کلسترول یکی از مواد طبیعی در بدن است و برای سلامتی عمومی افراد ضرورت دارد. تنها وقتی میزان کلسترول خون از حدی بالاتر می رود تولید خطر می کند. کلسترول معمولا به وسیله کبد ساخته می شود و به نظر می رسد که سیر از تولید آن در مقطع کبد می کاهد. در جریان آزمایشی که روی موش های آزمایشگاهی صورت گرفت مشخص شد که مصرف عصاره سیر، تولید کلسترول را در موش ها تا ۸۷ درصد کاهش داده است و به درمان کلسترول کمک کرده است.
در سال ۱۹۹۴، با انتشار مقاله ای در مجله کالج پزشکی سلطنتی لندن سیر به جریان اصلی پزشکی علمی وارد شد. در بیست سال گذشته در مجموعه نوشته های علمی اشاره های فراوانی به سیر شده است. اما چون اغلب آنها فاقد کیفیت علمی بوده اند، آنطور که لازم است مورد توجه مقام های پزشکی قرار نگرفته اند. در سال ۱۹۹۴، برخی از پژوهشگران به روش متاآنالیز با موضوع سیر و خواص آن برخورد کردند و به نتایج حیرت انگیزی رسیدند. پس از بررسی روی ۹۵۲ بیمار، به این نتیجه رسیدند که سیر میزان کلسترول را ۱۲ درصد کاهش می دهد (پس از یک ماه مصرف).
در آزمایش های مختلف از سیر خام، پودر سیر، عصاره سیر و روغن سیر استفاده شد. در یک آزمایش متاآنالیز در سال ۱۹۹۳ مشخص شده بود که روزی نیم حبه یا یک حبه سیر، میزان کلسترول را تا ۹ درصد کاهش می دهد. در آزمایش های دیگری (نه به شیوه متاآنالیز) نیز مشخص شده که سیر احتمالا می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد و بر میزان کلسترول اچ.دی.ال (کلسترول خوب) بیفزاید.
اجزای سیر که مانع تولید کلسترول در کبد می شود:
- اجوان
- آلیسین
- اس- آلیل سایستین
- دیالیل دی سولفاید
- متیل اجوان
- 2-وینیل 4-اچ- ا، 3- دی تین
سیر و داروهای درمان کلسترول بالا
در دهه گذشته فروش داروهای کاهنده کلسترول به مقدار زیاد افزایش یافته است. اما استفاده از این داروها بحث های متعددی را نیز به همراه داشته است. این داروها از میزان حمله های قلبی بیمارانی که کلسترول زیاد دارند می کاهد. اما بررسی های دیگر نشان داده اند که مصرف این داروها میزان مرگ و میر را بالا می برد. مرگ های تصادفی در اشخاصی که این داروها را مصرف می کنند زیاد شده است. احتمالا دلیلش این است که این داروها از هوشیاری، تمرکز و دقت اشخاص می کاهند و موجب تصادف هایی می شوند که به مرگ می انجامد. بنابراین اگر این داروها را مصرف می کنید، احتمال اینکه در اثر حمله قلبی بمیرید کاهش می یابد، اما احتمال اینکه در اثر یک حادثه فوت کنید بیشتر می شود. سیر دارای این عوارض جانبی نیست. به جای آن، همانطور که دیدیم، عوارض جانبی مثبت دارد. از جمله از شدت خستگی می کاهد، عوامل خطرزا برای قلب را کاهش می دهد و فشار خون را کم می کند.
در جریان یک آزمایش دقیق داروی بزافیبریت، که برای کاهش کلسترول خون مورد استفاده قرار می گیرد، با سیر مقایسه شد. شرکت کنندگان در آزمایش ۹۰۰ میلی گرم پودر سیر یا ۶۰۰ میلی گرم دارو (میزان استاندارد) را مصرف کردند. به تمامی بیماران توصیه شده بود که غذاهای کم چربی بخورند. هم دارو و هم سیر از میزان کلسترول به مقدار قابل ملاحظه ای کم کردند. کلسترول ال.دی.ال را پایین آوردند و کلسترول اچ.دی.ال را افزایش دادند.
مصرف سیر برای درمان کلسترول
اگر شما هم به دنبال درمان کلسترول خود هستید، روزانه نیم حبه تا یک حبه سیر خام بخورید. اگر نمی توانید سیر را به خوبی تحمل کنید روزانه ۶۰۰ میلی گرم پودر سیر به شکل کپسول مصرف کنید. دست کم سه ماه این مقدار سیر را مصرف کنید. انتظار نداشته باشید که مصرف سیر یک شبه کلسترول شما را پایین بیاورد. حتى انتظار داشته باشید که در ماه نخست، اندکی هم کلسترول شما بیشتر شود. اما بعد از آن کاهش می یابد. پژوهشگران از علت این حادثه مطمین نیستند اما دکتر بنجامین لاو استاد دانشگاه لومالیندا کالیفرنیا عقیده دارد علت این اتفاق این است که با مصرف سیر چربی های بدن از بافت ها یا از کبد جدا شده و وارد جریان خون می گردند و بعد به تدریج از بین می روند.