مواد معدنی گوشت
گوشت یک محرک سریع برای عضلات بوده و به زودی از معده می گذرد، زیرا فاقد سلولز است، در حالی که سلولز برای معده و روده بی نهایت ضرورت دارد؛ یعنی تولید حرکات دودی کرده و روده ها را جارو می کند. بدون وجود سلولز، غذا زیاد در معده نمی ماند و به همین جهت است که سو هاضمه را در پی خواهد داشت.
مواد معدنی گوشت، در استخوان است و برای آن که خوب از آن استفاده کنید، باید مانند حیوانات، استخوان آن ها را همراه غذا طبخ کنید.
معده حیوانات گوشت خوار ترشحی دارد که قادر است عضلات و استخوان را حل کند، همچنین کبد آن ها می تواند بیشتر از کبد انسان آن را از سموم پاک کند.
چربی حیوانی
موضوعی که باید تذکر داد، این است که چربی حیوانی را با روغن حیوانی نباید اشتباه کرد.
چربی حیوانی شامل چربی هایی می شود که در بین پوست و گوشت، واقع شده است.
روغن حیوانی عبارت است از کره ذوب کرده؛ و زیان هایی را که به چربی حیوان نسبت می دهند، ارتباطی به روغن حیوانی ندارد.
خطرناک ترین نوع چربی حیوانی، طبقه ای است که بین پوست و گوشتش قرار گرفته است.
این چربی در خوک بسیار زیاد است، این قشر چربی غدد لنفاوی دارد، گلبول های سفیدی که این غدد دارند، میکروب های خطرناک را می خورند، یعنی آن ها را محاصره کرده و از عمل باز می دارند و در قسمت های چربی دفن می کنند.
اما هنگامی که حیوان می میرد، این میکروب ها آزاد می شوند و فعالیت خود را از سر می گیرند و به این جهت است که گفته می شود این گونه چربی های حیوانی همیشه آلوده هستند.
آلودگی و تعفن گوشت
اگر کمی گوشت و مقداری سبزی را در گوشه ای بگذارید، بعد از چند روز مخصوصا در تابستان، خواهید دید که گوشت، تولید بوی زننده ای کرده است، در صورتی که سبزی شروع به شکفتن می کند و دست نخورده می ماند. گوشت می گندد، در حالی که سبزی ها شروع به تخمیر می کنند. کسانی که گوشت در روده آن ها می ماند با همین منظره مواجه اند، و همین بوهای زننده که در ظرف مشاهده می گردد، در معده آن ها نیز ایجاد می شود.
از گوشت گندیده، بوهای مسموم کننده متصاعد می شود که در بدن گوشت خوارها به طور کامل پخش می شود و زمینه مساعدی برای رشد میکروب ها ایجاد می کند.
البته در گیاه شناسی ثابت شده است که میکروب ها به هیچ وجه نمی توانند آن طور که در بقایای گوشت، نشو و نما می کنند، در بافت های گیاهی فعالیت داشته باشند.
معده و مدفوع هیچ حیوانی مثل انسان های گوشت خوار متعفن نیست و این بوی زننده که از مدفوع انسان متصاعد می شود، به علت گندیدن مواد گوشتی در روده های آن ها است.
زیان های حاصل از افراط در خوردن گوشت و فایده های گوشت
زیان های گوشت
گوشت، سموم زیادی دارد؛ یک دسته سمومی هستند که قبل از مرگ حیوان در آن جمع شده و دسته دیگر سموم و میکروب هایی هستند که پس از مرگ به سراغ جسد می روند و باعث تردی گوشت آن می شوند.
گوشت تازه، بسیار سخت است اما در اثر ماندن، سست و ترد می شود و این در نتیجه تولید سمومی است که باعث پوسیدگی نسوج و الياف گوشت می شود و بقایای گوشت در روده ها نیز باعث رشد و نمو میکروب ها و تولید سموم جدید می شود.
تجربیات طبی ضررهای آن را ثابت کرده است و نشان می دهد که علت اصلی تخریب لوله های هاضمه و غدد بدن است.
گوشت، تولید تخامه (سوهاضمه) می کند و همچنین عامل اصلی تورم روده ها و آپاندیس و بیماری قند است. و از طرف دیگر گوشت خون انسان را اسیدی می کند که عامل اصلی بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان است.
فایده های گوشت
همان طور که گوشت مضراتی دارد، فوایدی نیز دارد که متخصصان برای آن ذکر کرده اند.
زیادی جمعیت:
علت زیادی جمعیت از گوشت خواری است، زیرا گوشت اثر تحریک کنندگی دارد. تحریک زیاد قوای تناسلی، عامل اصلی زیاد شدن جمعیت بر روی زمین است.
خوراک مغز انسان:
در عصر کنونی، بشر بیش از اعصار گذشته احتیاج دارد تا در آغوش اندیشه خود فرو رفته، پیوسته با فکرهای مداوم خود مشکلات و معضلات جامعه بشری را حل کند.
چنین مغزی که می خواهد با مشکلات مبارزه کند، احتیاج مبرمی به تقویت قوای بدنی دارد، غذای مغز در این موارد فسفر و ولیسیتین است و این دو ماده مانند سایر غذاها در گوشت نیز دیده می شوند و از طرف دیگر خاصیت تحریک کنند گی گوشت، مغز را نیز تحریک می کند.
اکثر اکتشافات و اختراعات بشر در نتیجه همین تحریکات مغزی است و در این مورد هیچ شک و تردیدی وجود ندارد.
بیماری های ناشی از افراط در خوردن گوشت
افراط در خوردن گوشت و دیابت
از عواملی که می توان برای پیدایش این گونه بیماری ها یادآوری نمود، مصرف فراوان گوشت است.
یکی از غدد بسیار مهم در بدن، لوزالمعده است. این غده نیز مانند سایر غدد که در انسان وجود دارد، دو نوع ترشح دارد: یکی ترشح داخلی و دیگری ترشح خارجی.
ترشح خارجی این غده، عصير معدی است و ترشح داخلی آن انسولین نام دارد.
ترشح انسولین نقش تنظیم کنندگی قند را در بدن به عهده دارد و کمبود آن موجب بروز بیماری قند است.
وقتی گوشت می خوریم، در اثر تحريکات، ترشحات خارجی لوزالمعده زیاد می شود و به ناچار ترشح داخلی آن کاهش می یابد. افراط در خوردن گوشت و تحریکات پی در پی و متوالی که گوشت خواران به این غده وارد می سازند، نتیجه ای جز خراب شدن این عضو ندارد.
در این صورت، بیماری قند نتیجه تحریکات بی موقع و زیادی گوشت است که البته درمان قطعی آن، این است که گوشت را از رژیم غذایی مبتلایان به بیماری قند به کلی قطع کنید و به آن ها رژیمی بدهید که محتوای قند کم و سرشار از انسولین باشد.
سبزیجات و میوه ها به ویژه هویج زردک بهترین رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیماری قند است.
افراط در خوردن گوشت و سرطان
یکی از محصولات زیان بار و خطرناک، مصرف بیش از حد گوشت است که در نتیجه لاشخوری دامن گیر انسان شده است.
مصرف گوشت، خون را اسیدی می کند و همین ترش شدن است که منجر به رسوب فسفر در بافت های بدن شده و ایجاد سرطان می کند، زیرا گوشت از نظر مواد معدنی مخصوصا منیزیم، بسیار ضعیف است و همین کمی منیزیم، در ایجاد سرطان تاثیر زیادی دارد.
خرما دارای منیزیم فراوان است و مصرف آن از ایجاد سرطان جلوگیری می کند.
بیماری های دیگر ناشی از گوشت: البته بیماری های دیگر را می توان نام برد، زیرا گوشت، معده و روده ها را متعفن می سازد و همین تعفن باعث سوهاضمه و امراض عفونی معده و روده ها می شود.
از طرفی، چون سلول های معده انسان قادر نیستند ازت حاصله از گوشت را به آمونیاک تبدیل سازند، خون ترش و اسیدی شده و بیماری هایی مانند سیاتیک، نقرس و روماتیسم در انسان تولید می شود.
نجات از این بیماری ها که مخصوص اعیان و اشراف گوشت خوار است، همانا خود داری از خوردن گوشت است.