نام علمی: .Cissampelos pareira Linn
نام فرانسه: Liane a serpents, Liane a glacer, Faux Pareira brava
نام هندی: Harieuri. Akauadi
نام انگلیسی: Velvet – leaf, False Pareira brava, Abuta
Cissampelos pareira (ابوتا) از تیره منیس پرماسه، گیاهی بالا رونده و دارای شاخه های شیاردار، پوشیده از تار و یا تارهایی به تعداد کم است. در ایران نمی روید ولی در نقاط گرم قاره آسيا از جمله هند و در افریقا پراکندگی دارد برگ های آن مدور، قلبی شکل، با ظاهر کلیوی و منتهی به دمبرگ دراز است. ظاهر کلی برگ ها، که عرض آن ها معمولا کمی بیشتر از طول آن هاست (معادل ۴ – ۱۰ سانتی متر)، در تشخص گیاه کمک می نماید. انتهای آزاد برگ ها نیز ممکن است منتهی به نوک و یا دارای فرورفتگی محسوس در این ناحیه باشد.
گل های Cissampelos pareira کوچک، به رنگ زرد روشن، و بر دو نوع نر و ماده اند. گل های نر آن، حالت مجتمع به صورت گرزن هایی در محور ساقه دارند ولی گل های ماده معمولا منفرد و یا به تعداد ۲ تایی می باشند. میوه اش گوشت دار، به صورت شفت، دارای ظاهر تقريبا مدور، پوشیده از کرک و به رنگ قرمز است. ریشه گیاه به مصارف، درمانی می رسد ولی از برگها آن نیز کم و بیش استفاده بعمل می آید.
خواص درمانی Cissampelos pareira
Cissampelos pareira تب بر و دارای اثر رفع دیسانتری است به علاوه دانه های جلدی و خارش را درمانی می کند و حرکات دودی شکل روده را تقویت می نماید و چون طعم تلخ دارد، به عنوان مقوی و مقوی معده به کار می رود. مصرف آن جهت درمان استسقاء (به علت مدر بودن) و رفع سوء هضم، بین اهالی محل رویش گیاه معمول است و چون اثر ضدعفونی کننده کلیه دارد در رفع التهاب مجاری دفع ادرار نیز اثرات مفید ظاهر می کند.