سیاه سرفه نوعی بیماری است که در اغلب نقاط جهان شیوع پیدا می کند. با وجود واکسن زدن برای این بیماری ، باز هم مشکل بروز می کند. یک چهارم موارد این بیماری در بالغ ها مشاهده می شود، اما نشانه های این بیماری در بزرگترها به مراتب خفیف تر از کودکان است. طی آزمایش های مشخص شد که سیر می تواند نقشی در درمان سیاه سرفه داشته باشد.
سیاه سرفه در اثر باکتری ایجاد می شود. شروع آن با سرماخوردگی است، و بعد شخص با سرفه های پشت سر هم روبه رو می شود. ممکن است بیمار در هر نوبت ۵ تا ۱۵ بار سرفه کند و به دنبال آن نفس عمیقی بکشد. در این مرحله استفراغ نیز ممکن است وجود داشته باشد. بعد از گذشت چند هفته از شدت سرفه کاسته می شود، اما بیماری تا چند هفته بعد نیز وجود دارد. یکی از مشکلات این بیماری، به خصوص در اشخاص سالخورده ابتلا به سینه پهلوست.
نوزادانی که به بیماری سیاه سرفه گرفتار می شوند باید در بیمارستان بستری شوند. برای مراقبت از این اطفال سرپرستی و نظارت دایمی لازم است. با کودکان بزرگتر، و به خصوص اگر شدت ناراحتی زیاد نباشد، معمولا دارویی تجویز نمی شود. پس از ابتلا به بیماری از آنتی بیوتیک کاری ساخته نیست. استفاده از سیر و مراقبت در منزل می تواند از شدت ناراحتی بکاهد.
از سیر در اغلب کشورهای دنیا و به خصوص در چین، برای درمان سیاه سرفه استفاده می شود. نقش مثبت سیر در درمان سیاه سرفه دلایل مختلف دارد. سیر یک اکسپکتورانت ملایم است، و خلط سینه را نرم می کند. در ضمن از شدت سرفه می کاهد و از همه اینها مهم تر، خواص آنتی بیوتیکی سیر مقاومت بدن را در برابر امراض و عفونت ها افزایش می دهد و می تواند مانع بروز بیماری های شدید از قبیل سینه پهلو شود.
در دادن سیر به کودکان مبتلا به سیاه سرفه، به خصوص اگر سیاه سرفه آن ها با استفراغ زیاد همراه باشد، باید مراقبت کرد. استفراغ آب بدن را کم می کند. سیر نیز حالت خشک کننده دارد و در نتیجه کم آب شدن بدن را تشدید می کند. در برخورد با هر نشانه کم آبی به پزشک مراجعه کنید.