بیش از چند هزار نوع خرما در جهان داریم که آنها از نظر اندازه، رنگ، بافت، فعالیت آنتی اکسیدانی، محتوای فنولیک و غیره متفاوت هستند. خرما یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی ایران می باشد و همچنین جایگاه خاصی را در دین اسلام دارا می باشد.
از کاشت تا برداشت خرما
درخت خرما، تنه بدون انشعاب با ظاهر استوانه ای شکل دارد. تمام طول ساقه آن نیز عاری از برگ است و فقط قسمت انتهایی ساقه است که در آن، برگ های بزرگ با برگچه های شانه ای جلوه می کنند. رشد خرما چند مرحله ای بوده و تا زمان برداشت که در فصل گرما اتفاق می افتد تحولات زیادی در این درخت رخ میدهد.
عملیات بعد از برداشت خرما
بعد از چیدن خرما از درخت نوبت به درجه بندی و انبار کردن میرسد که انی کار مستلزم اجرای بسته بندی مناسب و مطابق استانداردهای لازمه جهت حفظ کیفیت واقعی محصول می باشد.
کیفیت خرما
یکی از اولین نکاتی که هر خریداری هنگام خرید خرما به آن دقت میکند تازگی و تمیزی محصول می باشد. گاها محصولی وارد بازار می باشد که بسیار کهنه بوده و یا با کثیفی هایی مانند گرد و خاک یا حشرات و کرم ها همراه است.
عوامل مؤثر در ارتقای کیفیت خرما
فرآورده های حاصله از خرما
علاوه بر خود خرما که همه با آن آشنا هستیم محصولات دیگری نیز از این درخت پربرکت استخراج می شود که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و خود عامل درمان بیماری های زیادی است.
خرما و اقتصاد
خرما یکی از محصولات اصلی کشورماست و کشت بالایی نیز دارد لذا با بررسی عوامل و فاکتورهای موثر در افزایش کیفیت و بازدهی این محصول می توان درآمد بسیار بالایی را از بازارهای جهانی عاید کشور کرد.
نقش خرما در اقتصاد و توسعه صادرات
جایگاه خرما در قرآن و احادیث
در قرآن و احادیت و روایات ائمه بسیار بر ارزش خرما تاکید شده است و در واقع غذای اصلی ائمه همین محصول بوده است.
جایگاه خرما در احادیث و روایات
اهمیت خرما در تغذیه
خرما به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین ها و املاح معدنی جایگاه بسیار مهمی در رشد و پرورش کودکان دارد و با وجود مقدار فراوان آهن یکی از بهترین گزینه ها در درمان مشکلات خونی می باشد.
خرما در کنار سایر غذاها
از آنجا که طبع خرما گرم است میتوان در کنار سایر غذاهای سردمزاج از خرما استفاده کرد تا اثرات زیان بار آن غذاها را دفع نماییم.