نام علمی: .Cneorum tricoccum L
Cneorum tricoccum گیاهی از تیره Cneoraceae با اعضای چوبی و ساقه های منشعب از قاعده به ارتفاع ۰.۳۰ تا ۱.۳ متر است. ظاهر همیشه سبز دارد. در نواحی خشک و بایر منطقه مدیترانه پراکنده است. در ایران نمی روید. برگ های باریک و کشیده، مشابه برگ درخت زیتون دارد ولی کناره پهنک آن، حالت برگشته به سمت پایین ندارد. گل های کوچک آن، رنگ زرد دارند و در اواخر اردیبهشت، به تعداد ۲ – ۳ تایی، در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ها، هنگام پیدایش آن ها، ظاهر می شوند. میوه آن کوچک، به رنگ سبز تیره و مرکب از ۳ قسمت برجسته است.
برگ و میوه گیاه Cneorum tricoccum، تانن فراوان دارد. طعم آن ها، تند و سوزاننده است. ماده موثری که به آن ها طعم مخصوص می دهد، هنوز به تحقیق معلوم نشده است.
کلیه اعضای گیاه، شديدا اثر مسهلی ظاهر می کند به علاوه قرمز کننده پوست و تاول آور است. در مصارف داخلی ، اثر مسهلی آن شبیه گوم گوت (Gomme – gutte) و هندوانه ابو جهل می باشد از این جهت به علت خطرناک بودن باید در نهایت احتیاط و به مقادیر کم و درمانی، آن هم در مواردی که داروهای دیگری اثر معالج ظاهر نکنند، مصرف شود. گرد برگ آن به مقدار ۲ تا ۶ گرم می تواند مصرف شود. در استعمال خارج، اثر قرمزکننده پوست بدن ظاهر می کند.