ترس کودکان از حشرات همیشه و بطور دائم تا یک سن خاصی بوده است. کسانی که حشرات را واقعا دوست داشته باشند، زیاد نیستند؛ اما شما نمی خواهید فرزندتان به طور غیر منطقی از آنها بترسد. با توجه به شخصیت کودک و احساسات خانواده نسبت به حشرات، یک بیزاری طبیعی می تواند به ترسی حقیقی بدل شود که بندگی را به ویژه، در خارج از خانه مشکل کند. بسیاری از کودکان و حتی پدر و مادرها همیشه از رفتن به حیاط خلوت خانه مضطرب هستند.
از ترس جلوگیری کنید.
احساس شما نسبت به حشرات، طرز فکر کودک را در این زمینه شکل می دهد. با برخوردی همراه با آرامش ولی قاطع به فرزندتان بیاموزید به چه حشراتی دست نزند؛ اما مراقب باشید او را به وحشت نیندازید.
واکنش شدیدی نشان ندهید. اگر فرزند شما به راحتی حشرات مختلف را از روی زمین برمی دارد، هراسان نشوید؛ اما در یک فرصت مناسب برای او توضیح دهید که به برخی از آنها نباید دست بزند.
سطح آگاهی کودک را افزایش دهید. در مورد ترس کودکان از حشرات ، افزایش معلومات آنها می تواند کمک کننده باشد. درباره تعادل طبیعت و نقش مهم حشرات در آن صحبت کنید. مورچه ها را در حال حمل قطعات غذا یا یک عنکبوت را در هنگام تنیدن تار، نگاه کنید. با خواندن کتاب هایی در مورد حشرات، سطح آگاهی آنها را بالا ببرید تا از ارزش این مخلوقات آگاه شوند.
به کودکتان بیاموزید چه طور از شر حشرات مزاحم خلاص شود. برای مثال، چه طور می تواند مگسی را با مگس کش بکشد یا چه طور یک کرم یا هزارپا را به وسیله تکه ای کاغذ از خانه بیرون اندازد. به او نشان دهید که با دیدن یک زنبور، بی حرکت بایستد.
در غلبه بر ترس کودکان از حشرات به کودک کمک کنید.
اگر ترس کودکان از حشرات هنوز از میان نرفته است، پیشنهادهای زیرا را به کار ببرید عامل ترس را مجزا کنید. حشره ای را که کودک از آن می ترسد. مشخص کنید. سپس با نشان دادن عکس هایی از آن حشره، به او کمک کنید تا با نحوه زیستی آن آشنا شود. و درباره ترس بحث کنید. علت ترس کودک را از آن حشره، جویا شوید.
پندارهای نادرست او را اصلاح کنید. درباره حشرات بی خطر و فایده آنها صحبت کنید. فهرستی از حشراتی که کودک از آنها می ترسد، تهیه کنید. سپس یکی از موارد را که در انتهای فهرست قرار دارد (کودک کمتر از آن می ترسد)، انتخاب کنید. آن حشره را بگیرید و داخل یک ظرف شیشه ای بیندازید.
سپس شیشه را دو تا سه متر دورتر بگذارید و همراه با کودکتان به آن نزدیک شوید. از کودک بخواهید در حال نزدیک شدن به حشره، میزان اضطراب خود را با یکی از اعداد یک تا ده بیان کند. در صورت مضطرب نبودن کودک، کم کم به شیشه نزدیک شوید. به او بگویید جمله هایی مانند:
کرمه توی شیشه زندانی شده و نمی تونه بیاد بیرون. من میتونم با شیشه بلندش کنم.» را با خودش تکرار کند. و
تجربه های کودک را با این حشره بیفزایید. تشویقش کنید تا شیشه را در دست بگیرد. سپس چوب نازکی را داخل شیشه فرو ببرید تا کودک بتواند با حشره بازی کند. مرحله بعدی این است که حشره را بر روی زمین بگذارید تا حرکت کند (اما نگذارید فرار کند.)
تجربه بالا را در یک محدوده وسیع تر انجام دهید. راه بیرون انداختن یا کشتن آن را با یک مگس کش یا یک جاروی دسته بلند نشان دهید. بگذارید فرزندتان چندین بار این کار را تمرین کند تا در نهایت، بتواند به تنهایی از پس آن برآید.
مراحل بالا را با انواع دیگر حشرات نیز انجام دهید تا در برخورد با حشرات، احساس اعتماد به نفس داشته باشد.
کودک را تحسین کنید.
کودک را برای پیشرفت در رویارویی با حشرات و رفع ترسش از حشره ها تحسین کنید. به او بگویید که همیشه کشتن آنها ضروری نیست؛ ولی برای موارد لازم روش کار را به او بیاموزید. از پاداش های طبیعی استفاده کنید. برای نمونه او را به پیک نیک ببرید. اگر فرزندتان در میان مورچه ها نشسته است و در حالی که آب نبات می خورد چند مگس در دوروبرش در حال پرواز هستند، به موفقیت بزرگی دست یافته اید؟