تیره زغال اخته ، تیره کوچکی از گیاهان گل دار جدا گلبرگ و شامل گونه هایی عاری از مجاری ترشحی است. تقریبا ۱۰ جنس و ۱۲۰ گونه دارد که عموما در نواحی گرم و معتدل نیمکره شمالی، به وضع دور از یک دیگر پراکندگی دارند.
گیاهانی به صورت درخت یا درختچه و دارای برگ های متقابل، کامل (به ندرت لوب دار) و بدون استیپول اند. گل های آن ها ۴ یا ۵ قسمتی، منظم، نر – ماده (هرمافرودیت) یا منحصرا دارای یکی از اجزا اصلی گل (پرچم یا مادگی) و مجتمع به صورت گرزن یا خوشه و یا پانیکول اند. پرچم هایی به تعداد گلبرگ ها و مادگی ۲ برچه ای دارند که مجموعا تخمدانی ۲ خانه و به وضع تحتانی به وجود می آورند. میوه آن ها سته یا شفت است.
.C. succia L، گیاه کوچک و چند ساله از تیره زغال اخته و به ارتفاع ۱۰ سانتی متر است. در مناطق شمالی می روید. میوه کوچک و قرمز رنگ آن را اسکیموها به مصارف تغذیه می رسانند و آن را برای مصارف زمستانی غالبا ذخیره می کنند.
.C. florida L، یکی دیگر از انواع گیاهان تیره زغال اخته است که مصرف پوست آن به عنوان تب بر و رفع قولنج ها، در کتب دارویی اتازونی وارد است و از آن به عنوان مقوی معده استفاده به عمل می آید. پوست این گیاه دارای یک ماده تلخ و قابل تبلور به نام کورنین (cornine) و معادل ۳ درصد تانن است.
هیچ یک از گیاهان اخیر در ایران نمی رویند.
انواع متعددی از Alangium ها که به تفاوت در تیره Cornaceae و یا به طور جداگانه در تیره Alangiaceae و مجاور آن جای داده می شوند، میوه های خوراکی دارند. مانند آن که .A. salvifolium Wang در هند و چین و سیام و .A. costatum Wang که در آنام (Annam) می روید و در بعضی نواحی جاوه پرورش می یابد به مصارف تغذیه می رسند.
نوع دیگر گیاهان تیره زغال اخته .A. Lamarkii Thv است که در نواحی مختلف هند می روید. برگ های بیضوی دراز و بی کرک دارد. ریشه، پوست، دانه و برگ آن در نواحی محل رویش به مصارف درمانی می رسد. برای آن اثر معرق، تب بر و مدر قائل اند. ضماد آن که از برگ گیاه تهیه می شود در تسکین دردهای رماتیسمی موثر ذکر شده است.
.Aucuba japonica Thunb، درختچه ای کوچک از تیره زغال اخته ، زینتی، دو پایه و دارای ساقه ای به ارتفاع ۱.۵ تا ۳ متر است. برگ های بیضوی، متقابل با حاشیه زرد و گل های کوچک و مجتمع به صورت پانیکول دارد. برگ های بزرگ و زیبای آن بادوام است و از این جهت غالبا در باغچه ها پرورش می یابد. میوه آن پایا، بیضوی، به رنگ قرمز (به ندرت نارنجی یا سفید) است و در تمام مدت زمستان نیز بر روی شاخه ها باقی می ماند. دارای ماده ای به نام اوكوبين (aucubine) می باشد.
اوكوبين (Aucubine)، به فرمول C۱۵H۲۲O۹ و به وزن ملکولی ۳۴۶.۳۳ است. در برگ، ریشه و دانه گیاه مذکور از تیره زغال اخته و چندین نوع گیاه متفاوت دیگر یافت می شود. استخراج آن توسط Trim و Hill و تعیین فرمول گسترده آن توسط Haegele و همکارانش (در سال ۱۹۶۱) صورت گرفته است.
اوکوبین به حالت متبلور در مخلوط اتانول و اتر به دست می آید. در گرمای ۱۸۰ درجه ذوب می شود. در آب و اتانول محلول است ولی در کلروفرم، اتر و اتر دوپترول غیر محلول می باشد.
در بین گیاهان تیره زغال اخته ، انواع مهم دارویی وجود ندارد. گونه های مفید آن ها به شرح زیر است: