ریموند دکستریت (Raymond Dextreit) طبیعی درمانگری بود که در اواخر قرن بیستم در فرانسه زندگی می کرد. او هم مانند متقدمانی چون «پدر نیپ» در آلمان مجوز طبابت نداشت، اما در میان مردم پیروان انبوه داشت. او در زمینه طبیعت درمانی چهل و سه کتاب نوشت که در نسل گذشته، جنبش طبیعی درمانی در فرانسه را نیرو و الهام داده است. نظریه های او در سال ۱۹۷۴ برای نخستین بار به زبان انگلیسی به چاپ رسید. روش های دکستریت را می توان در آب درمانی، برنامه غذایی، گیاه پزشکی و خاک درمانی خلاصه کرد.
دکستریت، سیر را از جمله هفت اعجاز طبيعت قلمداد می کرد. سایر گیاهان مورد نظر او عبارت بودند از لیمو، روغن زیتون، نمک دریا، هویج، کلم و آویشن. او با توجه به تجربه های خود خواص زیر را برای سیر بر شمرده است:
- میکروب ها و ویروسها را به ویژه در ریه ها از بین می برد.
- از بدن انسان در برابر بیماری، بی تعادلی غدد و بسیاری از مشکلات دیگر حراست می کند.
- سرخرگ ها را از رسوب ها پاکسازی می کند.
- کرم های معده را از بین می برد.
- از عفونت روده ها جلوگیری می کند.
- خون را تصفیه می کند.
- اگر سیر را با کافور روی مفاصل دردناک بمالید، درد را تسکین می دهد.
- ترشحات معده را بیشتر می کند، بنابراین اشتها و هضم را افزایش می دهد.
- کبد را فعال تر می کند.
- خون را رقیق می کند.
- تاثیر سیر در درمان یبوست کمک می کند.
دکستریت توصیه می کرد که سیر را باید با غذا مصرف کرد. با این حال اصرار می ورزید که سیر به طور خام مصرف شود، زیرا پختن سیر بخشی از خاصیت های آن را از بین می برد. دکستریت می گوید: اگر بدن و معده انسان سالم باشد به خوبی سیر را تحمل می کند. توصیه او به مصرف سیر خام خلاف مطالبی است که در طب یونانی آمده. هر دو نظریه می تواند درست باشد. طب یونانی در آب و هوای خشک و گرم مورد استفاده قرار می گیرد و حال آنکه طب دکستریت در فرانسه که سرد و مرطوب است کاربرد دارد. پختن سیر از شدت حرارت و خشکی آن می کاهد و این چیزی است که در نواحی گرم و خشک به آن احتیاج است.
سیر و طبیعت درمانی در آمریکای شمالی
جنبش درمان به روش های طبیعی و آب معدنی درمانی منحصر به اروپا نبود. چشمه های آب معدنی در اواخر سده ۱۸۰۰ و اوایل ۱۹۰۰ در آمریکا، شناسایی شدند. از جمله مشهورترین این چشمه ها می توان به چشمه ای که در بتل کریک میشیگان پیدا شد اشاره کرد. امروزه حبوبات و مواد غذایی که با آب این چشمه رشد می کنند از شهرت و اعتباری خاص برخوردارند.
از جمله مهمترین طبیعت درمانگرهای آمریکایی می توان به دکتر آگاتا و کالوین تاراش اشاره کرد که در آلاباما فعالیت می کنند. آگاتا و کالوین تاراش هر دو پزشک به سبک غربی هستند، اما به روش های طبیعی درمانی اعتقاد دارند و این باور را در طبابت خود اعمال می کنند.
خانم و آقای تاراش در کتاب: «درمان های خانگی: آب درمانی، ماساژ، زغال درمانی و روش های ساده دیگر» روش های درمانی خود را توصیف کرده اند. به اعتقاد آنها از سیر برای درمان چهل و پنج بیماری می توان استفاده کرد. آنها در کتاب خود شرح مفصلی از خواص سیر ارایه داده اند، و از جمله به خواص آنتی بیوتیکی سیر، ضدانگلی، ضد قارچی و تاثیر مطلوب آن روی دستگاه گوارش اشاره کرده اند.
طب طبیعی درمانی
در چند دهه نخست قرن بیستم به تدریج طب طبیعی درمانی به عنوان یک رشته معتبر به رسمیت شناخته شد، به طوری که امروزه دوره های رسمی دانشگاهی در این خصوص وجود دارد. دانش آموختگان این دانشکده ها نیز باید مانند سایر پزشکان در امتحان بورد تخصصی شرکت کنند تا به آنها جواز کار داده شود.
سیر در طب اکلکتیک (تمرکز روی یک دارو)
در طب اکلکتیکی سیر هم به شکل خوردن و هم به شکل استعمال خارجی مورد استفاده قرار می گرفت. شکل خارجی آن حالت مالیدنی روی پوست بود که گردش خون را در محل تسریع می کرد. سیر را روی سینه، شکم و گاه روی گلو می مالیدند. سیر را روی مثانه می مالیدند تا ادرار حالت عادی پیدا کند. از کمپرس سیر نیز برای درمان تومورهای پوستی استفاده می شد. از آب سیر نیز برای تهیه قطره گوش استفاده می کردند که در این مورد به خصوص از روغن بادام و گلیسرین نیز استفاده می شد.
سیر برای درمان اختلال های نخاعی و مغزی کودکان به شکل مرهم پا استفاده می شود. ظاهرا عجیب به نظر می رسد که با استعمال مرهمی روی پا بتوان بر مغز اثر گذاشت. چینی ها نیز از سیر به این روش استفاده می کنند.
نظام اکلکتیک، از سیر برای درمان سرفه و نیز به عنوان یک داروی مدر به شکل خوردنی مورد استفاده می کرد. برای تهیه شربت سینه به منظور درمان سرفه، سیر را با شکرله کرده و بعد مایع را صاف می کردند. از این مایع به خصوص در زمان شیوع سیاه سرفه استفاده می شد.
سیر و طب زنان در طبیعی درمانی
دکتر توری هادسون در کالج ملی پورتلند تدریس می کند. در حال حاضر سوای سایر مسیولیت ها، استاد طب زنان است. هادسون از سیر برای درمان عفونت های واژن و مخمرها استفاده می کند. او از حبه های پوست کنده سیر به شکل شیاف سیر برای درمان عفونت های مهبلی سود می جوید.
طبیعی درمانی ايدز با سیر
جین گیلتی نان پزشک طبیعت درمانی یکی از مقامات برجسته کلینیک ملی بهداشت و سلامتی در دانشگاه باستیر سیاتل در ایالات واشنگتن است. پزشکان این دانشگاه از سال ۱۹۸۹ به بعد بررسی های متعددی در زمینه درمان طبیعی ایدز و عفونت اچ. آی. وی انجام داده اند که دکتر گیلتی نان در این میان نقش شامخی داشته است. این مرکز در حال حاضر یکی از مراکز عمده پژوهش های طبیعی درمانی ایدز در دنیای غرب محسوب می شود.
دکتر گیلتی نان به تمام بیماران ایدزی که بتوانند سیر را تحمل کنند مصرف آن را تجویز می کند. او می گوید: «من اغلب به جای کپسول سیر، توصیه می کنم که بیماران ایدزی با غذای خود سیر بخورند. به آن ها می گویم هر اندازه که می توانید سیر بخورید، سیر خام یا سیر پخته.» دست کم یک کلینیک دانشگاهی به این نتیجه رسیده است که مصرف سیر برای بیماران مبتلا به ایدز مفید است.
دکتر گیلتی نان معتقد است که مصرف سیر مقاومت بیماران ایدزی را در برابر عفونت های روده ای افزایش می دهد. بیماران ایدزی اغلب با عفونت های انگلی روبه رو می شوند و گیلتی نان معتقد است که این عفونت ها به تحلیل و زوال سلامتی مبتلایان به ایدز کمک می کند.
گیلتی نان در ضمن موارد زیر را نیز اعلام کرده:
- درمان کلسترول با سیر
- درمان کرمک با سیر
- درمان بیماران در خطر سکته مغزی با استفاده از سیر
- درمان سرماخوردگی با سیر
- درمان آنفلوانزا با سیر
- درمان سینوزیت با سیر
او می گوید: «به آن دسته بیمارانی که از بوی سیر خوششان نمی آید فواید اعجاب انگیز سیر را یادآور می شوم و اگر همسر بیمار نمی تواند بوی سیر را تحمل کند، به او هم می گویم که سیر مصرف کند.»