درمان بیماری ها در طب سنتی (پارت سوم)

کاربر ۱۶کاربر ۱۶
2,394 بازدید
درمان بیماری ها در طب سنتی

درمان بیماری ها در طب سنتی : چاقی و لاغری

در ادامه مجموعه مطالب درمان بیماری ها در طب سنتی مطالب این مقاله را ارائه می‌کنیم. لاغری بدن به چند علت عمده مانند: ضعف بدن، کیفیت پایین و کم بودن خون در بدن و خشکی مزاج افراد است.

راهکارهای رفتاری

  1. عدم کیفیت خون در بدن موجب کاهش عضله و گوشت در بدن می شود و افرادی که لاغر هستند، با آبهای گرم و معدنی استحمام کنند چرا که آب گرم معتدل مواد ضروری را به سمت عضلات پیش می‌برد. همچنین روغن مالی با روغن هایی که دارای طبیعتی مرطوب هستند مانند: بنفشه بعد از استحمام می‌تواند موجب چاق شدن افراد لاغر شود.
  2. ورزش سخت بدن را لاغر و ورزش ملایم و نرم صبحگاهی بدن را چاق می‌کند و مصرف غذا بعد از این ورزش موجب می‌شود غذا به سمت بافت‌های بدن جذب شود.
  3. استحمام با آب خیلی گرم بدن را تحلیل برده و لاغر می‌کند ولی استحمام با آب نیم گرم بدن را چاق میکند.
  4. استشمام بوهای خوش موجب از بین رفتن ضعف بدن می‌شود(بوی خوش موجب تقویت قلب شده در نتیجه خون خوب در بدن به جریان می افتد و ضعف بدن از بین می‌رود.)
  5. افراد لاغر اگر به مدت ۲ ماه از انجیر خیسانده در عرق انیسون یا دم کرده انیسون که بذری شبیه رازیانه است به صورت ناشتا با کمی عسل استفاده کنند، چاق می‌شوند چرا که انجیر و انیسون مجاری جذب غذا را باز کرده و موجب تقویت بدن می‌شود؛ ۱۰عدد انجیر خشک برای افراد بزرگسال و ۵ عدد انجیر برای کودکان کافی است.

راهکارهای خوراکی

درمان بیماری ها در طب سنتی ، لاغری
  1. مصرف عسل بعد از غذا به چاق شدن این افراد کمک می‌کند.
  2. مصرف برخی مواد غذایی موجب چاق شدن ایده آل افراد می‌شود مانند: مصرف آبگوشت، حلوا با آرد گندم یا برنج و بادام، شیر برنج، شیربادام، کله پاچه، انواع حلیم‌ها در صورت داشتن معده خوب و هضم مناسب می‌تواند در چاق شدن مناسب افراد لاغرمفید باشد .
  3. مصرف شیر برنج به عنوان وعده صبحانه نه تنها برای چاق شدن مفید است بلکه به تقویت بدن نیز کمک می‌کند همچنین مصرف شیربرنج به عنوان وعده صبحانه موجب تولید خون با کیفیت دربدن می‌شود که می توان با مربای به یا شیره انگور مصرف کرد.
  4. مصرف کنجد با شکر، گوشت بلدرچین، کبک، کاهو، برنج و نان و غذاهایی که موجب افزایش غلظت و رطوبت در بدن می‌شود همچنین مصرف انار شیرین بعد از غذا برای چاق شدن افراد مناسب است.
  5. افراد لاغر از خوردن ترشیجات پرهیز کنند البته مصرف ترشی‌های مناسب مانند: تمرهندی، آبغوره، آبلیمو و آب نارنج در حد اعتدال بلامانع است و توصیه می‌شود غذاهای این افراد به سمت شیرینی های طبیعی مانند: عسل و مویز پیش برود.
  6. می‌توانند چند روزی از تمرهندی در چندین مرتبه به مقدار کم مصرف کنند تا سموم را از بدنشان دفع شود و اشتهاء خود را تحریک نمایند همچنین از شربت به لیمو نیز می‌توانند استفاده کنند.
  7. مواد غذایی که دارای طبع گرم و مرطوب دارد موجب رشد و نمو افراد می شود. غذاهایی مانند: آبگوشت در چاق شدن افراد موثر است و مداومت به خوردن شیربرنج با مربای “به” یا مصرف شیره انگور در وعده صبحانه می‌تواند چاق کننده باشد.
  8. مصرف انجیر نیز برای رشد کودکان مفید است؛ بسیاری از افراد گلایه دارند که با خوردن غذای زیاد چاق نمی شوند، این مسئله به دلیل ضعف معده و کبد است.

رب سيب و به

برای بهبود در اشتهاء می‌توانید از رب به یا سیب بهره بگیرید به این صورت که آب به یا سیب را گرفته و روی بخار کتری یا دیگ تا بیست و چهار ساعت به رب تبدیل کنید؛ قبل و بعد از هر وعده غذایی یک یا دو قاشق مصرف نمایید؛ مداومت در این کار به چاق شدن و بهبودی اشتهاء کمک می‌کند.

توجه: برخی از عطاری‌ها داروهای چاقی حاوی کورتون را که موجب افزایش آب در بدن شده و فرد را به بیماری سوق میدهد را به مردم می‌دهند که این مسائل موجب عدم اعتماد مردم به طب سنتی می‌شود.

درمان بیماری ها در طب سنتی : رژیم لاغری

درمان بیماری ها در طب سنتی ، چاقی

به رعایت رژیم ۱۴ روزه خورشی بسیاری از دردها، قولنجها و کمردردها از بین می‌رود چرا که بسیاری از مواد زائد از بدن خارج می‌شود و فرد احساس سبکی بیشتر می‌کند.

توصیه ها

کم کاری تیروئید ناشی از تجمع سردی و رطوبت در بدن است، اگر افرادی که دچار چاقی هستند مزاج سردی دارند باید به آنها آب و عسل همراه صمغی به نام مصطکی داد تا بادها و رطوبت‌ها را از بین برده و فرد به لاغری پیش رود.

افراد چاق ممکن است دچار اندوه، حزن و وسواس شوند که این افراد علاوه بر علیه رطوبت، غلبه سودا نیز دارند. کسانی که در بدنشان غلبه سودا دارند، مصرف یک دوم قاشق چایخوری افسنتین همراه با یک قاشق مرباخوری افتیمون و یک قاشق مربا خوری ترنجبین دم کنند و یک ساعت بعد از ناهار و یک ساعت بعد از شام مصرف کنند. اگر این افراد که غلبه سودا دارند، دو تا ۳ ماه این تدابیر را رعایت کنند سودا از بدن دفع می‌شود. این افراد بهتر است که صبحانه سبک مصرف کنند و میوه و سبزی در سبد غذایشان بیشتر باشد. معمولا افراد چاقی که دچار حزن و اندوه و وسواس می‌شوند مواد سودایی با مواد غلیظ بلغمی در بافت‌ها تجمع پیدا کرده که دفع آن می‌تواند برای آنها مفید باشد.

نکات

  1. افراد چاق غذا کم مصرف کنند.
  2. ورزش و تحرک داشته باشند و از سونای خشک استفاده کرده و سعی کنند تعریق بدنشان را زیاد کنند.
  3. مصرف نان برشته نیز در لاغر کردن افراد مفید است. این افراد می‌توانند از نان جو که لاغرکننده تر از نانهای دیگر بوده استفاده کنند.
  4. زیتون سبز نمک سود برای این افراد مفید است.
  5. از میان سبزی‌ها تره و شاهی، سبزی مناسبی برای آنهاست.
  6. افراد چاق می‌توانند لیموترش سبز تازه را صبح ناشتا به صورت مکیدنی بخورند.
  7. عرق زیره در طول روز مصرف کرده و در غذاهایشان نیز زیره استفاده کنند. زیره سبز برای نفخ و ورم مناسب است و زیره سیاه بیشتر خشک کننده رطوبت بدن بوده و افراد بیش از ۴۰ روز از آن مصرف نکنند.

رژیم ۱۴ روزه

سیب رنده شده

بسیاری از این افراد به دنبال این هستند که چه بخورند تا لاغر شوند در طب سنتی ایران رژیم پاکسازی ۱۴ روزه خورشی است که از غذاهایی تهیه می‌شود که این مواد در حین حال که حجم دارند ولی فرد را چاق نمی کنند. مصرف این غذاها می‌تواند موجب افزایش لینت مزاج شده و دستگاه گوارش را پاکسازی کند چرا که لینت مزاج در دراز مدت می‌تواند از چاق شدن افراد جلوگیری نمایید. افرادی که قوت دارند ترس یا دلهره‌‌ای در وجودشان نیست و ضعف قوا نیز ندارند، این رژیم برای آن‌ها مفید است و همچنین رژیم ۱۴روزه خورشی برای کسانی که تجمع سودا و بلغم غلیظ دارند مفید است.

توجه: اگر افراد از این رژیم استفاده کرده و دچار ضعف شدند، بهتر این رژیم را انجام ندهند.

افراد می‌تواند هر ۴ ساعت یکبار خورش هایی را تهیه کرده و مصرف کنند ولی باید به این نکته توجه کنند که در طول این مدت زود بخوابند که دیر خوابیدن به بدن ضرر می‌رساند و اگر خوابشان نمی برد یک قطره روغن بنفشه در بینی بچکاند یا بعدازظهر سیب رنده شده با گلاب و عسل مصرف کند و یا اینکه شام سیب مصرف کنند که ضعفشان از بین رفته و خواب خوبی را برایشان به ارمغان بیاورد.

در تهیه خورش‌ها از سرخ کردن مواد و روغن نباید استفاده شود. در طول رژیم ۱۴ روزه می‌توانید از این خورش‌ها استفاده نمایید:

  1. خورش کرفس همراه با چاشنی تمرهندی.
  2. خورش آلو اسفناج.
  3. خورش بامیه.
  4. خورش کدو.
  5. خورش قورمه سبزی بدون لوبیا۔
  6. خورش غوره بادمجان.
  7. خورش ریواس.
  8. خورش کنگر.
  9. خورش خلال بادام.

توجه: ۱۲۰ گرم تمرهندی صاف کرده ۲۰ دقیقه قبل از خاموش کردان غذا به خورش‌ها اضافه شود.

نکات مهم

  1. استفاده از گوشت در این رژیم ممنوع بوده ولی در خورشت خلال بادام می‌توانید کمی از گوشت استفاده کنید و افرادی که دچار ضعف می‌شوند می‌توانند به مقدار خیلی کم از گوشت کبک، بلدرچین و گوسفند در غذاها اضافه کنند. گوشت کبک لطیف است و ضعف معده را از بین می‌برد.
  2. در این مدت به جای آب از شربت گلاب و عسل و زعفران استفاده کنید که بدن را تقویت میکند.
  3. به جای چای از دم کرده زیره استفاده نمایید.
  4. با رعایت این رژیم بسیاری از دردها، قولنج‌ها و کمر دردها از بین می رود چرا که بسیاری از مواد زائد از بدن خارج می‌شود و فرد احساس سبکی بیشتر می‌کند.
  5. چاقی شکم نشان دهنده سردی معده، امعاء و احشاء است و افراد می توانند در مدت طولانی روغن‌های گرم مانند: بابونه و شوید از سمت راست شکم در جهت عقربه‌های ساعت مالش دهند؛ همچنین بادکش شکم موجب حل شدن بلغم و رطوبت‌ها می‌شود.
  6. این افراد می‌توانند از معجونی حاوی زنیان، زیره سبز، زیره سیاه، شوید، افسنتین، گل سرخ، سنا و سوداب استفاده کنند؛ می‌توانند به مقدار مساوی این مواد را آسیاب کرده و بعد از هر وعده غذا یک قاشق چای خوری مصرف کنند.
  7. استفاده از شربت زعفران، گلاب و عسل می‌تواند در لاغر شدن افراد موثر باشد چرا که اگر کمی زعفران قبل از غذا مصرف شود خود موجب کاهش اشتهاست.

توجه

۴۰ مرتبه جویدن هر لقمه از هر داروی لاغری بیشتر تاثیر می‌گذارد چرا که اگر هر لقمه غذا را بیش از ۴۰ مرتبه بجویم هیچ چربی نیم سوزی ایجاد نمی شود و غذا بهتر هضم و جذب بدن می‌شود، همچنین مشکلات گوارشی، کسالت، بی حالی ایجاد نمی شود و بدن نیز قوت و انرژی پیدا می‌کند البته ناگفته نماند که برای لاغر شدن اگر افراد همیشه در پرهیز غذایی باشند ولی ورزش نکنند هیچ فایده‌‌ای نخواهد داشت.

درمان بیماری ها در طب سنتی : هشدارهای داروهای چاقی و لاغری

داروهای چاق کننده خون افراد را بالا می‌برد و فرد پف کرده و خونریزی معده و مشکلات عصبی پیدا می‌کند. برخی از عطاری‌ها داروهایی به افراد می‌دهند به عنوان داروهای چاق کننده که ۱۵ روزه افراد را چاق کرده و شخص ۱۰ کیلو وزن اضافه می‌کند.

مصرف این داروها برای چاق شدن باعث خونریزی معده شده و مشکلات اعصاب ایجاد می‌کند، متاسفانه برخی از سودجویان چند گیاه را با یکدیر مخلوط می‌کنند و کورتون به آن اضافه کرده و به عنوان داروی چاق کننده به افراد می‌فروشند.

مصرف پودر‌های لاغری موجب افسردگی، هموروئید (بواسیر)، کمر درد، سر درد و مشکلات دیگر می‌شود و اگر افراد بیش از حد مواد دارویی خشک کننده رطوبت مصرف کنند خون آنان فشرده یا منقبض می‌شود و این انقباض با بروز بیماری‌های روحی و روانی می‌گردد که افزایش غلظت مواد در بدن را به همراه دارد و عامل بروز بسیاری از بیماری‌هاست.

چاقی صورت‌ های استخوانی

درمان بیماری ها در طب سنتی : چاقی صورت‌ های استخوانی

چاقی موضعی صورت برای افراد بسیار لاغر که صورت‌های استخوانی دارند، اتفاق می‌افتد. امروزه افراد زیادی لاغر هستند و دوست ندارند چاق شوند ولی صورتهای استخوانی دارند و خواهان اینگونه چاقی موضعی صورت هستند.

افرادی که صورت لاغر و استخوانی دارند برای چاق شدن صورت باید چاقی موضعی ایجاد شود و خون در آن موضع جذب گردد. خون اگر جذب شود و در موضع بماند باعث می‌شود که عضله تشکیل شده و تغذیه مناسب صورت پذیرد.

تغذیه بافت به وسیله خون صورت می‌پذیرد. معمولا بادکش‌های موضعی در صورت انجام می‌شود که باعث چاقی موضعی خواهد شد و در کنار آن ماساژهای ویژه‌‌ای داریم، این ماساژها باعث می‌شود که صورت چاق شود.

بسیاری از داروها هستند که ابتدا باعث رقیق شدن آن موضع و باعث سرخ و جذب شدن خون شده و سپس داروهای قبض کننده می‌دهند که نگهدارنده و تثبیت کننده آن باشد تا خون و غذایی که جذب شده را نگه دارد و در نتیجه آرام آرام آن موضع چاق می‌شود.

با حدود ۱۴ یا ۱۵ جلسه بادکش‌ های خاصی که روی صورت وقسمت‌های مختلف آن انجام می‌پذیرد؛ بسیاری از لکه‌ها و مشکلات پوستی بر طرف می‌شود. چون خون رسانی افزایش پیدا کرده و سیستم ایمنی قوی می‌شود.

هرجایی که خون باشد تغذیه، حیات و زندگی است. هرجا خون کمتر باشد آن بافت فرسوده تر می‌شود، خون به شرط اعتدال مایع حیات و زندگی در بدن است. معمولا با این کار بسیاری از لکه ها، چین و چروک‌ها و مشکلات صورت برطرف می‌شود و خون رسانی و تغذیه مناسب صورت انجام می‌پذیرد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : رهایی از استرس و اضطراب

برای رهایی از استرس و اضطراب یک اصل مهم وجود دارد و آن این است که باید تغذیه مغز مناسب و خوب باشد. .

برای این افراد توصیه میشود که صبحانه اگر خیلی گرم مزاج نیستند از غذاهایی مانند: شیره انگور با ارده، عسل با خامه و مرباهایی مثل: به، سیب، زنجبیل و بالنگ که تقویت کننده معده، قلب، کبد و مغز می‌باشند استفاده کنند و از دمنوش هایی مانند: بهار نارنج که مفرح خوبی است بهره بگیرید.

شب قبل از آزمون یا کار دیگری که استرس زا است از غذاهای گرم استفاده کنید و غذاها را با مصلحات آنها میل نمایید مثلا: اگراز پنیر استفاده میشود همراه با گردو، ریحان و زیره خورده شود و اگر شیر می‌نوشید حتما با مصلح آن مثل: گلاب، عسل یا مقداری افتیمون میل کنید و همچنین سعی شود قبل از خواب دمکرده‌‌ای از اسطوخودوس بنوشید بوعلی می‌گوید اسطوخودوس جاروب دماغ می‌باشد یعنی مغز را پاکسازی می‌کند.

درمان بیماری ها در طب سنتی : کمردرد

درمان بیماری ها در طب سنتی ، کمردرد

کمر درد، یکی از مشکلاتی است که در صورت ابتلا به آن، کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش عملکرد فرد می‌شود.

از دیدگاه طب سنتی علت کمردرد می‌تواند سوء مزاج ساده و مادی در کمر باشد. کمردرد به علت سوء مزاج ساده، بلغمی و تجمع باد در کمر بروز می‌کند و گاهی نیز بیماری‌های کلیوی و ریوی عامل آن هستند.

انواع کمر درد

سوء مزاج ساده: ممکن است فردی روی زمین سرد دراز کشیده باشد و پس از بلند شدن احساس درد در کمر و ستون فقرات کند؛ در این حالت فرد دچار سوء مزاج ساده سرد شده و درد کمر به این علت ایجاد شده است.

سوء مزاج مادی: بلغم خام در ستون فقرات تجمع می‌یابد یا از قسمت‌های دیگر بدن به ناحیه کمر می‌رود و عضلات و رباط‌‌های این ناحیه را درگیر می‌کند.

تجمع باد در کمر: در حالت دیگر ممکن است تجمع باد در ناحیه کمر باعث ایجاد درد شده باشد.

موارد دیگر: گاهی اوقات به دلیل برداشتن بار سنگین با حرکات نادرست و قوز کردن فرد دچار کمردرد می‌شود، گاهی نیز کمردرد مشارکتی است به طوری که درد کلیه، بیماری‌های رحم یا حتی بعضی بیماری‌های ریه باعث احساس درد در کمر می‌شوند.

علائم برخی کمردردها و علت آن

  1. اگر درد همراه با احساس سنگینی در کمر باشد و با حرکت، ماساژ و ورزش کمتر شود علت آن سوء مزاج می‌باشد.
  2. اگر درد همراه با احساس سنگینی در کمر باشد و فرد با خوردن غذاهای سرد و بلغمی دچار درد شود یکی از علائم افزایش درد به دلیل خوردن این مواد است.
  3. اگر درد جابه جا شونده باشد و احساس سنگینی در کمر فرد کمتر باشد درد بیمار با گرم کردن و بستن کمر کاهش پیدا کند و با خوردن غذاهای نفاخ تشدید شود در چنین شرایطی علت درد تجمع باد در کمر است.

توصیه ها

درمان بیماری ها در طب سنتی : علائم برخی کمردردها و علت آن
  1. در کمردرد ناشی از مزاج سرد باید مصرف غذاهایی مانند: ماست، دوغ و کشک کاهش یافته و به جای آنها از شربت آب عسل و گوشت شتر مرغ بیشتر استفاده شود، البته مصرف جوجه مرغ و پرندگان نیز مفید است. در غذاها نیز از ادویه‌های گرم مانند: زیره، دارچین، زعفران و رازیانه استفاده کند. سبزی هایی مثل شنبلیله، شوید، جعفری و ماش برای این افراد مفید است.
  2. در کمردرد ناشی از بلغم بهتر است مصرف غذاهای حاوی گشنیز، اسفناج، غوره، سماق و زرشک استفاده شود البته مصرف کدو، شربت آلو و آب انار نیز توصیه می‌شود.
  3. در درد کمر ناشی از فعالیت‌های سخت استراحت کردن و مالیدن روغن‌های گرم توصیه میشود و می‌توانند حریره‌ای از ماش و شيره بادام استفاده کرد و شربت آلو و تمرهندی نیز مصرف شود.
  4. در درد کمر ناشی از باد باید مصرف مواد غذایی و میوه‌های نفاخ کمترشود و غذاهای حاوی ادویه زیره، رازیانه بیشتر استفاده شود.
  5. در حالاتی که علت کمر درد برداشتن جسم سنگین از زمین یا شیوه ناصحیح نشستن باشد، استراحت و روغن مالی با روغن‌های گرم مفید است.
  6. روغن مالی با روغن خرزهره در بهبود کمردردهای کهنه و مزمن مفید است.
  7. مداومت در خوردن مارچوبه و مویز نیز بسیار مفید است.
  8. مصرف موادی چون زیره، رازیانه، دارچین و زعفران و سبزیجاتی چون شوید، شنبلیله و جعفری و ماش توصیه میشود.
  9. در بین گوشت ها، گوشت پرندگان برای تسکین کمر درد، مناسب تر هستند.
  10. مصرف غذاهایی مانند: گوشت شتر مرغ، جوجه مرغ، ادویه‌های گرم توصیه می‌گردد.
  11. پرهیز از غذاهای نفاخ و مصرف کدو و زرشک برای افرادی که دچار کمردرد هستند توصیه می‌شود.

درمان بیماری ها در طب سنتی : چربی خون

درمان بیماری ها در طب سنتی ، چربی خون

چربی خون دو نوع تری گلیسیرید و کلسترول می‌باشد که چربی دور قلب را کلسترول می‌گویند.

از جمله علت هایی که باعث ایجاد چربی می‌شود و گرفتگی‌های عروق  قلبی را به همراه دارد عدم اصلاح مزاج افراد است که باید افراد بیمار، مزاج خود را اصلاح و از خوردن غذاهای چرب و غلیظ مانند: کله پاچه دوری کنند و از خوراکی هایی که هضم خوبی دارند و کبد و معده را تقویت می‌کنند استفاده نمایند.

درمان بیماری ها در طب سنتی : کلسترول

در چربی کلسترول اگر فرد بیمار دچار ناراحتی‌های معده نباشد توصیه می‌شود از ترکیب یک قاشق تخم شوید پودر شده که در یک شیشه آبغوره طبیعی بی نمک ریخته شده میل نماید به این صورت که بعد از هر وعده غذایی نصف استکان از این ترکیب را به مدت یک یا دو ماه استفاده کند که می‌تواند کمک کننده باشد و همچنین از دم کرده مرزه یا آویشن و دم کرده‌های گیاهی دیگر نیز می‌تواند بهره بگیرند و با پاکسازی مناسب چربی خود را کاهش دهد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : تری گلیسیرید

در تری گلیسیرید بالا لازم است معده اصلاح شود و در این نوع چربی به خوردن سماق بسیار تاکید شده است.

نکات:

  1. استفاده از اطریفلات در هر دو نوع از چربی مناسب می باشد.
  2. مصرف گشنيز در افرادی که چربی همراه با فشار خون دارند میتواند مفید باشد.
  3. آلوئه ورا (صبرزرد) می تواند مفید و موثر باشد.
  4. هلیله سیاه پاکسازی خون را از سودا و مواد زائد می‌کند و بسیار مفید است.
  5. سوپها مانند: سوپ جو با سبزیجات و آبغوره نیز می تواند کمک کننده باشد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : خون دماغ

درمان بیماری ها در طب سنتی ، خون دماغ

در مورد خونریزی‌های دماغ حتما باید یکسری آزمایشات و بررسیهای لازم انجام گیرد اما به طور کلی در طب سنتی آمده که ممکن است خون دماغ به علت حدت و زیادی خون یا غلبه صفرا یا دم و یا بخاطر ضعف در آن اعضا باشد.

نسخه: یکی از ترکیبات خیلی خوبی که برای خون دماغ می توانید استفاده کنید خوردن پخته تره می باشد که مثلا: بخار پز شده باشد و ریختن آب تره در بینی نیز مفید می باشد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : کم خونی

کم خونی به خصوص از نوع فقر آهن عارضه نسبتا شایعی است و به همین دلیل ممکن است بسیاری از مبتلایان آن را جدی نگیرند اما این اختلال قابل چشم پوشی نیست و باید درمان شود.

برخی از کم خونی ها مانند: بدخیمی ها و اختلالات پلاکی وجود دارد که نیاز به بررسی بیشتری دارند و باید به متخصصان مربوطه مراجعه شود. اما کم خونی‌هایی که مشکل بدخیمی ندارند را می توان به روش طب سنتی برطرف کرد.

توصیه‌ها

  1. هر شب مقداری مویز را در سرکه انگور خیسانده و پس از خارج کردن آن‌ها خشک کرده و مصرف کنید.
  2. شربت سرکه شیره روزی ۵ تا ۶ بار توصیه می شود البته شربت این میوه های خون ساز نیز توصیه شده است.
  3. شربت برخی از بذرها نیز مانند: تخم شربتی، کاسنی، جعفری، کرفس، شوید، سیاه دانه، رازیانه، ریحان، شلغم و هویج به همراه عسل به رفع کم خونی کمک می کنند.
  4. مصرف دوبار در روز استفاده از عسل به همراه حل شدن آن در آب گرم مناسب است همچنین توصیه شده انجیر و آلو بخارا به هنگام صبح استفاده شود.
  5. آب انار تازه با ترنجبین به رفع کم خونی کمک می کند همچنین یک لیوان شیر به همراه شیره انگور و بادام معجونی است که به اصلاح کم خونی کمک می کند.
  6. اگر در طول روز افراد بیش از ۱۰ عدد سیب به صورت فالوده، مربا، آب سیب استفاده کنند برای رفع کم خونی بسیار موثر است.
  7. افراد می توانند برای رفع کم خونی هفته ای دو مرتبه هر بار یک و نیم کیلو استخوان راسته گوسفند را بدون گوشت و مغز حرام با نمک، پیاز، زردچوبه با آب زیاد بپزند تا استخوان ها کاملا نرم شوند. عصاره آن را بگیرید و تفاله را دور بریزید و ۳ استکان تا ۳ لیوان در طول روز مصرف نمایند.

درمان بیماری ها در طب سنتی : مشکلات پوست، مو و ناخن

درمان بیماری ها در طب سنتی ، پوست و مو

برای رفع مشکل پوست، مو و ناخن باید خلط و ماده ای که این مشکل را ایجاد می کند را اصلاح کنیم. ماده مشکل زا اعم از خوراکی و روحی که فرد در معرض آن می‌باشد مؤثر است و باید اصلاح شود، علاوه بر این باید از موادی استفاده شود که در جهت رشد صحیح پوست ناخن و مو تاثیر دارند برای این منظور توصیه می شود که از مویز، انجیر، بادام، سبوس برنج و گندم حتما در سبد غذایی روزانه استفاده شود چرا که این‌ها موجب تامین برخی از مواد مورد نیاز بدن می گردد.

برای رفع مشکل ناخن و مو یکی از ترکیباتی که از قدیم رایج بوده و مجرب می باشد و مؤثر واقع شده این ترکیب می باشد که پوست تخم مرغ محلی را شسته و بیست دقیقه بجوشانید و خشک کنید و در آب لیموترش تازه به مدت ۱۱ تا ۴۸ ساعت خیسانده شود؛ سپس پوست تخم مرغ را برداشته و پودر کرده و به همان آب لیمو به همراه مقداری عسل اضافه نمایید و از این معجون روزانه یک تا دو قاشق چای خوری بخورید.

مداومت در این ترکیب به مدت سه ال چهار ماه باعث می شود مشکلات مو و ناخن به صورت فوق العاده ای درمان شوند و در واقع این کار سودای طبیعی که برای اصلاح مو و ناخن نیاز است را تامین می کند. البته پرهیزات نیز باید رعایت شوند و همچنین اگر علت زمينه‌ای دیگری در کبد و معده نیز وجود داشته باشد لازم است برطرف گردد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : علت خواب آلودگی و غلظت خون

خواب آلودگی بعد از غذا می تواند به دلیل ضعف هضم یا کبد چرب باشد که هر دو با کم خونی ارتباط دارند، همچنین خواب آلودگی بعد از غذا می تواند به دلیل تند غذا خوردن یا به دلیل خوردن غذاهای بخاردار باشد که بخار در بدن می پیچد و باعث بد هضمی می شود و همچنین سردی مزاج نیز می تواند موجب خواب آلودگی بعد از غذا شود.

درمان بیماری ها در طب سنتی ، خواب آلودگی

خون به دلیل سردی غلیظ می شود و یا از حرارت می سوزد و غلیظ می گردد. برای غلظت خون ناشی از سردی باید چیزهایی استفاده شود که خون را رقیق کنند و گرم باشند مانند: گل گاو زبان، سنبل طيب، بادرنجبویه، اسطوخودوس، پونه، آویشن، به لیمو، سیر و همچنین خوردن خاکشیر نیز مفید است.

تمام مواد غذایی که سودا را از بدن دفع می کنند خون را هم رقیق می کنند. اما غلظتی که از سوختن خون است باید حرارت را کم کرد برای این افراد زرشک، ترشیجات، آبغوره و چای ترش توصیه می شود که فشار را میزان کرده و غلظت را از بین می برد.

توجه: خوردن آبلیمو و خاکشیر در همه افراد توصیه میشود.

درمان بیماری ها در طب سنتی : علل شایع سردرد در ماه رمضان

از دیدگاه طب سنتی کمبود خواب و استراحت، کاهش قند خون در طول روزه داری، کم شدن مصرف کافئین، کاهش مصرف سیگار، کم آبی، کم خونی و مشکلات دستگاه گوارش و معده علل شایعی برای سردرد محسوب می شوند.

درمان بیماری ها در طب سنتی : سردرد ناشی از خواب بی موقع

خواب با شکم پر بلافاصله پس از سحر توصیه نمی شود زیرا باعث پیدایش طعم نامطبوع در دهان، احساس کسالت و سردرد و بی نشاطی می گردد، البته خواب بلافاصله پس از افطار نیز صحیح نیست، اما خواب در ساعات اولیه شب توصیه می گردد.

افراد روزه دار ساعات خواب را طوری تنظیم کنند که دچار کم خوابی آزار دهنده نشوند. در این خصوص خواب قیلوله (یعنی از حدود یک ساعت به ظهر مانده، به مدت نیم ساعت خوابیدن) اثر نشاط بخشی دارد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : سردرد ناشی از کاهش قند خون

درمان بیماری ها در طب سنتی ، سردرد

افرادی که در طول روزه داری به علت کاهش قند خون دچار سردرد می شوند، باید وعده سحری را حتما مصرف کنند اما در این وعده از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی مواد قندی فرآوری شده و شکر به مقدار زیاد بپرهیزند.

مصرف قندهای سریع الجذب مثل: شکرسفید، نبات، شکلات و شیرینی تهیه شده در قنادی ها باعث جذب سریع قند خون و ترشح زیاد انسولین و به دنبال آن پایین آمدن سریع قند خون می شود و در نتیجه اعتیاد به خوردن قند، شکر و شیرینی ایجاد می گردد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : سردرد به علت کم آبی

عدم مصرف مایعات به مقدار کافی و بروز کم آبی به خصوص در روزهای گرم تابستان در ماه رمضان، برای افراد دچار سردرد و میگرن، باعث تشدید بیماری می شود که مصرف میوه هایی مثل: خیار، هندوانه، خربزه، انگور، گلابی، سیب، به، آلبالو و زردآلو در فاصله بین افطار تا سحر توصیه می شود.

درمان بیماری ها در طب سنتی : سردرد به علت کاهش مصرف کافئین

یکی از مهمترین علل سردرد در طول ماه رمضان کاهش مصرف کافئین می باشد برای جلوگیری از این امر باید افراد ۲ تا ۳ هفته قبل از شروع ماه رمضان مصرف چای، قهوه و مواد دارای کافئین در رژیم غذایی خود را کاهش دهند تا به تدریج به دریافت مقدار کم آن در طول ماه رمضان عادت کنند. مصرف چای سبز بدون کافئین به جای چای سیاه در این زمینه می تواند کمک کننده باشد.

درمان بیماری ها در طب سنتی : سردرد به علت کم خونی

یکی دیگر از علل سردرد در ماه رمضان و در ماه های دیگر سال را کم خونی می توان دانست و به بیماران دچار کم خونی توصیه می شود شربت عسل با اب جوش (بدون لیمو ترش) بعد از سحری و قبل از خواب مصرف کنند. همچنین برای این بیماران در وعده های افطار و سحر هر بار یک لیوان شربت شیره انگور رقیق شده با آب نیز توصیه می شود که موثر خواهد بود.

درمان بیماری ها در طب سنتی : صرع

درمان بیماری ها در طب سنتی : صرع

توصیه ها:

  1. مویز، انجیر خشک، توت خشک، پسته و مغز بادام بدون پوست را روزانه بخیسانند و مصرف کنند؛ برای تقویت مغز و بدن آنها مفید است.
  2. خوردن دارچین، زیره و گشنیز توصیه می شود.
  3. بیماران مبتلا به صرع بهتر است از گوشت مرغ، گنجشک، کبوتر و ماهی بیشتر از سایر گوشت ها استفاده کنند.
  4. شیره بادام و حریره بادام تقویت کننده مغز است به همین دلیل برای بیماران مبتلا به صرع مصرف آن توصیه می شود.
  5. عرق بادرنجبویه باعث باز شدن گرفتگی های مغز، تقویت معده و قلب می شود و بهتر است این بیماران مصرف آن را در برنامه خود داشته باشند.
  6. این بیماران می توانند به همراه غذای خود از برخی ترشی‌ها مثل: ترشی لبو استفاده کنند.
  7. این افراد گوشت مصرفی خود را با روغن زیتون، کنجد و ادویه های گرم مثل: دارچین و زیره سبز بخورند.
  8. مصرف آبگوشت و شوربای مرغ یا جوجه با شوید و گشنیز برای این افراد توصیه میشود.
  9. مصرف سنگ نمکی که تقویت کننده ذهن است برای آنها مفيد است.
  10. چغندر آب پز شده با روغن زیتون قبل از خوردن غذا توصیه می شود.
  11. از مواد غذایی تند، نان پخته نشده و میوه هایی مثل: گوجه فرنگی، خیار و هندوانه پرهیز کنند و کرفس مصرف نکنند.

توجه: در مواقع حمله صرع بهتر است سر گرم نگه داشته شود که این کار با سبوس گندم یا نمک که در پارچه پیچیده شده میسر است. همچنین روغن زنبق را می توان به مهره های گردن مالید یا پیازی که از وسط نصف شده را بو کنند.

درمان بیماری ها در طب سنتی : کبد چرب

بهترین دارو برای درمان بیماری های کبدی استفاده از ترکیباتی است که در آن کاسنی وجود داشته باشد.

نکات

  1. افرادی که کبد چرب دارند بهتر است ۱۰ گرم تخم کاسنی، ۱۰ گرم تخم خرفه، ۱۵ گرم تخم خربزه به اضافه ۱۰ گرم تخم خیار را باهم نیمکوب کرده و کمی از آن را شب در عرق کاسنی و شاطره خیسانده و صبح آن را صاف کرده و مصرف کنند بعد از ظهر نیز از مخلوط این ۴ بذر دوباره در عرق کاسنی و شاطره خیسانده و مصرف نمایند، بهتر است مصرف دارو با غذا فاصله داشته باشد و پس از خوردن دارو نیز تا یک ساعت غذا نخورند.
  2. افراد مبتلا به کبد چرب روزانه یک لیوان مخلوط عرق کاسنی و شاطره بنوشند. بهتر است این افراد از مصرف غذاهای سرخ کرده، آماده و غليظ مانند: ماکارونی، سالاد الویه؛ گوشت گاو و گوساله و کله پاچه پرهیز کنند.
  3. معده سه قسمت دارد، یک قسمت برای غذاست یک قسمت برای نوشیدنی ها و یک قسمت هم برای نفس کشیدن است. افراد از پرخوری پرهیز کنند و جایی برای نفس کشیدن خود بگذارند.
  4. در طول روز ورزش کنند، آب یخ نخورند به خصوص آبی که جرم یخ درون آن وجود دارد، نخورند و به جای آب و نوشیدنی شربتی از آب و عسل و لیموترش استفاده کنند.

توجه

اگر این روند را افراد دو تا سه ماه اجرا کنند و در طول این مدت بیشتر غذاهای آنها آب پز باشد و از انواع سوپ ها با سبزیجات مختلف استفاده کنند، رو به بهبودی می روند همچنین اگر چربی خون این افراد بالاست با این روش درمانی رو به بهبود می رود، اصلاح کلیه، کبد و مرمت و بازسازی قسمت هایی از بدن صورت می گیرد. سموم از بدن دفع می شود و می توانند به عنوان نوشیدنی هر چند بار که نیاز به آب دارند از شربت آب و عسل و لیموترش استفاده کنند.

درمان بیماری ها در طب سنتی : سنگ و درد کلیه

درمان بیماری ها در طب سنتی ، سنگ کلیه
  1. انجام بادکش‌های گرم در ناحیه کلیه برای رفع سنگ کلیه و کاهش درد آن مفید می باشد.
  2. استفاده از آبزن‌ها برای رفع سنگ کلیه مؤثر است.
  3. روغن مالی اثرات مفیدی برای کاهش درد کلیه دارد، روغن مالی ناحیه کلیه با روغن‌های طبع گرم مانند: شوید و قسط در ناحیه کلیه مفید می باشد و گرم نگه داشتن کلیه مانع تولید سنگ در کلیه می شود.
  4. افرادی که دچار درد کلیه می شوند، اگر کیسه ای حاوی نمک بر روی کلیه ها قرار دهند یا حوله داغ کرده توسط اتو استفاده کنند درد کاهش پیدا می کند گرما موجب بهبود درد کلیه و مانعی برای ساخت سنگ کلیه می شود.
  5. افرادی که مبتلا به سنگ کلیه هستند اگر چند روز غذایی از ترکیب گوشت بلدرچین یا کبوتر بچه یا کبک همراه با دارچین و سبزی هایی مانند: کرفس همراه روغن زیتون طبخ کنند در شکستن سنگ نافع است چرا که خود کرفس شکننده سنگ کلیه است.
  6. استفاده از عسل و سیاه دانه روزی چند بار و استفاده از عرق بهار نارنج وعرق کرفس قبل از خواب در شکستن سنگ مفید می باشد.
  7. افراد مبتلا به سنگ کلیه اگر معده خود را تقویت کنند و کم غذا مصرف نمایند تا مواد زائد کمتر در بدنشان تولید شود در بهبود سنگ کلیه مفید است و این افراد از گرم کردن کلیه خودشان نفع می برند.

دفع سنگ کلیه

درمان بیماری ها در طب سنتی : دفع سنگ کلیه

علت تولید سنگ؛ مواد بلغمی، سوداوی و لزج است که از معده به کلیه می رود، بنابراین اگر معده تقویت شود برای دفع سنگ و پیشگیری از تولید مجدد آن می تواند مؤثر باشد.

تدابیر دفع سنگ کلیه

  1. در طب سنتی تدابیر زیادی برای دفع سنگ کلیه وجود دارد. اگر سنگ دفع نشود باید ورزش کرد و در یک وانی که در آن گیاهانی مانند خارشتر و خارخاسک است نشست، این گیاهان باز کننده های مجاری ادرار هستند.
  2. سیاه دانه و عسل به دفع سنگ کمک می کند، البته ترکیبات زیادی در طب سنتی وجود دارد که باعث شکافتن سنگ و باز کردن مجاری و دفع سنگ‌ها می شود، مانند: تخم خیار، تخم خربزه، تخم هندوانه، تخم کدو که در آب خیسانده و از صافی رد کرده و شیره آن را استفاده کنند. همچنین، تخم خرفه و کاسنی به بهبودی کمک می کند.
  3. پوست داخل سنگدان مرغ را می توانید خشک کنید و سپس آسیاب کرده و در غذاها مصرف شود که به بهبودی سنگ کمک می کند. خوردن چند بار روغن زیتون و لیموترش در روز نیز می تواند مفید باشد. همچنین، آب ترب سیاه، آب شلغم، آب هویج و آب سیب به بهبودی و دفع سنگ کمک می کند.
  4. برخی میوه ها مانند: آلبالو، خیار و برخی خشکبار مانند: بادام و فندق برای این افراد توصیه می شود.

نکات مهم

تدابیر دفع سنگ کلیه
  1. افرادی که دچار سنگ کلیه می شوند باید مصرف گوشتهایی مانند: جوجه، مرغ، بزغاله و برخی پرندگان را در دستور غذایی خود قرار دهند چرا که به عنوان مثال گوشت تیهو بسیار سریع الهضم است و برای افرادی که روده و معده ضعیف دارند مناسب است. گوشت های توصیه شده به دلیل اینکه گرمی و سردی آنها در حد متوسط است نیروی بدن را کاهش نمی دهد و آن را لاغر نمی کند؛
  2. نانی که گندم آن شسته نشده و سبوس آن را نگرفتند برای این افراد مناسب است؛ این بیماران می توانند پس از مصرف چنین نانی شیره انگور مصرف کنند تا دچار نفخ و سنگینی معده نشوند.
  3. مصرف میوه هایی مانند: خیار، آلبالو، انجیر، انگور، خربزه و زالزالک برای افرادی که دچار سنگ کلیه می شوند مفید است و حتی مصرف انواع گرمک، طالبی، آب سیب، گیلاس، هندوانه، هلو و انواع توت های قرمز، شاه توت یا توت سیاه برای این افراد توصیه می شود. خاصیت میوه خیار، دفع سنگ های ادراری است و برای رفع تشنگی مفید است، آلبالو تقویت کننده معده و کبد بوده، رفع تشنگی می کند و سنگ‌های کلیه و مثانه را می شکند و از طرفی زخم های مجاری ادراری را التیام می بخشد.
  4. انگور نیز خون تازه تولید می کند و صاف کننده خون است و مصرف خربزه نیز برای کلیه مفید است. همچنین توصیه شده که افرادی که به این درد دچار هستند زالزالک بخورند چرا که تقویت کننده معده بوده و برای کسانی که ادرارشان قطره قطره خارج می شود مفید می باشد.
  5. بادام به دلیل تقویت کنندگی معده، فندق تقویت کنندگی روده و رفع سوزش ادراری، پسته تقویت کنندگی معده برای کلیه مفید هستند برای همین مصرف این خشکبارها برای آنها توصیه می شود.

ادامه‌ی مباحث را در پارت‌های زیر دنبال کنید.

درمان بیماری‌ها در طب سنتی ( پارت اول)

درمان انواع بیماری‌ها در طب سنتی – پارت دوم

دسته بندی پیشگیری و بیماریها طب سنتی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت