گیاهان تیره بلوط ، گیاهانی به صورت درخت یا درختچه و دارای انواع پراکنده در جنگل های مناطق معتدله نیم کره شمالی می باشند. عموما برگ هایی کامل یا لوب دار و گل هایی یک پایه (به ندرت ۲ پایه، نر – ماده یا پلی گام) و مجتمع به صورت شاتون دارند. شاتون نر آن ها شامل گل هایی است که هر یک، کاسه ای مرکب از ۵ تا ۷ تقسیم نامساوی و فلس مانند دارد ولی این حالت در همه آن ها عمومیت ندارد زیرا در بین آن ها گیاهانی با گل های کاملا برهنه و عاری از هر گونه پوشش نیز دیده می شود.
گل های ماده گیاهان تیره بلوط معمولا به صورت شاتون های کم گل، مجتمع می باشند. در هر گل ماده آن ها، کاسه ای رشد نیافته و متصل به مادگی ۳ تا ۶ برچه ای مشاهده می شود. از مشخصات این گیاهان آن است که گل های ماده آن ها در کنار براکته های محور گل آذین، در نوعی پوشش پیاله مانند به نام Cupule محصور می باشد و از این جهت است که این تیره را Cupulifere نیز می نامند. این پوشش از نمو قسمتی از محور گل آذین و یا از مجموعه براکته هایی که معمولا در کناره هر گل ماده دیده می شود، حاصل می گردد.
میوه آن ها فندقه است و علت آن نیز این است که فقط یکی از ۳ تا ۶ خانه تخمدان، زایا می ماند و در آن خانه نیز فقط یکی از تخمک ها، به صورت دانه، تغییر شکل حاصل می کند. پوشش پیاله مانند مذکور، در طی دوران نمو میوه، رشد حاصل می کند و تمام یا قسمتی از میوه را نیز فرا می گیرد. از جنس های مهم تیره بلوط Fagus (دارای ۱۰ گونه)، Castanea و Quercus را نام می بریم.
در تیره بلوط ، گیاهان دارویی مفیدی به شرح زیر جای دارند که تعدادی از آن ها در کشور ما وجود دارند: