معرفی گیاه جینکو
بیش از چهارصد تحقیق درباره عصاره جینکو منتشر شده که این مطالعات تحقیقاتی؛ گیاه مزبور را در زمره بهترین مورد گیاهی تحقیق شده در میان داروهای گیاهی قرار داده است. جینکو متداول ترین داروی گیاهی در آلمان و فرانسه است.
عصاره جینکو، به درمان ناراحتیهای گردش خون به ویژه نارسائی خون در مغز که سبب از دست رفتن قدرت حافظه، وزوز گوش، اختلال هوشیاری، سردرد و افسردگی بویژه در افراد مسن میگردد، کمک میکند. این گیاه دارای خواص ضد اکسیدی قوی نیز هست و از آسیبدیدگی سیستم عصبی مرکزی، قلب و عروق و همچنین از اثرات پیری جلوگیری میکند.
عصاره جینکو روند جریان خون را از طریق تقویت رگهای خون و کاهش چسبندگی پلاکتهای خون بهبود میبخشد. این گیاه نه تنها به بهبود روند جریان خون به مغز کمک میکند بلکه، جریان خون به اندامها را افزایش میدهد و در پیشگیری یا درمان بیماریهای قلبی و سکته مغزی مؤثر واقع میشود. جینکو در پیشگیری از آسیبهای مغزی افرادی که پا به سن می گذارند، فوق العاده مؤثر است.
این عصاره همچنین می تواند برخی از علایم پیش قاعدگی را کاهش دهد. جینکو قدیمی ترین گونه درختی است. این گیاه از قدرت سازگاری فوقالعادهای برخوردار است به طوری که، حتی در عصر یخبندان و بمب اتمی هیروشیما بقای خود را حفظ کرده است. یک درخت واحد ژینکو می تواند تا ۱۰۰۰ سال عمر کند و ارتفاع آن به ۱۲۰ پا برسد. این گیاه دارای شاخههای کوتاه با برگ های پنکهای است.
میوه غیرخوراکی آن بوی تندی تولید میکند. میوه این گیاه حاوی تخم داخلی خوردنی است. هر چند که طب گیاهی چین، در طول قرنهای متمادی هم از برگ جینکو و هم از تخم آن استفاده کرده است لیکن، تحقیقات کنونی روی عصاره برگ آن صورت میگیرد.
ترکیبات گیاه
جینکو مرکب از «گلیکوزید جینکو» چندین نوع مولکول «ترپین» مختص این گیاه «گینکولید و بيلوباليد» و «اسیدهای عالی» است. تصور می رود مولکولهای ترپین خاص، باعث میشود این گیاه از خاصیت مبارزه با بسیاری از اثرات پیری برخوردار باشد. این ویژگی ترپین شامل بهبود گردش خون، کاهش تورم و حفاظت از آسیب دیدگی سلولهای مغز در اثر کمبود اکسیژن میگردد.
نحوه مصرف
عصاره:
عصاره جینکوی استاندراد شده، باید حاوی ۲۴ درصد گلیکوزید فلاون جینکو و ۶ درصد لاكتون ترپین باشد.
کپسول:
توصیه ها:
عصاره جینکو خیلی بی خطر است و عوارض جانبی آن خیلی نادر است. در موارد معدودی عوارضی نظیر ناراحتی مجرای معدهای رودهای، انواع سردرد و سرگیجه گزارش شده است. اما تصور نمیشود عصاره جینگو سبب تغيير ضربان قلب و فشار خون یا تغییر میزان کلسترول و تری گلیسرید گردد.
از آنجا که، این عصاره از تجمع پلاکتهای خونی جلوگیری می کند، این نگرانی وجود دارد که مبادا، جينکو سبب افزایش ریزی داخل مغزی شود. عصاره مزبور را با احتیاط بیشتر با سایر عوامل رقیق کننده خون، نظیر «کومادین» مصرف کنید. اگر باردار هستید باید در مصرف جینکو احتیاط کنید چون، اثرات عصاره جینکو در دوره بارداری مشخص نیست. از تجویز عصاره مزبور به نوزادان و کودکان پرهیز کنید.