نام فارسی: پیچ امین الدوله
نام علمی: .Lonicera caprifolium L
نام فرانسه: Che wrefin، Che wrefeuille d’ Italie، Ch. commum، Che wrefeuille
نام انگلیسی: Garden woodbine، Caprifole، Indian – honeysuckle، Woodbine
نام آلمانی: Heckenkirsche، Zahn – Hahnefi ssle، Wohlriechendes – Geissblatt
نام ایتالیایی: Bracciabosco، Matriselva، Madreselva، Caprifoglio، Caprifolio
نام عربی: سلطان الجبل، ماطر شلبه (Matarshilbah)
پیچ امین الدوله ، گیاهی است از تیره شوند، بالا رونده و به ارتفاع ۱ تا ۵ متر که به حالت سازش یافته و نیمه وحشی در حاشیه جنگل های بعضی از نواحی جنوب اروپا مانند فرانسه و غیره یافت می شود به علاوه در بسیاری از نواحی پرورش می یابد.
برگ های آن رنگ سبز تیره و وضع متقابل نسبت به هم دارند. از به هم پیوستن برگ های آن در قاعده، نوعی جام در سرشاخه ها به وجود می آید که در داخل آن ها، مجموعه گل های انتهایی جای دارند.
گل های آن که در فاصله ماه های اردیبهشت و خرداد ظاهر می شود، به رنگ سفید مایل به زرد است ولی قسمت داخلی جام آن ها، رنگ مایل به قرمز دارد. بوی آن ها بسیار معطر و مطبوع می باشد. میوه این گیاه، گوشت دار، بیضوی و به رنگ قرمز ارغوانی است ولی پس از رسیدن کامل، رنگ تیره حاصل می کند.
خواص درمانی پیچ امین الدوله
برگ گیاه پیچ امین الدوله دارای مقداری تانن است و سابقا از آن جوشانده ای تهیه می نمودند که به صورت غرغره و به عنوان قابض مصرف داشته است. از گل های آن سابقا نوعی آب مقطر و شربت مقوی قلب و رفع کننده سرفه و تحریکات سینه تهیه می نموده اند.
غالب اختصاصات درمانی این گیاه به گونه دیگری از آن به نام .L. periclymenum L شباهت دارد. این گیاه مدت هاست که تحت نام پیچ امین الدوله در ایران پرورش می یابد و در ردیف انواع زینتی جای دارد.