالت و بی حالی، کثرت آب دهان و بینی، سستی بدن، دید آب و چیزهای نمناک و تر و سبز در خواب.
به منظور درمان: ایارج فيقرا را با گل قند عسلی ترکیب کرده و روزی ۵۰ گرم از آن را در سه نوبت ميل کنید و از غذاهای گرم و خشک نیز استفاده کنید.
کابوس در اشخاص سوداوی مزاج: علامت این بیماری در افراد سوداوی مزاج بی خوابی، خیالات واهی، دیدن تاریکی و اشیاء سیاه در خواب. راه درمان آن، از بین بردن خلط غالب شده، یعنی برطرف کردن سودا و هم چنین خوردن شربت افتیمون و استفاده از غذاهای گرم و تر، مفید می باشد.
کابوس به علت غذاهای نفاخ: اگر کابوس به علت خوردن غذاهای گازدار و نفاخ باشد بیمار در خواب، خود را در حال پرواز می بیند. فردی که شب ها دچار این گونه کابوس ها می گردد باید مدتی به خصوص هنگام شب از خوردن حبوبات، سبزیجات و غذاهای نفاخ دیگر پرهیز کرده
و از قهوه، چای، آب جوشانده بادرنجبویه و غذاها و داروهای ضد نفخ معده استفاده کند یا بعد از صرف شام نیم فنجان عرق نعنا را با مقداری آب مخلوط کرده و بنوشد.
امراض روحی: عصبانیت
هر انسانی اگر حلم، گذشت و اخلاق خوش داشته باشد دوست داشتنی تر می شود و بین مردم از احترام بیشتری برخوردار میگردد. در صورتی که شخص عصبانی مزاج باشد غیر از این خواهد شد و زندگی را به کام خود و دیگرن تلخ خواهد کرد و هیچگاه از زندگی لذت نخواهد برد.
لذا اگر شما متوجه شدید که اخلاق خوش ندارید و عصبانی مزاج هستید کلم، کاهو، بادنجان، لوبیا، آب دم کرده تیول و هم چنین نوشیدن آب سرد برای شما مفید است. توصیه میشود هنگام عصبانیت، ابتدا صحنه را ترک کرده، دست و صورت و حتی سر را بشویید و یک لیوان آب خنک بنوشید تا اعصاب آرامی پیدا کنید.
– به عنوان درمان روزی سه بار آب خنک را در کف دست تمیز شده خود ریخته و در بینی استنشاق کنید. بعد به اندازه یک عدس انفیه را به وسیله نی یا شیء مشابه، در هر سوراخ بینی بکشید. و نیز آب لیمو، آب کرفس و آب هویج را مخلوط کرده و میل کنید.
– ۱۰ گرم افسنطین، ۵۰ گرم گل استوخدوس هندی و ۱۰۰ گرم برگ خرفه را در یک لیتر آب ۵ دقیقه بجوشانید بعد ۲۰ دقیقه دم کنید. سپس صاف و شیرین کرده، هر صبح، ظهر و شب یک فنجان از آن بنوشید.
– زیره کرمانی و افتیمون شامی از هر کدام ۲۰ گرم. کرویا ۱۰ گرم و زعفران ۲ گرم همه را نرم بسایید و هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را کفلمه کنید.
امراض روحی: ترس و وحشت
در صورتی که ترس و وحشت بر وجود شما مستولی گشته باید از خوردن هر نوع میوه کال و نارس به خصوص خربزه کوچک و کال خود داری کنید. بیشتر از خربزه کاملا رسیده و به رسیده و شیرین استفاده کنید. (به طور کلی میوه های کال و نارس وحشت و ترس ایجاد می کند.)
حب القار، زراند مدرج، جنطيانای رومی و مرمکی از هر کدام ۱۰ گرم. افتیمون شامی ۲۰ گرم همه را مخلوط کرده و بسیار نرم بسایید بعد با مقدار کمی عسل بدون موم آن ها را به صورت خمیر سفتی در آورده، سپس قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک نخود درست کنید و در مقداری آرد بریزید که به یکدیگر نچسبند و در یخچال نگهدارید. هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک عدد میل کنید.
– طباشیر هندی، درونج، زرنباد، زعفران، پوست هلیله کابلی، ابریشم مقرض، صندل سفید و پوست بیرونی پسته، هیل قرابی، مروارید، عود، کهربا و بسد از هر کدام ۵ گرم، بهمن سرخ، بهمن سفید، گل گاو زبان، شاه تره، بادرنجبویه و کبابه چینی از هر کدام ۱۰گرم،
قند یا شکر یا نبات ۲۵۰ گرم همه را بسیار نرم بسابید بعد با آب جوشانده طلا، آب جوشانده نقره، آب به، آب سیب درختی قرمز، آب انار شیرین و آب لیمو مخلوط کرده، و هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری میل کنید.
امراض روحی: وحشت شبانه
وحشت شبانه معمولا در کودکان کمتر از پنج سال دیده می شود. چند ساعت بعد از اینکه کودک به خواب فرو می رود ممکن است با ترس و وحشت از خواب بیدار شده به طوری که به سختی بتوان او را آرام نمود. صبح که کودک از خواب بیدار می شود معمولا از اتفاقاتی که در نیمه شب افتاده چیزی به خاطر نمی آورد.
گرچه این مشکل ممکن است نگران کننده باشد اما مسئله مهمی نبوده و نیاز به درمان خاصی هم ندارد، اما پیشنهاد می شود شب هنگام از دادن غذاهای سنگین و بد هضم به کودک خودداری شود و کودک را نیم تا یک ساعت پس از صرف غذا بخوابانید.
امراض روحی: غم و غصه
اگر فرد غمگینی هستید و زیاد غصه می خورید از به شیرین و رسیده، گلابی، رب انار، شربت ریحان کوهی، شیرگاو و هم چنین آب دمکرده تیول مصرف کنید و از داروهای تقویت قلب و اعصاب نیز استفاده کنید.
– بهتر است خرفه، مسطکی رومی، سعد هندی، زرمباد، بسباسه، سنبل الطیب، زرنب، جوز بویا، آبله مقشر و قاقله کبار از هر کدام ۱۰ گرم مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید بعد با کمی عسل بدون موم آن ها را به صورت خمیر سفتی درآورده و قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک نخود بسازید و داخل مقداری آرد گندم ریخته که به یکدیگر نچسبند بعد در یخچال نگه دارید. هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن را میل کنید.
– زعفران ۵ گرم، عود بلیسان، اگیر ترکی، تار مشک، سعد کوفی، تخم کرفس، زرمباد، بادیان و فرنجمشک و برگ بو، از هر کدام ۲۰ گرم را با ۵۰۰ گرم نبات ساییده شده مخلوط کرده، و روزی یک قاشق شربت خوری از آن بخورید. هم چنین ۱۰۰ گرم گل، برگ و ساقه ریحان تازه یا ۵۰ گرم خشک آن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و بعد آن را صاف کرده، با عسل شیرین ساخته و بعد از هر غذا یک فنجان بنوشید.
– سعد کوفی، قرفه، جوز هندی، بسباسه، قرنفل و هيل قرابی از هر کدام ۱۰ گرم، آمله مقشر، مسطکی رومی، گل محمدی و سنبل الطیب از هر کدام ۲۰ گرم همه را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید بعد با نیم کیلو عسل بدون موم مخلوط و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل کنید.
– طباشیر هندی، درونج، زرنباد، زعفران، پوست هلیله کابلی، ابریشم مقرض، صندل سفید، پوست بیرونی پسته، هیل قرابی، مروارید، عود، کهربا و بسد از هر کدام ۵ گرم، بهمن سرخ، بهمن سفید، گل گاوزبان، شاه تره، بادرنجبویه و کبابه چینی از هر کدام ۱۰ گرم، قند یا شکر یا نبات ۲۵۰ گرم همه را بسیار نرم بسایید، بعد با آب جوشانده طلا، آب جوشانده نقره، آب به، آب سیب درختی قرمز، آب انار شیرین و آب لیمو، مخلوط کرده، و از مخلوط آن هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری میل شود.
امراض روحی: بی قیدی
خوردنی های مفید برای آن دو چیز است: ۱- پیاز ۲- شلغم، که هرچه بیشتر به خوردن آن ها مداومت ورزید مفید و مؤثرتر خواهد بود.
امراض روحی: حسادت
یکی از خصلت هایی که در انسان وجود دارد این است که هر چه دارد به آن قانع نمی گردد و مدام در فکر و تلاش است که بهتر از آن یا بیشتر از آن را داشته باشد. از طرف دیگر در صورتی که مشاهده کند که فلانی از او بالاتر است یا بهتر می داند یا بهتر عمل میکند یا وضع بهتری دارد یا فلان چیز را دارد که خودش ندارد به او و آنچه مشاهده نموده است غبطه می خورد.
البته غبطه خوردن گاهی بد نیست چون ممکن است انسان را به تلاش و پیروی از بهترین بودن یا بهترین زندگی را داشتن بکشاند. ولی گاهی افراد تنگ نظر بوده و آنچه را که خود از آن بی بهره هستند، بهره مندی از آن را برای دیگری نیز نمی پسندند و تحملش برای شان بسیار سخت و ناراحت کننده است و گاهی نیز تلاش می کنند تا او هم مانند خودشان از آن چیز بهره مند نشود یا آن را از دست بدهد.
این مرام و کردار زشت و ناپسند را حسادت می نامند. اگر شما در وجود خود حسادت را احساس کردید و به طور عادی نتوانستید بر آن غالب شوید و خود را راضی نگهدارید، خوب است که روزی یک بار، هر بار یک قاشق غذاخوری مرزنجوش را مثل چای حدود ۲۰ دقیقه دم کرده سپس آب آن را صاف و شیرین کنید و بنوشید. مصرف این دارو به طور مداوم در حل مشکل مؤثر خواهد بود.
امراض روحی: کینه
در صورتی که فردی، به نحوی از شخص یا اشخاصی رنجیده خاطر گردد که نتواند از آن بگذرد و یا او را ببخشد، و نفرت او را در دل حبس کند و منتظر فرصتی در آینده باشد تا به طریقی عمل او را جبران نموده یا از او به خاطر گذشته انتقام بگیرد، این کردار ناپسند را کینه نامند.
به منظور اینکه آن مرام و کرداری که بر او غالب گشته است برطرف گردد، می تواند روزی یک مرتبه و هر بار یک قاشق غذا خوری مرزنجوش را مثل چای حدود ۲۰ دقیقه دم کرده، سپس، آب آن را، صاف و شیرین کرده و بنوشد. مداومت در مصرف این دارو مشکل را رفع خواهد کرد.
امراض روحی: وسواس
اگر هرچه دست یا صورت یا بدن یا ظروف یا لباس و غیره را می شویید و پس از شستشو باز فکر می کنید هنوز هم تمیز نشده و احتیاج به شستشوی مجدد دارد یا هنگام آبکشی اعضای بدن یا لباس یا ظروف و غیره هرچه به آن آب می زنید فکر میکنید هنوز نجس یا کثیف است.
یا درب و دستگیره درب یا دیوار یا فرش یا اشیاء دیگر را هرچه پاک و تمیز میکنید، فکر میکنید هنوز احتیاج به تمیز کردن بیشتری دارد یا کاری را انجام می دهید و باز دلچسب شما نیست و آن را تکرار می کنید یا سخنی را به مرور تکرار می نمایید.
یا زیاد از حد معمول در انجام هر کاری دقت به خرج میدهید مثلا شیر آب را پس از بستن باز هم فشار می آورید تا محکم تر بسته شود یا اگر خواستید پیچ وسیله ای را بپیچید یا درب یک بطری را ببندید آنقدر وسواس در محکم کردن آن نشان میدهید تا پیچ هرز شده یا درب بطری بشکند و از این قبیل کارها که اگر ادامه دهم خواننده را خسته خواهد کرد باید بگویم که شما دچار وسواس شده اید.
– به عنوان درمان ۵۰۰ گرم مرزنجوش تهیه کرده و روزی یک مرتبه یک قاشق غذاخوری از آن را در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا آب آن به حد نصف برسد بعد آب آن را صاف کرده با عسل شیرین کنید و بنوشید.
– بادرنجبویه، بهمن سرخ، بهمن سفید، دارچین، درونج، سنبل الطیب، گل گاوزبان و گل محمدی از هر کدام ۲۰ گرم همه را مخلوط کرده، و با ۲۵۰ گرم شکر بسیار نرم بسایید و هر صبح، ظهر و شب هر بار یک قاشق شربت خوری از آن را در دهان ریخته با آب بخورید یا با آب سرد و شکر مخلوط کنید و میل فرمایید.
– طباشیرهندی، درونج، زرنباد، زعفران، پوست هلیله کابلی، ابریشم مقرض، صندل سفید، پوست بیرونی پسته، هیل قرابی، مروارید، عود، کهربا و بسد از هر کدام ۵ گرم. بهمن سرخ، بهمن سفید، گل گاوزبان، شاه تره، بادرنجبویه و کبابه چینی،
از هر کدام ۱۰ گرم و قند یا شکر یا نبات ۲۵۰ گرم همه را بسیار نرم بسایید بعد با جوشانده آب طلا، جوشانده آب نقره، آب به، آب سیب درختی قرمز، آب انار شیرین و آب لیمو مخطوط کرده هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری میل فرمایید.
– پودر عصاره شیرین بیان و پودر رازیانه را به نسبت مساوی مخلوط کرده، و به مدت ۳۰ روز، قبل از هر غذا یک قاشق چای خوری از آن را در دهان بریزید و با کمی آب میل فرمایید.
– از داروهای تقویت اعصاب و ضد افسردگی استفاده کنید.
درمان امراض روحی: نشاط آور
– به منظور نشاط بیشتر آب هویج، آب زردک، نوشابه کومبوچا، زعفران، گلابی، شربت به لیمو، انگور زرد رسیده و شیرین، عرق بهار نارنج، عرق بیدمشک، عرق گاوزبان، عرق تمشک، ترنجبین، گز علفی، گز خونساری، عرق آویشن یا دم کرده آویشن، مرزنجوش، خلال نارنج مفید است و باید بیشتر مصرف شود.
– درونج عقربی، زرمباد، دار فلفل و عود بلیسان از هر کدام ۱۰ گرم. زعفران ۵ گرم. خولنجان و کبابه چینی از هر کدام ۲۰ گرم. افتیمون شامی، شقاقل، بهمن سرخ، بهمن سفید، تودری و مصطکی رومی از هر کدام ۴۰ گرم، همه را مخلوط کرده،
و بسیار نرم بسایید بعد با کمی عسل به صورت خمیر سفتی در آورده و قرص هایی به شکل گلوله به اندازه یک عدد نخود درست کنید و در یخچال نگهدارید. هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن را میل کنید.
– سی گرم آمله مقشر را در شیر بریزید و به مدت یک هفته در یخچال نگهدارید. بعد آن ها را از شیرها خارج کرده و به مدت سه تا چهار روز در گلاب ریخته، در يخچال نگهدارید. تخم خرفه، گل گاوزبان از هر کدام ۲۵ گرم، صندل سرخ، صندل سفید، رازیانه و سنبل از هر کدام ۱۰ گرم.
بهمن سرخ، بهمن سفید، طباشیر هندی، دارچین، تخم گشنیز، خلال نارنج، ابریشم مقرض و کهربا از هر کدام ۵ گرم، بسد، مروارید و ریشه مر جان از هر کدام ۲/۵ گرم همه را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید و در ۵۰۰ گرم شربت سیب درختی یا شربت به یا عسل بریزید بعد آمله ها را از گلاب خارج کرده و له کنید و سپس با آن ها مخلوط و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری میل کنید.
درمان امراض روحی: آرام بخش
کسانی که بی قرارند و افکارشان مخشوش است دچار کم خوابی یا بدخوابی می شوند. به عنوان آرام بخش بابونه شیرازی، آویشن شیرازی، مرزنجوش، بادرنجبویه و رازیانه از هر کدام ۲۰ گرم بیدمشک و خلال نارنج از هر کدام ۱۰ گرم، خار مقدس، برگ نعناع خشک و سنبل الطیب از هر کدام ۲۰ گرم استوخدوس هندی ۳۰ گرم،
گل گاوزبان ۵۰۰ گرم همه را مخلوط کرده بعد به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را هر روز صبح در یک و نیم لیوان آب جوش بخیسانید و شب در همان آب بجوشانید. آب آن را صاف و با عسل شیرین کرده، بنوشید و تفاله آن را مجددا بخیسانید و صبح باز هم در همان آب جوشانده و آب آن را صاف و با عسل شیرین کرده و میل کنید.