به دلیل اینکه انسان در طول زندگی مدام با فکرش زندگی را پیش می برد گاهی مغز انرژی کافی برای پاسخگویی به شرایط را ندارد. در اینجا راه کار درمان خستگی مغزی با عسل را معرفی می کنیم.
مغز انسان که به حالت غده مانند در سر و میان جمجمه قرار دارد یکی از شاهکارها و عجایب خلقت است که نظیر آن در خلقت وجود ندارد. این ساختمان محیرالعقول و شگفت انگیز در عین حال که بسیار ظریف می باشد بسیار پیچیده است. کارهایی انجام می دهد که تاکنون بشریت از پیچیدگی و چگونگی آن سر در نیاورده است.
مغز حداقل به ۱۵ نوع ماده مفید نیازمند است که باید توسط غذاها دریافت شود. ولی از آنجا که عسل دارای بیشترین مقادیر مواد مورد نیاز بدن انسان می باشد پس درمان خستگی مغزی با عسل بهترین راه حل می باشد.
موادی که مغز به آنها نیازمند می باشد در ادامه ذکر شده اند. این مواد عبارتند از:
کلسیم: در رشد نسوج اعصاب مداخله می کند و در معالجه افسردگی و عصبی تاثیر بسیار دارد.
منیزیم: در انتقال جریان عصبی مداخله می کند، رسیدن پیام به مغز را ممکن می گرداند و تبدیل قند خون به انرژی را ممکن می سازد، فقدان منیزیم، افسردگی، عصبانیت و تندخویی به بار می آورد.
فسفر: این ماده همراه کلسیم تار و پود معدنی استخوان را تشکیل میدهد و در سطح ناقل های عصبی نیز مداخله می کند. اهمیت فسفر در انتقال پیام به مغز غیرقابل انکار است.
پتاسیم: برای مورد استفاده قرار گرفتن پروتئین ضروری است و برای انتقال پیام بین سلول های عصبی به کار میرود و رگ های خونی مغز را منبسط می کند و جریان خود را تسهیل می کند. فقدان پتاسیم، قدرت بویایی را محدود می سازد و موجب آسیب مغزی می گردد.
کروم: به انسولین امکان می دهد که قند خون را تنظیم کند. این امر برای مغز که ۳۰ درصد گلوکز موجود بر بدن را مصرف می کند ضروری است. اکثر مردم گرفتار کمبود کروم هستند.
مس: برای فعالیت مطلوب تیروزین و ناقل های عصبی دوپامین و نوراپی نفرین ضروری است، به علاوه مس در جذب آهن در تولید گلبول قرمز سهیم است.
آهن: بدون آهن گلبول های قرمز، اکسیژن برای تغذیه مغز وجود نخواهد داشت. (قهوه، چای و نوشابه های کافئین دار مانع جذب آهن می شوند. لذا باید از مصرف آنها پرهیز شود).
روی: در برقراری ارتباط بین سلول های مغز مداخله می کند و وجود آن در فرایند یادگیری بسیار ضروری است. (موادی مانند چای، نوشابه، قهوه و داروهای ادرار آور را نباید مصرف کنید چون روی را از بدن تان دفع می کند).
منگنز: از اختلال در لوزالمعده و دیابت جلوگیری می کند، در عملکرد دستگاه اعصاب مرکزی اهمیت دارد، برای هضم و استفاده ی صحیح مواد غذایی در بدن ضروری است، حساسیت عصبی را کم می کند، در برطرف کردن خستگی موثر است و در رفع فراموشی و تقویت حافظه ضعیف مفید است.
ویتامین های گروه B: بین تمام ویتامین ها، ویتامین های گروه B بیش از همه برای کارکرد مغز مهم هستند. این ویتامین ها محلول در آب هستند، یعنی مدت طولانی در بدن ذخیره نمی شود (بر خلاف ویتامین A و D) بنابراین بدن مخصوصا مغز مرتب به آنها نیاز دارد از این رو درمان خستگی مغزی با عسل به دلیل سرشار بودن عسل از این ویتامین ها امکان پذیر می باشد.
ویتامین B1: سوخت اصلی مغز، گلوکز است، ولی مغز بدون ویتامین B1 نمی تواند گلوکز را بسوزاند.
ویتامین B2: در شرایط فشار عصبی، مانند بیماریها، هیجان ها، ضربه های جسمی و روحی، پس از عمل جراحی، احتیاج بدن به آن افزایش می یابد. برای قوه بینایی مفید است و خستگی چشم را کم می کند. هنگامی که به بیماران روانی دچار کمبود تغذیه، ویتامین B2 تجویز شود و قند تصفیه شده که یکی از علل اصلی کاهش ذخایر ویتامین B2 بود را به حداقل رسانند، حالت های عصبی آنها از بین خواهد رفت.
ویتامین B5: از اختلالات مختلف عصبی جلوگیری می کند. در تبدیل شدن تریپتوفان (اسید آمینه مهم اعصاب) به ویتامین B3 کمک می کند، انقباض شبانه ماهیچه ها، گرفتگی ساق پا، کرختی دست و پا و بعضى التهابات شدید عصبی را کم می کند و کمبود آن باعث کم خونی می شود.
ویتامین B6: برای ساخته شدن اغلب مواد شیمیایی عصبی که ما را غیر افسرده نگه میدارند، به ویتامین B6 نیازمندیم و در خانم هایی که ناراحتی های قبل از قاعدگی دارند و کسانی که دچار بیماری های افسردگی و روحی هستند نیز مفید است.
ویتامین C: در درمان افسردگی موثر است، با مواد و فلزات سمی افسردگی زا (مانند: سرب) مقابله می کند و با افسردگی های ناشی از استرس، عفونت ها، حساسیت ها، افسردگی سمی و بیماری های خود ایمنی مبارزه می کند.
ضمنا مغز برای آن که به نحو مطلوب کار کند در ۲۴ ساعت به گلوکزی برابر با ۱۸۰ گرم (۳۰ درصد تمام گلوکزی که در روز مصرف می کنید) نیاز دارد که خواص عسل عامل تامین این مقدار خواهد بود. به یاد داشته باشید سوختن گلوکز از طریق اکسیژن انجام می گیرد تا انرژی مورد نیاز سلول های عصبی را تامین کند. بنابراین هر چیزی که موجب تقویت بیشتر جریان خون در مغز گردد، در سوختن گلوکز و کارکرد بهتر مغز نقش اساسی دارد.
عسل تا حدودی موادهای فوق را تامین می کند لذا برای درمان خستگی مغزی با عسل شیوه های زیر را دنبال کنید:
۱- برای جبران ضعف جذب فکری و درمان خستگی مغزی با عسل در یک لیوان آب سیب تازه تهیه شده به ازای هر لیوان دو قاشق شربت خوری عسل طبیعی اضافه کرده و جرعه جرعه بنوشید.
۲- مخلوط مساوی از پودر گیاه بومادران و گل بابونه و گل راعی را به مقدار یک قاشق چای خوری در یک فنجان ریخته، آب جوش اضافه و حدود ۵ دقیقه دم کرده سپس از صافی عبور داده، به ازای هر فنجان دو قاشق شربت خوری عسل طبیعی بریزید و در روز تا دو مرتبه بنوشید.