نام فارسی: گل راعی
نام علمی: .Hypericum Androsaemum L
نام فرانسه: Herbe à tous maux, Toute bonne, Toute saine, Androsè me officinale
نام آلمانی: Grundheil, Johannisharthen
نام انگلیسی: All saint’s – wort, Park – leaves
نام ایتالیایی: Siciliano, Androsemo, Iperico tutto sano
نام عربی: رمان الأنهار، عرينه
گل راعی از تیره علف چای گیاهی است پایا، دارای اعضای چوبی، به ارتفاع ۴۰ سانتی متر تا یک متر و حتی بیشتر که به حالت وحشی در اماکن مرطوب بعضی نواحی اروپا مانند فرانسه و کشورهای مختلف منطقه مدیترانه، آسیا و آفریقا می روید ضمنا به علت داشتن گل های درشت با ظاهر زیبا، پیوسته پرورش می یابد.
برگ های درشت، بیضوی و عاری از دمبرگ آن که عموما ظاهری کم و بیش قلبی شکل دارند، بهترین وسیله تشخیص گیاه از سایر گونه هاست. گل های آن درشت و دارای نقاط ریز و شفاف است به طوری که با اندک دقتی تشخیص داده می شود. میوه اش سته، بیضوی، به درازای ۶ تا ۷ میلی متر، سخت و ناشكوفاست.
خواص درمانی گل راعی
میوه اش دارای اثر مسهلی است. در موارد سختی وقوع حالت قاعدگی، هیستری و بیماری های کلیه و مثانه از گل راعی استفاده می شود. در استعمال خارج دارای اثر التیام دهنده زخم هاست. به کار بردن برگ های له شده آن به صورت ضماد، به منظور رفع سوختگی ها، بند آوردن خون و التيام زخم ها، بین مردم معمول است.
محل رویش گل راعی
گیاه گل راعی در نواحی شمالی ایران مانند گرگان: جنگل لوه، بین گرگان وبجنورد، نزدیک زیارت، بین نوده وشاهرود، بندرگز. گیلان: نزدیک بندر انزلی، رشت، جنگل های رستم آباد (دره سفید رود، بین رودبار و رشت). خراسان. بعضی مناطق مازندران، دره چالوس (راه کرج به چالوس)، نزدیک بابل و همچنین نواحی دیگر البرز مانند دره تالار و غیره می روید.