درمان تشنج (کردافشاری)
در درمان تشنج از قرارگیری در معرض تحریک کننده های صرع پرهیز شود.
اگر هوای محیط مناسب حال بیمار نباشد، باید بیمار به منطقه ای که هوایش به نفع اوست انتقال یابد. هوای بسیار گرم و بسیار سرد برای صرعیان مناسب نیست. قرار گرفتن در معرض باد تند، باد بسیار گرم، باد بسیار سرد، گرمای زیاد ناشی از تابش خورشید، آتش، بخاری و… نشستن در زیر نور مهتاب، در جای بلند قرار گرفتن، از بلندی به پایین نگاه کردن، در گهواره و چرخ فلک نشستن، نگاه کردن به حرکات سریع و چرخنده و براق و دویدن همه از محركات صرعند.
هر چیزی که باعث ضعف قلب شود مثل ترس زیاد، صدای مهیب، صدای رعد و برق، صدای زنگ، چیزهای غم انگیز و خشم آور، مخصوصا اگر به طور ناگهانی باشند. بوهای ناخوش (بوی قیر، گوگرد، موی سوخته) یا بوهای خوش خیلی تند. استحمام طولانی مدت، حمام رفتن قبل از هضم غذا، پاشیدن آب بسیار گرم به روی سر.
از مضرترین کارها برای صرعیان خوردن و نوشیدن بعد از حمام کردن است. خواب روز خیلی مضر است، بالاخص اگر طولانی باشد. بی خوابی زیاد، بیداری زیاد، بیداری در شب، با شکم پر خوابیدن، زیاد نزدیکی کردن، مستی، پرخوری، امتلا و سوء هاضمه.
باید در طول روز یک وعده غذا خورده شود، در غیر این صورت یک وعده را به سه قسمت تقسیم کرده، یک سوم آن ناهار و دو سوم آن شام، بعد از ورزش سبک تناول شود و قبل از سیر شدن دست از غذا بکشند.
تنبلی و بی حرکتی، ورزش با شکم پر. نباید از ورزش کردن خسته شوند. بعد از ورزش کمی استراحت خوب است. موقع ورزش سر بالا نگه داشته شود و زیاد تکان نخورد. چند توصیه برای صرعیان در مواقع حمله، این کارها انجام شود:
سر( به وسیله سبوس گندم یا نمک گرم شده)، گرم نگه داشته شود، مالیدن روغن قسط یا زنبق به مهره های گردن بوییدن پیاز از وسط بریده.
در مواقعی که حمله متوقف است:
- ماساژ بدن به آرامی از بالا به پایین از سینه و پشت به تدریج به سمت ساق ها به حدی که بدن سرخ شود.
- بعد از ماساژ چند قدم پیاده روی توصیه می شود. بعد از اینکه ماده به پایین جذب شد، ماساژ سر با شانه انجام شود.
- مصرف آنغوزه با سکنجبین روزی 2بار، برای بزرگسالان 1 تا 1/5 نخود و برای اطفال نصف نخود.
- مصرف پنیر مایه حیوانات با سرکه یا سکنجبین ۱ تا ۲ نخود روزانه، بعد از مدتی هفته ای ۲ تا ۳ بار.
- بوییدن مشک
پرهيزات غذایی صرعیان
غذاهای خیلی چرب، شیرینی های خیلی شیرین، شیرینی قنادی، غذاهای غليظ و نفاخ و تند، گوشت گاو، گوساله، شتر، گوسفند، ماهی، گوشت های نمک سود. انواع ترشی ها در صرع سرد، شیر، لبنیات و هر چیزی که از شیر درست شود. هر چیزی که بخارات را برانگیزد مثل فلفل، خردل، سیر، پیاز، شلغم، کلم، کلم قمری، مخصوصا کرفس تره، ترب، تره تیزک، باقالی، عدس (مگر با آب جو پوست کنده جوشیده شود) و مخصوصا کرفس که خیلی مضر است و ماده صرع را می جنباند. همه میوه های تر، نان فطیر. هر چیز تند و تیز.
نکته: اگر گوشت بز زیاد مصرف شود امکان بروز صرع وجود دارد.
غذاهای مفید برای صرعیان
گوشت جوجه مرغ، دراج، تیهو، گنجشک، کبوتر، بزغاله، ماهی کیلکا، مویز، انجیر خشک، توت خشک، پسته، مغز بادام پوست گرفته (شب ۱۰ تا ۱۵ عدد بادام درختی را شکسته، در آب قرار داده روز بعد پوست نازک قهوه ای را برداشته مغز را خوب جویده قورت دهید) شیره بادام، حریره بادام، عرق بادرنجبویه، مکیدن نیشکر، ترشی کبر، ترشی لبو. خوراک از گوشت بزغاله یا بره با روغن زیتون یا کنجد و ادویه جات گرم مثل دارچین و زیره سبز و انیسون.
شوربای مرغ یا سوپ جوجه با شوید و گشنیز و زیره و دارچین و چغندر و روغن بادام شیرین یا زیتون. (دارچین، انیسون، زیره سبز، شوید، گشنیز در غذاها مصرف شود). پونه و کاهو ضرر ندارد. کباب، نان خشکار (نانی که گندم آن را شسته و سبوس آن را نیز نگرفته باشند). نانی که گشنیز خشک در آن باشد. میوه های قابض مثل به (یا مربای به) بعد از غذا مصرف شود. آب پز چغندر و روغن زیتون قبل از غذا برای لینت دادن شکم مفید است. قبل و بعد از غذا به اندازه نصف نخود سنگ نمک مزمزه شود. به جای آب ماء العسل میل شود.
درمان تشنج و صرع اطفال
اگر علت از سردی باشد، از آب و مبردات (سردی ها) پرهیز شود. اگر بچه شیرخواره است، مادر شیرده غذای خوب و مایل به گرمی و لطیف بخورد. از هر چیزی که تولید شیر آبکی، فاسد یا غليظ می کند بپرهیزد. از جماع و بارداری اجتناب نماید.
از چیزهایی که باعث ترس بچه می شود دور بماند. قبل از غذا بچه را به آرامی ورزش بدهد. بعد از غذا حرکت نکند. گلقند عسلی یا شکری با سکنجبین عسلی مفید است. گاهی بدن از بلغم پاکسازی شود. بستن (فاوانيا) به گردن.
صرع (روازاده)
علت اصلی صرع غلبه سردی بر مغز است؛ لذا به هیچ وجه نباید از غذاهای سرد از قبیل ماهی، ماست و… مصرف کرد مگر به همراه گرمی ها و به مقدار خیلی کم. مصرف غذاهای گرم و خشک و پرهیز از گرسنه یا خسته شدن زیاد. بوی کبریت و گوگرد برای بیماران صرعی مضر می باشد.
پرسش: خانمی بعد از خوردن سردی ها، یا غذا را هضم نمی کند، یا غش می کند و از هوش می رود. چندین سال قرص مصرف کرده؛ ولی با وجود این با خوردن سردی دوباره همان شرایط تکرار می شود. علت چیست؟
پاسخ: ایشان صرع دارند، که نتیجه غلبه سردی به مغز است. به هیچ وجه غذای سرد (از قبیل ماهی، ماست و….) نخورند. غذای گرم و خشک بخورند فعلا حجامت نکنند. دم کرده اسطوخدوس و افتیمون هر شب میل کنند. با روغن های گرم کف سرشان را چرب کنند.
پرسش: مردی ۳۴ ساله هستم. از ۲۰ سالگی دچار تشنج شده ام و مدت ده سال است که دارو مصرف می کنم. آیا راهی برای درمان از طریق طب اسلامی وجود دارد؟ آیا تشنج برای فرزنددار شدن مشکلی ایجاد می کند؟
پاسخ: برای رفع تشنج: ۱. مطلقا مواد غذایی سرد و تر نخورید و همین طور سرد و خشک؛ ۲. بیشتر مواد غذایی گرم و خشک میل نمایید، ۳. از بوی کبریت، خستگی و گرسنگی، صدای هولناک و ارتفاعات، نزدیکی (مقاربت) پشت سرهم اجتناب کنید.
برای فرزنددار شدن مشکلی وجود ندارد. هر شب یک لیوان دم کرده اسطوخودوس و افتیمون و روزها یک لیوان دم کرده بادرنجبویه و دارچین میل کنید. شب با روغن های گرم کف سرتان را چرب کنید و موقع خواب سرتان را ببندید .
مرد – سن ۳ سال – مجرد – ۹۵قد – وزن ۱۶
سوال: با سلام کودکی دارم نزدیک به سه سال حدود ۲ سالگی تشنج ناشی از تب نمود، دکتر فنوباربیتال داد بعد ۶ ماه بردیم دکتر نوار مغزی گرفت گفت خوب شده و کم کم با دستور پزشک دارو را قطع کردیم اخيرا حدود ۲ هفته قبل یکباره تشنج نمود دکتر بردیم گفت چون لوزه هایش چرک کرده و بخاطر آن تب کرده و شما نفهمیدید. رنگ بدنش سیاه و رنگ صورتش پریده است.
سریع عصبانی می شود. حالش خوب است هیچ مشکلی ندارد بحمد الله. چه توصیه درمانی می نمایید برای اینکه تشنج نکند آیا لازم است دوباره به دکتر مغز و اعصاب ببریم و ایا حجامت بر ایشان خوب است یا نه؟ اگر جواب را ایمیل فرمایید و در جواب تسریع فرمایید ممنونم.
پاسخ:
- غذاهای سرد مثل ماست و دوغ و ترشی به او ندهید.
- غذاهای، فست فود و چیپس و پفک و کاکائو و… مصرف نکند.
- هر روز صبح ناشتا به او عسل بدهید.
- جوشانده اسطوخدوس هر شب ۱ استکان با عسل میل کند.
- کشمش و مویز مرتب به او بدهید.
- حجامت هم حتما انجام دهید.
هر شب قبل از خواب یک قاشق غذا خوری اسطوخدوس را در یک لیوان آب جوش به مدت یک ربع دم کرده و با عسل یا نبات میل کند. از موا غذایی گرم و خشک مثل کشمش و مویز بیشتر مصرف کند به خصوص عسل.
پرهیز از عارض شدن خستگی و گرسنگی و افراط در مسائل جنسی و مصرف غذاهای سرد و تر و همچنین سرد و خشک. پرهیز از غذاهای سرد مثل ماست و دوغ و ترشی سرکه و خیار و کاهو و غذاهای فست فود و چیپس و پفک و شکلات و کاکائو و سس و…
صرع و تشنج
گل راعی و گل بهار نارنج و عصاره گل ساعتی
درمان تشنج و صرع (موسوی)
صرع یا غشی که بیماری معروفی است و انواع مختلفی دارد و در کتاب های دیگر پیک شفا توضیح داده ایم. در صورت افزایش و غلبه گرمی زالو درمانی انجام می شود. پشت گوش و سپس دس تها و تکرار آن با توجه به وضعیت بیمار.
تشنج: شناسایی خلط غالب و دفع آن با داروهای گیاهی و زالو درمانی در مسیر رگ های منتهی به عضویت متشنج می باشد.
صرع و تشنج در کودکان (خیراندیش)
مالیدن روغن سیاهدانه به ملاج سر تا قبل از دو سالگی و روغن بادام تلخ. هفته ای دو بار مالیدن روغن سیاهدانه و بادام تلخ موجب آرامش و تقویت رشد جسمی و خوب شیر خوردن کودک می شود.
درمان تشنج عصبی و صرع (دریایی)
ناشتا، لیوانی آب داغ ولرم شده که در آن عسل حل شده است، نوشیده شود همچنین سوره جن را بر لیوان آب داغ که با عسل شیرین شده باشد، خوانده شود. این روش را تا یک هفته ادامه دهید.
تشنج (گزارش درمان) ۲ بیمار آقای م. س. ب.
۱۶ ساله اهل تهران که به علت تشنج در اردیبهشت ۸۲ به این مرکز مراجعه و تحت درمان قرار گرفتند. تشنج بیمار از ۵ ماه قبل از مراجعه شروع و بیشتر به صورت لرزش شدید به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه و تقریبا به صورت روزانه بوده است. از زمان تشنج چیزی را به خاطر نمی آورد و قبل از تشنج دچار سردرد شدید می شدند.
در سابقه پزشکی بیماری خاصی را ذکر نمی کنند. در سابقه خانوادگی عمو و عمه های بیمار دچار بیماری صرع هستند. بیمار با تشخیص صرع تحت دمان سه تن از متخصصین بیماری های مغز و اعصاب بوده که با وجود دریافت داروهای کار با مازپین ۳ عدد و الپروات سدیم ۳ عدد، هنوز تشنج های روزانه را داشته و کنترل نشده اند.
در معاینه فیزیکی، بیمار نرمال بوده، یافته های آزمایشگاهی بیمار و MRI سی تی اسکن مغز نرمال و در نوار مغزی وجود دیس شارژهای Polyspike با نمای Epileptiform وجود دارد. بیمار در بدو ورود با تشخیص صرع و طبع بلغمی شدید تحت درمان زیر قرار گرفت؛
- سعد هر شب یک قاشق مرباخوری
- روغن کنجد روی ملاج سر موقع خواب
- استشمام گلاب هنگام خواب
- حجامت گرم وسیع کتف ۱۴ مرحله یک روز در میان
- جوشانده اسطوخدوس و سنبل الطیب با عسل هر شب یک لیوان
- شربت عرق هل + بیدمشک با شکر هر شب یک لیوان
- بادام ۲۱ عدد روزانه
- ترک سردی ها.
در ادامه بیمار تحت درمان با حجامت عام یک مرحله و چای زنجبیل در مواقع سردرد قرار گرفت و داروهای شیمیایی بیمار به ترتیب کاهش و سپس قطع گردید.
در اواسط درمان به علت تنگی نفس بیمار برطرف و در حال حاضر بیمار پس از گذشت تقریبا چهار ماه از شروع درمان و دو ماه از قطع کامل دارو در بهبودی کامل به سر می برند و دیگر دچار تشنج نگردیده است.
تشنج – دکتر محمد على نصرتی
نام بیمار: خانم ع. ب. سن: ۳۶ سال علت مراجعه: تشنج
علائم بیماری بیمار خانم ۳۶ ساله، مجرد می باشد که ۲ سال قبل یعنی در سال ۷۹ بدنبال تصادف دچار ضربه به سر و بیهوشی شده بود. هم چنین شکستگی سمت راست پاریتال و تمپورال نیز داشته است. بیمار به مدت ۲۴ ساعت در اورژانس بستری شده و CT و MRI انجام می شود که طبیعی گزارش می شود.
پس از گذشت یکسال، بیمار در محل کارش بیهوش شده و دچار تشنج های تونیک کلونیک ژنرالیزه می شود. تشنج ها همراه با تلخی دهان و سرگیجه و سپس فراموشی و disorientation بود. داروهای مصرفی بیمار، کاربا مازپین ۳ عدد، کلونازپام شبی یک عدد و لووتیروکسین یک عدد روزانه بود.
درمان های انجام شده: در پائیز سال ۸۰ برای بیمار حجامت عام و بعد ساکرال انجام شد.
سیر درمان: بعد از آن برای بیمار در تاریخ مرداد سال ۸۱ حجامت انجام شد که بعد از انجام آن تشنج صرع دیگر تکرار نشد و در حال حاضر بعد از گذشت ۳ ماه از آن تاریخ، بیمار تشنج نداشته است.
گزارش درمان
نام بیمار…علت مراجعه: تشنج از ۷ ماهگی
درمان های انجام شده:
- حجامت عام ۸۱/۱۲/۲۵
- اسطوخدوس شب ها
- روغن مالی در ناحیه کتف و پشت شانه با بادام تلخ
- روغن کنجد به ملاج
- ترک سردی ها
- حجامت سر ۸۲/۱/۳۱
- حجامت عام ۸۲/۳/۳۱
- حجامت عام ۸۲/۴/۳۰
- حجامت سر ۸۲/۷/۱۷
سیر درمان: در ویزیت ۸۲/۹/۲۵ تشنج برطرف شده، بچه آرام شده، اذیت و آزار شلوغی قبل را ندارد.
بیماری صرع – دکتر محسن زحمتکش
سن: ۴۰ سال – علت مراجعه: تشنج
علائم بیماری: بیمار ذکر می کند که بمدت ۵ سال دچار صرع شده است که روزی چندین بار دچار حمله می شود. در طی بیماری بیهوش شده و از حال می رود و یک دفعه هم از بالای پله ها به دلیل حمله صرع سقوط نموده و دچار شکستگی بینی و جراحت صورت شده است.
درمان های انجام شده: ۱۵ جلسه انرژی درمانی
سیر درمان: پس از ۱۵ جلسه بیمار تنها یک دفعه حمله را در طول یک هفته بمدت یک ثانیه ذکر می کند در حالی که طول حملات قبل از درمان ۲ تا ۵ دقيقه می رسیده.
درمان هم چنان برای معالجه قطعی ادامه دارد.
درمان تشنج و صرع (باقری)
پنج نوع از سردردها را صرع تشکیل میدهند. مصرف شیر پاستوریزه، ترشی جات غیر طبیعی، بستنی و فالوده صنعتی از جمله علل به وجود آمدن صرع است. مبتلایان به صرع باید از خوردن ماست، پرهیز کنند.
حقیقت این است که بیماری صرع قابل درمان است ولی مدرنیته آنقدر مسائل و شرایط پیش آورده که زمینه درمان را نیز از بین برده است.
اگر کسی دچار تشنج شد به روش زیر وی را درمان کنید:
پودر مکمل معجزه اعصاب و افسردگی را در ۴ لیتر خونساز معجزه اعصاب و افسردگی جوشانده و صاف کنید. از این جوشانده در محلولی که خواهیم گفت استفاده کنید و اما طریقه تهیه آن محلول:
شربت خونساز + خونساز اعصاب و افسردگی + مکمل خونساز (۴ قاشق غذاخوری)
این ها را با هم مخلوط کرده و محلول را به دست آوردید. از این محلول در هفته اول ۳ وعده و در هفته دوم ۲ وعده (صبح و شب) استفاده کنید.
درمان آتروفی مغز و حملات تشنجی (ضیایی)
- سعوط (یعنی استنشاق دارو در بینی) روغن بنفشه طبی خورده و ماساژ با روغن بنفشه طبی،
- دم کرده گل همیشه بهار مخلوط با عسل آویشن،
- دمکرده گل اسطوخدوس با عسل آویشن
برای مطالعه بخش اول به مقاله درمان صرع و تشنج و غش (پارت اول) مراجعه نمایید.
افرادی ک وسط سرشان داغ هست لازمه که روغن های گرم بزنن؟
جالب کاربردی مفید و کامل