شناخت خواص غذاها و داروها از مطالب نورد تاکید اساتید طب سنتی می باشد. از میان سبزیجات، تره گرم و خشک می باشد و باید با گشنیز و کاسنی تازه خورده شود. کسانی که مشکلات بواسیر و خونریزی آن را دارند روزانه نیم کیلو تره بخورند و حتی اگر به صورت موضعی از آن استفاده کنند بسیار مفید خواهد بود همچنین در روز میتوانند از آب تره به مقدار چند استکان استفاده نمایند.
خواص غذاها- شوید و کاهو
- شوید گرم و خشک، لازم است با آب لیمو، آبغوره و سکنجبین مصرف شود.
- کاهو سرد و تر، لازم است با سکنجبین، نعناع، کرفس و زیره استفاده شود.
خواص غذاها -کرفس و کلم
کرفس گرم و خشک است و آن را با انسيون مصرف کنید.
کلم گرم و خشک می باشد آن را با سکنجبین مصرف کنید و پختن آن با گوشت حیوانات جوان و روغن بادام توصیه شده است.
باقلا
دو نوع باقلا داریم :
- باقلای تازه سرد و تر می باشد و می توانید آن را با عسل و روغن بادام مصرف کنید البته پخته و پوست کنده شود.
- باقلای کهنه سرد و خشک است که مصلح آن نیز عسل می باشد و پس از پختن پوست کنده شود.
توجه: میتوان از روغن بادام، پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره و گلپر برای مصرف هر دو نوع باقلا استفاده کرد.
خواص غذاها – زنجبیل
- مصرف زنجبیل همراه با زرده تخم مرغ عسلی باعث تقویت و افزایش قوای جنسی می شود هر چند که زیاده روی در مصرف آن در افراد با مزاج گرم می تواند باعث تضعیف نیروی جنسی شود.
- زنجبيل مقوی حافظه است.
- تحلیل برنده باد معده و روده می باشد.
- آرام کننده درد کبد سرد است.
- بازکننده انسداد کبد و طحال است.
- تقویت کننده قلب، معده و مثانه است.
- مصرف زنجبیل برای کاهش درد ها و بیماری های مفصلی، کمردرد و قطع عادت ماهیانه نیز مفید است.
- می توانید ضماد برگ یا ریشه آن را به صورت موضعی برای بهبود بیماری های مفصلی، بریدگی ها و تورم های ایجاد شده مصرف کنید.
- مصرف زنجبیل می تواند از ایجاد زخم معده ناشی از مصرف داروها و هلیکوباکتر پیلوری نیز پیشگیری کند.
- زنجبیل می تواند برای درمان تهوع مادران باردار مفید باشد.
- مصرف این گیاه یا پودر آن در غذا می تواند در رفع درد های قاعدگی موثر باشد.
توجه: می توانید زنجبیل را همراه شکر یا نبات و کندر یا با عسل به صورت مربا در بیاورید و از آن به عنوان غذایی برای رفع رطوبت معده استفاده کنید.
لوبیا و ماش
اقسام لوبیا گرم و تر می باشند که مصرف آنها با دارچین، زنجبیل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن و فلفل مناسب است و پختن آن با گوشت حیوانات جوان توصیه می شود.
- ماش سرد و خشک می باشد که با زیره، میخک، سماق، آب ترشک روغن بادام، زنجبیل، دارچین، فلفل و مصطکی مناسب است.
خواص غذاها – برنج
برنج از حبوباتی می باشد که در طول تاریخ از بهترین ها بوده و در سلامت بشریت نقش بسیار خوبی داشته و حافظ صحت بیماران می باشد، عمر سالم و با برکتی را برای مصرف کننده اش به ارمغان می آورد. برنج از تمامی حبوبات دیگر سريع الهضم تر و لطیف است، همچنین غذاییت خیلی خوبی برای بیماران و افراد سالم دارد و بسیار مفید می باشد.
مزاج برنج
بعضیها برنج را گرم می دانند و بعضی ها سرد و برخی هم معتقدند برنج معتدل و مرکب القوا است اما در خشکی همه معتقدند که در درجه دوم خشکی می باشد.
اهمیت برنج در برنامه غذایی انسان
در معرفی خواص غذاها برنج اهمیت شایانی دارد. برنج یکی از بهترین غذاهایی است که میتوان برای بیماران استفاده کرد به شرطی که مواد غلیظ آن جدا شود سپس برنج له شود و با ادویه های مناسب مصرف گردد. روایتی نقل شده از رسول خدا که می فرمایند: سيد خوراکی های دنیا و آخرت گوشت و سپس برنج می باشد.
همچنین درباره این قوت غالب با ارزش مفضل از امام هشتم (ع) هم روایتی نقل کرده اند که روزی حضرت را زیارت کردم در وقت صبحگاه و حضرت بر سر سفره بودند فرمودند: بفرما عرض کردم غذا خورده ام فرمودند: وای بر تو این برنج است عرض کردم مولای من غذا خورده ام حضرت فرمودند: بیا و میل کن تا روایتی را برایت نقل کنم پدرم از پدارنش به نقل از رسول خدا فرمودند: اول دانه ای که به وحدانیت خداوند و به نبوت من و برای برادرم وصی بودن را و برای امت من بهشت را اقرار کرد برنج بود و سپس حضرت فرمودند: بیشتر بخور تاعم بیشتری به تودهم حضرت فرمودند: هر چیزی که از زمین می آید در آن مرضی است به غیر از برنج که در آن شفا میباشد؟»
همچنین از امام صادق (ع) نقل بود که فرمودند: «بهترین غذایی که برای بیماران ذخیره می کنیم برنج است.»
برخی خواص برنج
- برنج تولید کننده خلط مناسب و صالح در بدن می باشد.
- خوابها را نیکو می کند.
- باعث نیکویی رنگ رخساره می شود.
- رفع عطش می کند.
- التهاب را از بین می برد.
- خلط های سوخته بدن را می تواند دفع کند.
- برای اسهال های صفراوی مفید می باشد.
- برای بدن های لاغر ضعیف و نحیف بسیار مفید و مناسب است.
- از قدیم به شیر برنج و برنج و شکر سرخ یا مربا خصوصا مربای به یا سیب توصیه شده است که مصرف شود.
- برنج تقویت قوای بدنی می کند.
- درباره برنج همین بس که برای زخم امعا، احشا، روده ها، خراش ها و پیچش شکم بسیار مفید و موثر است.
- در رفع مشکلات کلیه و مثانه بی نظیر است.
- باعث اصلاح حال بدن می شود.
توجه: همه این موارد در صورتی خواهند بود که برنج را به روش مناسب درست مصرف کرد و مواد غلیظ برنج جدا شود و از همه ترکیبات آن همراه با مصلحاتش استفاده شود.
برنج در مزاج های گرم
برنج خصوصا در مزاج های گرم غوغا کننده است و به نقل از حکما اگر فردی در مصرف آن مداوت داشته باشد طول عمر همراه با سلامت بدن خواهد داشت.
روشهای گوناگون مصرف برنج و اصلاح آن
برنج را با روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد. اگر برنج جوشانده شود و بعد آب آن جدا را کنند و استفاده شود؛ آب جدا شده گرم و برنج مایل به سردی می باشد.
اگر آب برنج بعد از به جوش آمدن جدا نشود و دم کشیده و مصرف شود بسیار مناسب تر خواهد بود چرا که این نوع گرم تر و مایل به اعتدال است و همچنین خواص بیشتری خواهد داشت البته یک شرط دارد و آن این است که حتما باید قبل از جوشاندن چندین مرتبه برنج خیسانده شود و لعاب و مواد غلیظ آن جدا شود و سپس جوشانده و دم کش شود در این صورت برنج اصلاح می شود و هیچ ضرری برای بدن نخواهد داشت.
نکته: یکی از روشهای اصلاح برنج خیساندن آن در نخاله گندم می باشد با شیر یا شکر قرمز و یا با مربا خورده شود بسیار برای بدن مفید خواهد بود و همچنین خیساندن برنج در آب کافشه يا قرطم و جوشاندن با آنها نیز موجب برطرف شدن گرفتگیها می شود و مشکل اصلاح برنج را حل می کند.
برنج و برخی بیماری ها
- اگر برنج با شیر و شکر ترکیب و مورد استفاده قرار گیرد به آن شیر برنج میگویند و باعث تقویت قوای بدن می شود و غذاییت بسیار بالایی دارد و برای افراد لاغر چاق کننده است.
- اگر برنج با دوغ تازه و سماق خورده شود مسکن حرارت بدن، رفع تشنگی، تهوع و استفراغ خواهد بود و قطع کننده اسهال های صفراوی است.
- اگر برنج با شیر بز خورده شود برای پیچش شکم بسیار مفید است.
- اگر برنج با پیه اطراف کلیه بز یا با روغن فندق یا روغن بادام شیرین استفاده شود برای زخم و خراش روده ها و معده بسیار موثر و مفید خواهد بود.
نسخه ای با برنج
مرحوم عقیلی خراسانی در کتاب مخزن الادویه از قول حکمای همچون بوعلی و دیگران نقل می کند که اگر پنجاه گرم برنج را بریان کنند تا سرخ تیره شده و سیاه و سوخته نشود و به مقدار دویست تا دویست و پنجاه گرم آب به آن اضافه کنند و یک شب خیسانده شود و صبح صاف و میل کنند برای تهوع، استفراغ و انگلهای مختلف معدہ و امعا و همچنین فضولات بدن و رطوبت معده بسیار مفید و موثر خواهد بود.
زیاد خوردن برنج
زیاد خوردن برنج اگر از حد متعارفش خارج نشود نه تنها بد نیست بلکه مصلح حال بدن است رنگ صورت را روشن می کند، خواب های خوب و آرام ایجاد کرده و قوای عمومی بدن را تقویت خواهد کرد. برنج به اندازه یک داروخانه می تواند در زندگی ما موثر باشد، برنج برای رویاندن گوشت سالم در بدن بسیار مفید است و همچنین آب برنج برای حبس اسهال نیز بسیار مفید و استفاده می شود.
مضرات برنج
اگر برنج به روش درست مصرف نشود ممکن است در بعضی افراد سر قولنج و گرفتگی ایجاد کند.
اگر از چلتوک برنج که امروزه در غذاها و مصارف دارویی بعضا فراوان استفاده می کنند به طور صحیح و درست استفاده نشود و بی رویه کاملا پودر شده استفاده شود بسیار مضر خواهد بود، حتی در مصارف بالا امکان کشندگی را هم دارد که باید در مصرف آن احتیاط شود و به روش درست مصرف گردد.
یخ در بهشت برنج
حکما به حلوای برنج، یخ در بهشت میگفتند چون عطش و التهاب را ساکن می کرد و برای بدن بسیار مفید بود.
حلوای برنج
- حلوای برنج سریع از معده می گذرد و سنگینی برای معده ایجاد نمی کند.
- غذاییت بسیار بالایی برای بدن دارد.
- مقوی می باشد.
- لطیف است.
- موافق با تمامی مزاج های مردم دنیا می باشد خصوصا برای افرادی که به تازگی از بستر بیماری بلند شده اند و برای کسانی که معده، روده و احشا ضعیفی دارند بسیار مناسب خواهد بود و یکی از بهترین حلواهایی هست که میتوان درست کرد.
طرز تهیه:
صدو پنجاه گرم تا صد و هشتاد گرم برنج را کوبیده و مقداری تفت دهید و به مقدار سیصد تا سیصد و پنجاه گرم قند یا نبات و یا هر چیز شیرین دیگری درآب حل و به آن اضافه کرده و با حدود سه تا سه ونیم لیتر گلاب و عرق بید مشک روی شعله بسیار ملایم آرام آرام به قوام حلوا در آورید.
خواص غذاها – شیر برنج
مصرف شیر همراه با برنج به صورت فرنی یا شیر برنج برای طول عمر و زیبایی پوست مفید است.
نکات مهم:
- شیر برای افرادی که دارای مزاج صفراوی و خشک هستند مفید است و برای اعصاب و افرادی که دارای معده های ضعیف و سرد مزاج هستند مضر می باشد.
- مصرف شیر همراه با خرما و گردو برای چاق کردن و تقویت نیروی جنسی مفید میباشد.
- مصرف شیر هنگام صبح و ناشتا و بدون مصلح موجب بسته شدن در معده می شود در نتیجه لرزه و غش ایجاد می کند و درمان آن می تواند استفراغ کردن باشد.
- زیاد خوردن شیر یعنی بیش از ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم در روز موجب بروز سنگ کلیه، مثانه، تب و خارش میشود. مزاج شیر پاستوریزه سرد و تر و شیر محلی گرم و تر میباشد و مصرف عسل و گلاب با آنها باعث اصلاح ضررشان می شود.
خواص غذاها – عدس و نخود
- عدس سرد و خشک است و می توانید برای پختن عدس و استفاده از آن مرزه، پونه، زعفران، روغن بادام، روغن گاو، سرکه، گلپر و گوشت حیوان جوان اضافه کنید.
- نخود سبز سرد و تر است، آن را با دارچین، زنجبیل، آویشن و فلفل سیاه استفاده کنید.
- نخود خشک گرم و خشک است، آن را با زیره، شوید و سکنجبین استفاده کنید.
گندم و لپه
- طبع گندم کمی گرم، خشک و معتدل است و گندم تازه خشک نشده، گرم و تر است گندم نزدیکترین حبوبات به اعتدال می باشد و استفاده از سرکه کهنه و شیرینی های طبیعی با گندم بسیار مفید است.
- لپه گرم و خشک است و سعی شود همراه آن کمی کتیرای خوراکی استفاده گردد.
خواص غذاها-نمک
در بررسیهای که در بیش از دوازده هزار مقاله علمی صورت گرفته است این نکته در همه مقالات مشترک بوده که نمک ید دار خوب است ولی باید به اندازه مناسب و کافی مصرف شود. در قدیم نیز در تهیه غذاها نمک استفاده نمی کردند و برای طعم دار کردن غذا از رب ها، آب نارنج، آب لیموترش، آبغوره یا سبزیهای ترش استفاده میکردند.
نمک قبل و بعد غذا
اگر نمک به اندازه نصف نخود یا کمتر در اول و آخر غذا مزمزه شود کفایت می کند. اینکه ما در اول و آخر غذایمان نمک مصرف کنیم بسیار مهم میباشد ولی بکار بردن هیچ نوع نمکی (نمک ید دار و…) در غذاها توصیه نمی شود.
توصیه به نمک ید دار برای برخی افراد
آن چیزی که از قدیم بوده و در روایات وارد شده است نمک معمولی است اما در صورتی که برای بعضی افراد توصیه به مصرف نمک ید دار به علت درمان شود باید به این نکته توجه کرد که این مصرف دارای مدت و زمان است و باید محدود و مقطعی باشد و در دراز مدت به هیچ وجهی توصیه نمی شود.
زمانی که بدن از سموم پاکسازی شود و شخص يبوست نداشته باشد؛ معده و کبد کار خودشان را به درستی انجام دهند و سیستم عصبی، سیستم عمومی بدن هم دچار مشکل نباشد؛ بدن میتواند ید را از خیلی چیزها دریافت کند مانند: میوهها و ماهی ها، اما مشکل این است که بدن خیلی از افراد جذب مناسبی ندارد و باعث دفع خیلی از چیزها از بدن میشود ولی در مواردی که طبق نظر پزشکی نمک ید دار تجویز میشود نمی توان ایرادی گرفت فقط باید در مدت کوتاهی مورد استفاده قرار بگیرد و طولانی نباشد.
مزاج نمک و برخی خواص آن
مزاج نمک گرم و خشک است و هر چه نمک تلخی داشته باشد گرم تر خواهد بود.
- نمک برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
- در هضم غذا کمک کننده میباشد.
- برای رفع سنگینی معده مناسب است.
- نمک باز کننده مجاری کبدی و طحال می باشد.
- کسانی که دچار چربی کبد می باشند نمک برای این افراد مفید است.
- نمک یک ضد انگل می باشد و حتی تخم انگل ها را هم از بین می برد.
- افرادی که ترش می کنند یا نفخ و باد زیادی دارند می توانند از نمک در اول غذا و آخر غذا کمک بگیرند به شرطی که در بین غذا خوردن آب نخورند.
خواص نمک در روایات
در روایتی از محمد بن یعقوب کلینی نقل شده است که پیامبر اکرم (ص) خطاب به علی بن ابی طالب (ع) فرمودند: «یا علی شروع کن طعامت را به خوردن نمک و تمام کن به نمک و کسی که شروع کند طعامش را به نمک و تمام کند به نمک محفوظ می ماند از هفتاد و دو مرض که کمترین آنها جنون، جذام و برص می باشد.» در روایات دیگری وارد شده است که «نمک در برطرف کردن لکههای پوستی و کک و مک ها مناسب می باشد.»
یا در جای دیگر آمده است که حق تعالی وحی کرده است به حضرت موسی که « ابتدا کن غذایت را به نمک و ختم کننده باش به نمک که در امان می مانی از هفتاد و دو مرض که کمترین آنها جنون، جذام، برص، گلو درد و کندی دندان میباشد.» و همچنین در روایتی دیگر آمده است که «نمک سیصد و سی مرض را دفع می کند که کمترین آن ها جنون، جذام و برص می باشد. »
بهترین مصرف نمک
بهترین جایی که نمک مصرف می شود قبل و بعد غذا می باشد و به هیچ وجه توصیه به استفاده از نمک در غذاها نمی شود.
افرادی که دچار فشار خون، مشکلات قلبی و کلیه هستند باید با تدابیر خاصی نمک مصرف کنند و در صورت استفاده قبل و بعد از غذا، به مقدار خیلی کمی باید استفاده کنند و در غذاها به هیچ عنوان نمک استفاده نکنید.
افرادی که میکروب معده دارند باید اول پرهیزات را انجام دهند و از خوردن غذاهای خمیری، سرخ کردنی، مرطوب، سالاد، غذاهای کارخانه ای پرهیز کنند و تمام چیزهایی که برای معده ضرر دارد را رعایت کنند سپس قبل و بعد غذا نمک بخورند در این صورت به راحتی مشکل معده این افراد برطرف خواهد شد.
افراد تب دار نمک مصرف نکنند چون به علت گرم و خشک بودن احتمال بالا بردن تب را دارد.
بهترین نمکها
بهترین نمک ها نمک اندرانی است که رنگی سفید، شفاف و بلوری دارد که در فارسی نمک سنگ بلوری به آن گفته می شود و به هندی نمک لاهوری می گویند و نمک بعدی نمک دریا می باشد که از جای مناسبی گرفته شده باشد و فاقد آلودگی ها از جمله سرب و سموم باشد و باید نمکی مصرف کرد که با املاح خودش بوده و نمک کاملی باشد.
برخی خواص نمک
- نمک لطیف کننده غذاها و تحلیل کننده مواد زاید است.
- باعث خشک شدن رطوبت های زاید بدن می شود.
- قوت قبض بالایی دارد.
- لاغر کننده است.
- نمک مانع و دافع عفونت اخلاط در بدن می باشد.
- نمک خاصیت تریاقیت دارد تریاق به چیزی گفته می شود که وارد بدن می شود و سم زدایی می کند.
- نمک برای سردرد های سرد یا رطوبی بسیار مناسب است به این شکل که نمک را گرم کنند و در کیسه ای روی پیشانی بگذارند حتی برای گردن دردها و درد دیسک مفید می باشد.
- نمک مسهل بغلم است یعنی رطوبت ها و چربی های زاید بدن را از بین می برد.
- مسهل سودا میباشد یعنی میتواند اشتها کسانی که زیاد است را کم و اشتها کسانی که کم است را زیاد بکند.
- دافع رطوبات لزج می باشد بسیاری از چربی هایی که در بدن تجمع می شود به خاطر رطوبت های لزج و هضم نامناسب است که نمک هضم خوبی ایجاد می کند و رطوبات لزج را دفع می کند.
- گرفتگی ها را برطرف می کند.
- مانع فساد هضم و طعام می باشد.
- نمک اشتها صادق ایجاد می کند.
- نیکو کننده رنگ رخسار است.
- مصلح اغذیه سرد می باشد.
- نیکو کننده طعم غذا است.
- سنگ نمک برای حدت و تیزی ذهن و حافظه بسیار مفید می باشد.
- نمک باعث تقویت لثه و مانع فساد دندان می شود.
خواص غذاها – سنگ نمک
سنگ نمک دارای طبیعت گرم و خشک است؛ بطوری که رطوبت های زاید معده را از بین می برد، هضم کننده غذاست و برای تقویت معده، رفع ریفلاکس و میکروبهای معده مفید میباشد.
سوزش، ترش کردن و ریفلاکس معده معمولا از سردی و رطوبت است که در معده غلبه پیدا کرده است؛ رطوبت باعث شلی دهانه معده شده و این باعث ریفلاکس میگردد. رطوبتهای زایدی که در دهانه معده تجمع پیدا می کند معمولا به دلیل این است که فرد در بین غذا آب خورده و درهم خوری و روی هم خوری کرده است مثلا: ماست، خیار، گوجه، غذاهای نفاخ و غير نفاخ را با هم خورده است.
متاسفانه افراد نوشابه میخورند و انتظار دارند ترش نکنند! حتما باید تغذیه اصلاح شود، بهترین تدبیر این است که غذا را با نمک شروع کنید، نمک ضد ترش کردن معده است. قبل و بعد از غذا یک تکه کوچک سنگ نمک به اندازه نصف نخود را در دهان مزمزه کنید.
قبلا اشاره شد که روایتهای زیادی از پیامبر (ص) ، حضرت موسی (ع) و امام صادق (ع) نقل شده است که فرموده اند کسی که قبل و بعد غذا نمک بخورد، از هفتاد و دو نوع بیماری مانند: جذام، پیسی، کک و مک و برص در امان خواهد بود.
مصرف سنگ نمک
مزه مزه کردن نمک قبل و بعد از غذا از بیماری های پوستی، مالیخولیا و بیماریهای روحی روانی و افسردگی پیشگیری می کند. بهترین نمکی که حكما میگویند سنگ نمک یا نمک اندرونی است که در گذشته برنج را با نمک سنگ می شستند.
سنگ نمک در رفع میکروب های معده موثر است، چرا که نمک گرم و خشک است و باعث هضم غذا و مسهل سودا، بلغم، صفرا میشود؛ نمک تقویت معده می کند به شرطی که در طبخ غذا نمک کم مصرف شود و در ابتدا و انتهای غذا نمک مزه مزه شود چرا که این کار مسیر ورود غذا را پاکسازی می کند.
استفاده از آویشن، زیره، رازیانه و انیسون برای جلوگیری از ترش کردن معده خیلی خوب است. یک مقدار تخم زنیان را مثل زیره که برخی از افراد روی غذا میپاشند استفاده کنند، چرا که زنيان غذا را خوشمزه می کند و هاضوم (هضم کننده غذا) و سم زدا و سموم را از بدن دفع می کند.
زنجبیل و شکر بعد از غذا مقداری مصرف کنید که به هضم غذا کمک می کند که نسبت زنجبیل به شکر یک به ۷ است، مثلا یک قاشق غذاخوری سرخالی زنجبیل و ۷ قاشق شکر را آسیاب کرده و نصف قاشق چای خوری بعد از غذا مصرف کنند. این مواردی که برای رفع بیماری های معده ذکر شد، دارای طبیعت گرم و خشک هستند و رطوبت ها را از بین می برند و معده را تقویت می کنند.
خواص غذاها – شلغم
شلغم یکی از گیاهانی است که به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می شود.
شلغم گیاهی سرشار از فیبر، ویتامینهای B3، B2 ، B1 ، کلسیم، پتاسیم، آهن و فسفر است که می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری های ویروسی و عفونی مقاوم کرده و به درمان سرما خوردگی کمک کند.
این گیاه مقوی و اشتها آور نه تنها در تسکین سرفه و کاهش التهاب مجاری تنفسی موثر است بلکه در درمان یبوست، کاهش قند خون و تقویت کبد نیز نقش دارد.
هرچند شلغم منبعی غنی از انواع ویتامین ها است اما نحوه پخت این گیاه در حفظ خواص آن بی تاثیر نیست. در حقیقت بخارپز کردن کمترین آسیب را به مواد مغذی شلغم می زند.
در هنگام سرما خوردگی بخور شلغم در رفع گرفتگی بینی و التهاب مجاری تنفسی موثر است.
جو
- طبق معرفی خواص غذاها و بخصوص جو سرد و خشک است و میتوان به آن رازیانه، شیرینیهای طبیعی، انیسون و روغن های گیاهی اضافه کرد.
خواص غذاها- زعفران
در میان مواد غذایی مورد استفاده در حفظ سلامت و تدابیری که برای بیماران قلبی در نظر گرفته میشود، زعفران نقش ویژه ای دارد. از دیدگاه طب سنتی زعفران تمایل و نفوذ مواد غذایی و داروها را به قلب افزایش می دهد.
مصرف آن شادی آور بوده و تقویت کننده قلب است. بزرگان طب سنتی توصیه می کنند که در ترکیب داروهای مورد استفاده برای بیماران قلبی زعفران اضافه شود تا هدایت و نفوذ دارو به قلب بهتر انجام شود.
از دیدگاه طب جدید نسبت به خواص غذاها زعفران از افزایش کلسترول و تری گلیسرید و چربی بد خون جلوگیری و از رسوب آنها در عروق ممانعت میکند.
زعفران عملکرد بطن چپ قلب را در مواجهه با عوامل آسیب رسان حفظ می کند و اثرات ضد فشار خون زعفران نیز به اثبات رسیده است.
خواص غذاها – آلو بخارا
خواص:
- اخلاط سوخته را از بدن دفع می کند.
- حرارت بدن را تسکین می دهد.
- مواد زاید را از معده، کلیه، کبد و امعا دفع می کند.
- بسیار مناسب برای لینت مزاج می باشد.
طرزتهیه:
آلو را قطعه قطعه کرده و آن را در گلاب و آب حدود یک شب بخیسانید تا کاملا آب و گلاب جذب آن شوند و بعد میتوانید استفاده نمایید.