معرفی گیاه فلفل
فلفل که به فلفلقرمز نیز معروف است، برای اولین بار از سوی سرخپوستان کاراییب به خارج آمریکا معرفی شد. کپساسین، مادهای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه میشود. هر چند گیاهی گرم است. کپساسین موجود در آن در واقع سبب کاهش درجه حرارت بدن میشود که، یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق گرمسیر به مصرف زیاد فلفل است. این ماده به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک میکند. سیستم قلبی – عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت و درد مفاصل بدن را تسکین میدهد. این ماده دارویی ضداحتقاق و ضد باکتری است. به طور کلی این گیاه میزان کلسترول خون را پایین می آورد که، این امر باعث پایین آمدن فشار خون میشود و از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری میکند. خاصیت این گیاه به پیشگیری از بیماریهای قلبی، نظیر آرترواسکلروز کمک میکند. هر چند فلفل سبب سوزش زبان میشود اما، مسکنی قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد میشود سپس، شدت علایم درد را در بدن کاهش میدهد. این ویژگی، برای افرادی که از درد مزمن رنج می برند مفید است.
افرادی که زونا ، دیابت، درد عمل پس از برداشتن پستان «ماستکتومی» و سایر دردهای پس از عمل جراحی رنج میبرند، میتوانند از فلفل یا انواع کرمهای کپساسین استفاده کنند. مصرف پماد موضعی کپساسین، نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتیسمی را تسکین میدهد بلکه، به کاهش میزان ورم ناشی از این حالات کمک میکند. فلفل خاصیت ضدباکتریایی دارد و از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری میکند.
این گیاه بعنوان داروی ضداحتقان سبب رقیق شدن خلط و خارج شدن آن از ریه ها میشود. از آنجا که این گیاه، بافت ریه را تقویت میکند، در نتیجه برای آنهایی که مبتلا به آمفیزم هستند، نیز مفید است. فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری میروید. میوه آن در پوششهای غلافی بلند میباشد که، به موازات رسیدن، رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود میگیرد. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف میشود.
ترکیبات گیاه
تحقیقات نشان داده است که، اسید بیرنگ کپساسین به عنوان فعالترین عنصر موجود در فلفل سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود. این ماده همچنین خاصیت ضد اکسیدی که سلولهای شما (که از آسیب دیدن محافظت می کند) دارد و ضدباکتری است.
نحوه مصرف
مصرف خوراکی:
فلفل را میتوان بصورت خام یا پخته شده مصرف کرد. فلفل در طبخ انواع غذاها کاربرد دارد و از آن در تهیه ترشیجات استفاده میشود.
پماد:
کرم کپساسین که بعنوان یک مسکن موضعی حاوی ۰/۰۲۵- ۰/۰۷۵ درصد کپساسین است که، بایستی روی پوست آسیب دیده، روزی چهار بار مالیده شود. کرم یا پودر فلفل، بعنوان نوعی مسکن میتواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد.
کپسول:
به منظور بهبود هضم و پیشگیری از بیماری قلبی میتوان، کپسولهای کپساسین ۳۰ تا ۱۲۰ میلیگرم را روزی سه بار مصرف کرد. از آنجا که، فلفل برای قلب خیلی مفید است، اضافه کردن آن به غذا یا مصرف کپسول آن میتواند، از بیماری قلبی پیشگیری کند.
دم کرده:
می توانید با اضافه کردن ۱/۴ تا ۱/۲ قاشق چای خوری پودر کپساسین به یک لیوان آب جوش، دم کرده آن را تهیه کرده و میل نمایید.
پودر:
پودر فلفل قرمز خشک نیز موجود است که، می توان آن را به غذا اضافه کنید. می توانید این پودر را با چای یا شیر مخلوط کرده و مصرف کنید.
توصیه ها:
فلفل را دور از چشم خود نگه دارید و دستهای خود را پس از مصرف آن کاملا بشویید. کرم کپساسین میتواند سبب تحریک پوستی در برخی از افراد گردد، پس قبل از مصرف آن مقداری از این ماده را روی قسمتی از پوست خود امتحان کنید. اگر مصرف فلفل منجر به خارش پوستی شد، مصرف آن را قطع کنید. این ماده ممکن است سبب تحریک معده گردد، اما اولسرهای دوازدهه را بدتر نمیکند. از دادن آن به کودکان زیر دو سال خودداری کنید. مصرف آن در دوران بارداری بی خطر است. معلوم نیست که ترکیبات این گیاه در اثر شیردهی منتقل میشود یا نه. اگر فشار خون بالا دارید یا اینکه تحت درمان فشار خون بالا هستید، از مصرف فلفل خودداری کنید.