بیماری های مغزی
کسانی که دچار بیماری های مغزی شده اند است هر روز صبح، ظهر و شب به جای چای، ۳ تا ۵ گرم گل بابونه شیرازی را مثل چای دم کرده، بعد صاف و شیرین کنند و آب آن را بنوشند یا بعد از هر غذا یک فنجان نوشابه کومبوچا بنوشند.
تقویت مخ
اگر می خواهید مخ را تقویت کنید سیب درختی یا آب سیب، به شیرین و رسیده و خام یا آب آن، شیرگاو، عرق بهار نارنج، هم چنین فندق بیشتر مصرف کنید و بعد از هر غذا یک فنجان نوشابه کومبوچا بنوشید.
بیماری های مغزی: سرسام
اگر کسی بر اثر غلبه خون، دچار بیماری های مغزی سرسام گشته، اول باید حجامت کند و خون کم کند بعد، ۲۰۰ گرم عناب را در یک لیتر آب بجوشاند تا آب آن به نصف رسد بعد آن آب را صاف کرده، و ۱۰۰ گرم قند در آن انداخته، مجددا بجوشاند تا قوام آید. در طول روز به مرور قاشق قاشق میل کند طوری که مصرف آن از صبح تا شب طول بکشد.
– آب سیب درختی صاف کرده، آب کدوی صاف کرده و آب گشنیز تازه صاف کرده را با گلاب مخلوط کنید و در طول روز گاه به گاه در بینی بالا كشد.
– سرکه، روغن گل سرخ و گلاب را مخلوط کرده و روزی سه بار بر سر بمالد و روزی یک بار آلو و تمرهندی از هر کدام مقداری با یکدیگر بجوشاند و آب آن را با فشار صاف و بنوشد. و فلوس و تخم خیار را نیم کوب کرده و بجوشاند و با آب صاف کردهی آن تنقیه نماید
– اگر سرسام همراه با بی خوابی بود، ۳۰۰ گرم تخم خشخاش را بجوشاند، بعد آب صاف کرده آن را مجددا با مقداری شکر بجوشانید تا قوام آید و به نسبت سن از یک تا چهار قاشق غذاخوری از آن را، به مرور در روز میل کند و بین هر دو غذای روزانه یک فنجان مخلوط عرق بید و گلاب بنوشد و به عنوان غذا گاهی، ماش نیم کوب، اسفناج و کدو، سوپ بپزد، بعد روغن بادام شیرین به آن بیفزاید و میل کند.
اگر بیمار غذا نمی خورد، در صورتی که آب یونجه به او خورانده شود نافع است.
ضمنا بو کردن روغن کدو هم چنین مالیدن آن در بینی مفید خواهد بود.
بیماری های مغزی: باز کردن مغز
جهت باز کردن گرفتگی مغزی هر روز از شربت آب لیمو استفاده کنید و به طور مداوم و بعد از هر غذا یک فنجان نوشابه کومبوچا بنوشید.
بیماری های مغزی: زیاد بودن گوشت در مغز
در صورتی که به این مشکل برخورد کردید هر روز آبلیمو بخورید. ضمنا مدت زیادی باید بعد از هر غذا یک فنجان نوشابه کومبوچا بنوشید.
بیماری های مغزی: پاره شدگی شریان مغز
در صورتی که به این مشکل دچار شده اید عمل حجامت یا زالو درمانی به شما توصیه می گردد.
بیماری های مغزی: صرع و غش
بیماری های مغزی صرع و غش، به علت های مختلف مانند ضربه و یا فشارهای وارده به مغز و عوامل دیگری از قبيل تومورها یا ناراحتی انتقالی اندام ها و غیره به وجود می آید و انواع مختلف دارد که دو نوع آن از همه مهمتر است: ۱۔ صرع نوزادان ۲- صرع بزرگسالان که صرع بزرگ نام دارد و هر یک دارای اهمیت مخصوص به خود است.
به طور کلی در این بیماری «پرهیز» بیشتر مورد توجه بوده و به درمان بیماری کمک خواهد کرد، زیرا ناپرهیزی باعث تجديد حملات صرعی و تشدید بیماری می گردد.
بیمار صرعی باید از خوردن خوراکی های ترش (ترشی جات)، میوه های ترش، لبنیات، گوشت مرغابی، گوشت ماهی، گوشت حیوانات عظیم الجثه (بزرگ) مانند گوشت شتر و گاو، غذاهای چرب، دنبه، روغن حیوانی، کره، خامه، سرشیر هم چنین باقلا، عدس، فلفل و خردل خودداری کند.
هم چنین باید از خوردن آب سرد، نوشیدنی های یخ کرده، رفتن در استخر آب سرد یا دوش گرفتن با آب سرد، زیاد در حمام ماندن، بی خوابی شب، کارهای سخت و سنگین، مطالعه و کارهای فکری زیاد، پرخوری، گریه، خشم و غضب، ناراحتی و عصبانیت، غم و اندوه، آواز بلند (زور به صدا آوردن) یا فریاد زدن، در معرض رعد و برق آسمانی قرار گرفتن،
موتورسواری یا سوار شدن بر اسب یا وسایل تندرویی که زمین را در زیر پای خود ببیند، جماع بیش از حد، حضور در مکان های بسیار سرد یا بسیار گرم، رفتن در ارتفاعات، شرکت در مجالس عزا، رفتن در قبرستان ها، نگاه کردن به نورهای شدید هم چنین اشیاء گردان یا سریع الحرکت، بوی گوگرد و قیر و قطران،
کنار عبور آب راه رفتن و نگاه کردن به آب روان، دود اشیاء بد بو پرهیز کند. کسی که به این بیماری مبتلا شده است نباید فورا بعد از خوردن غذا و با معده سنگین بخوابد. خوابیدن این افراد باید حتما ۱ تا ۳ ساعت پس از صرف غذا باشد.
ضمنا بوییدن پودینه یا دارچین یا زیره یا انیسون به طور همه روزه و خوردن آنها با غذاهای روزانه نافع می باشد. نوشیدن کومبوچا در صورتی که تازه باشد و ترش نشده باشد بعد از هر غذا یک فنجان مفید است. ولی کومبوچا به طبع بعضی افراد سازگاری ندارد که پس از امتحان در خوردن مشخص خواهد شد.
یک حمله صرعی مانند یک طوفان الکتریکی می باشد. این طوفان می تواند منحصر به یک قسمت از مغز باشد می تواند به قسمت های دیگر انتشار یابد و یا می تواند تمام مغز را درگیر سازد.
برای اینکه بیمار را در وضعیت ریکاوری قرار دهید، به آرامی در حالی که یک دست او در زیرش قرار گرفته، او را به سمت خود بچرخانید. از صورت بیمار با استفاده از دست دیگرش محافظت نمایید.
در هنگام حمله ابسانس (صرع کوچک) کودک چند لحظه به جایی خیره می شود، حرف زدنش متوقف می شود و کاملا برای چند ثانیه از محیط اطرافش بی خبر می گردد.
گرچه مشاهده فردی که دچار تشنج شده است برای بسیاری از افراد ترسناک می باشد، اما در چنین مواقعی شما باید خونسردی خود را حفظ نموده و اقدام به باز کردن دکمه یقه بیمار نمایید تا مطمئن شوید که شخص می تواند به راحتی نفس بکشد.
– به عنوان درمان پرهای پیاز عنصل خشک یا پوست های پیاز عنصل و قاریون از هر کدام ۱۰ گرم. صمغ انجدان، زرآوند مدحرج، قردمانا و عاقرقرها از هر کدام ۲۰ گرم. سیسالیوس و استوخدوس هندی از هر کدام ۴۰ گرم همه را بسیار نرم بسایید و بعد با یک کیلو عسل بدون موم مخلوط کنید و هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن میل کنید.
– پوست هلیله کابلی و پوست هلیله زرد، استوخدوس هندی، عودالصليب و عاقرقرها را به نسبت مساوی مخلوط و نرم بسایید و هر روز کمی از آن را روی غذای روزانه بپاشید و بخورید.
– عودالصليب و عاقرقرها از هر کدام ۱۰ گرم. صبر زرد، شهم حنظل، مستکی، قاریقون و سکبینج از هرکدام ۵ گرم. سقمونیا شش نخود، همه را مخلوط و نرم بکوبید و با کمی گلاب خمیر کنید بعد قرص شکل گلوله و به اندازه یک نخود بسازید آنها را در آفتاب و یا کنار بخاری خشک کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه ۲ عدد میل کنید.
– عاقرقرها، استوخدوس هندی و سیسالیوسان هر کدام ۱۰ گرم. قاریقون ۲۰ گرم، قردمانا، صمغ انجدان، زرآوند مدهرج، عود بلیسان و حب بلیسان هر کدام ۱۵ گرم، همه را مخلوط و نرم بسایید بعد با کمی عسل بدون موم ترکیب کرده و به صورت خمير سفتی درآورده و قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک عدد نخود بسازید و در یخچال نگهداری کنید. هر روز صبح، ظهر و شب هر بار ۲ تا ۳ عدد از آن را میل کنید.
– مقدار ۱۲۰ گرم گل ریحان خشک شده را با ۳۰ گرم تفاله لیمو ترش خشک یا مغزهای لیمو عمانی (بدون هسته هایش)، ۳۰ گرم سنبل الطیب، ۱۵ گرم میخک و ۱۵ گرم دارچین را کوبیده و در ۲ لیتر عرق کشمش بریزید و درب ظرف را بسته تا ۸ روز بماند
و هر روز یک تا دو مرتبه آن را هم زده و زیر و رو کنید تا مخلوط شود. روز نهم آن را صاف کرده و در جای خنک مانند یخچال نگهداری کنید و روزی یک بار هر مرتبه یک قاشق از آن را در یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. یا ۳۰ تا ۴۰ قطره از آن را روی یک تکه قند بچکانید و بخورید.
– هر چند روز یکبار پس از تنقیه، یک مثقال جندبیداستر را بکوبید و با نبات کوبیده، مخلوط و بخورید.
– سنبل الطیب، لیموعمانی، گل گاوزبان را مخلوط و هر روز مقداری از آن را مانند چای دم کنید بعد آب آن را صاف و با نبات شیرین حل کرده و بنوشید.
– استوخدوس هندی، عودالصليب، گل گاوزبان، رازیانه، بادرنجبویه، گل محمدی، گل بومادران، آویشن شیرازی، سنبل الطیب، ریشه اریسا و انیسون را به نسبت مساوی مخلوط و نیم کوب کنید، هر روز صبح ناشتا هر بار ۲ قاشق از آن را بجوشانید بعد آب صاف کرده آن را با نبات شیرین کرده، بنوشید.
– عیارج فیقرا، افتیمون شامی، استوخدوس هندی، قاریقون، تربد سفید مجوف، پوست هلیله زرد، شهم حنظل، کتیرا و سقمونیا همه را مخلوط و بسیار نرم بسایید بعد با کمی آب مرطوب کنید و به صورت خمیر سفتی در آورید و قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک نخود درست کنید، سپس در آفتاب یا کنار بخاری قرار داده تا خشک شود. هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد میل کنید.
– پنجاه گرم عاقرقرها را بسیار نرم بسایید و با ۲ قاشق غذاخوری سرکه و ۲۵۰ گرم عسل بدون موم مخلوط کرده و هر روز یک قاشق شربت خوری از آن را میل کنید.
– هر روز ۲۰ تا ۳۰ گرم ریشه پامچال را در یک لیتر آب ۱۵ دقیقه بجوشانید و صاف کنید، سپس آب آن را با نبات یا عسل شیرین کرده، بنوشید.
– پودر عصاره شیرین بیان و پودر رازیانه را به نسبت مساوی مخلوط و به مدت ۳۰ روز صبح، ظهر و شب قبل از هر غذا یک قاشق چای خوری از آن را با آب میل کنید.
– دار فلفل، قرنفل، سازج هندی، سنبل الطیب از هر کدام ۵ گرم، زنجبیل، بسد، کهربا، مروارید، درونج، زرمباد و ابریشم سفته از هر کدام ۱۰ گرم، بهمن سرخ، بهمن سفید از هر کدام ۲۰ گرم، همه را نرم بسایید بعد با مقداری عسل خمیر کنید. صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل فرمایید.
– زنجبیل، دار فلفل، دارچین، جوزهندی و میخک از هر کدام ۱۰ گرم، مصطکی ۲۰ گرم، صبر زرد ۵ گرم همه را نرم بسایید بعد با ۱۵۰ گرم پودر عصاره شیرین بیان مخلوط کرده، همه را با ۵۰۰ گرم عسل ترکیب کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل فرمایید.
بیماری های مغزی: صرع در مزاج های مختلف
صرع در بلغمی مزاج ها: اگر مزاج شما رطوبتی باشد یعنی اخلاط بلغمی غلبه کرده باشد اول دفع بلغم کنید و سپس به منظور درمان:
– شهم حنظل، تخم نیلوفر، عاقرقرها، عودالصليب، مستکی رومی، کندر، انقوزه، سکبینج، مرمکی، مقل ازرق، صبر زرد، قاریقون، فرفیون، تربد، پوست هلیله زرد، سنامکی، گل محمدی، بادیان و ریشه ریوند چینی از هر کدام ۱۰ گرم همه را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید.
با کمی آب آن را مرطوب کنید تا به صورت خمیر سفتی در آید سپس با آن، قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک عدد نخود بسازید و در آفتاب یا کنار بخاری خشک کنید. هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن میل شود.
– به مدت چند روز انیسون و رازیانه از هر کدام ۵ گرم و ۱۰ گرم بادرنجبویه را با ۵ عدد انجیر خشک مخلوط کرده، و بجوشانید. بعد ۱۰ گرم گل قند در آب صاف کرده آن مخلوط کرده، و بخورید. پس از چند روز باز هم پوست هلیله زرد ۲۵ گرم و پوست هلیله کابلی و استوخدوس هندی از هر کدام ۱۵ گرم.
بسبایج و ریشه اریسا از هر کدام ۱۰ گرم. گل محمدی، افتیمون، رازیانه و تربد از هر کدام ۵ گرم، همه را مخلوط و نیم کوب کنید و بجوشانید. آب آن را صاف کرده، سپس ۲۰ گرم گل قند در آب آن حل کرده، و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق از آن را میل کنید تا تمام شود.
– صبر زرد، تربد مجوف، قاریقون، تخم نیلوفر و شهم حنظل را به نسبت مساوی مخلوط و بسیار نرم بسایید. با کمی عسل آن را به صورت خمیر سفتی درآورده و قرص هایی به اندازه یک نخود و گلوله درست و در یخچال نگهدارید. هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن را میل کنید. خربق سیاه، مرزنجوش، سیاه دانه و کندش همه را بسیار نرم بسایید و روزی یک مرتبه مقدار بسیار کمی از آن را به ما نی یا وسیله ای مشابه، در بینی بکشید.
صرع در سوداوی مزاج ها: اگر مبتلا به صرع شده اید و ناشی از غلبه سودا باشد یعنی طبع شما سودایی باشد اول بدن را از سودا پاکسازی نمایید بعد به مدت هفت روز روزی یک بار شربت افتیمون بخورید. بعد از آن به مدت هفت روز بعد از هر غذا یک فنجان عرق گاوزبان بنوشید.
پس از چهارده روز، هفت روز را هم روزی یک لیوان عرق بیدمشک و یک فنجان گلاب و ۲ فنجان شربت قند و ۱۰ گرم تخم ریحان کوهی کوبیده شده را مخلوط و میل کنید. ضمنا در طول درمان می توانید از شربت آلو و تمرهندی هم استفاده کنید.
صرع در دموی مزاج ها: در صورتی که مبتلا به صرع شده اید و دموی مزاج هستید اول فصد یا حجامت یا خون گیری کنید. هر روز شربت لیمو و یا شربت سکنجبین و یا آب انار شیرین و یا آب زرشک شیرین کرده با شکر بنوشید و صندل را ساییده و در گلاب مخلوط کرده، روزی چند مرتبه آن را بو کنید.
بیماری های مغزی: سکته مغزی
به تدریج که سن انسان بالا می رود جریان خون در مغز کاهش می یابد؛ یعنی اکسیژن و غذای کمتری به سلول های مغز می رسد. هرگاه جریان خون در عروق مغز به عللی بسته شود سکته مغزی ایجاد می گردد که در برخی موارد به از کار افتادن اعضای بدن منجر شده و گاهی منجر به مرگ می شود.
سکته جزء بیماری های مغزی است که چون اتفاق افتد در صورت رهایی از مرگ، حس و حرکت نصف یا همه اندام های بدن انسان از دست می رود. (غیر از تنفس و ضربان قلب)
این بیماری اکثرا در اثر پاره شدن عروق مغزی و خونریزی های داخل آن یا ورود لخته خون به درون عروق مغزی به وجود می آید. به جز سکته، ضربه وارده برنقاط حساس، شکستگی جمجمه و یا مسمومیت ها نیز می تواند باعث بیهوشی و فلج گردند. بیشتر اوقات به خاطر بالا بودن فشار خون سکته ایجاد خواهد شد ولی در صورتیکه عوامل دیگری نیز باعث سکته شده باشد، باید در جستجوی علت و رفع آن کوشش کرد.
در مورد بیماران مبتلا به خون ریزی مغزی، حجامت و مصرف داروهای ضد یبوست (در صورت وجود یبوست)، کم کننده خون، پایین آوردنده فشار خون و زیاد کننده ادرار، به درمان بیماری کمک شایان توجهی خواهد کرد.
– به عنوان درمان بهتر است اول حجامت کرده و خون کم کنید. بعد ۷۵ گرم افتیمون شامی را در یک لیتر آب بجوشانید تا آب آن به ثلت برسد، سپس آن را صاف و با شکر قوام آورید و هر صبح و شب یک قاشق چای خوری به بیمار بخورانید، اگر لب های او کج شده است باید دایم لب ها را به صورت غنچه کرده و فوت کند یا صوت بزند تا به مرور به حالت عادی باز گردد.
– میخک ۵ گرم، کبابه چینی، مصطکی رومی، جوز هندی و افتیمون شامی از هر کدام ۱۰ گرم همه را با هم مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید. بعد با ۲۵۰ گرم مربای بالنگ مخلوط و خود بالنگ ها را نیز چرخ کرده و مخلوط کرده و هر روز صبح، ظهر و عصر هر بار یک قاشق شربت خوری به بیمار بخورانید.
– ضمنا داروی ضد یبوست و داروی ادرار آور و داروی ضد فشار خون نیز همراه با داروهای فوق، تجویز شود بدین منظور. از دادن چربی جات، مغز حیوانات، کله پاچه، تودلی های حیوانات، گوشت گوسفند و گاو و شتر، مشروبات الکلی و مواد نشاسته ای به بیمار اجتناب کنید. او را از سرما، دودهای غلیظ، گازها، سروصدا، خبرهای بد و ناخوشایند دور نگهدارید.
بیماری های مغزی: لرزش بدن یا رعشه
لرزش بدن یا رعشه جزء بیماری های مغزی می باشد و حرکتی است غیرارادی که در اعضایی که ارادی نامیده می شوند ایجاد می شود مثل حرکت غیرارادی دست ها.
در بیمارانی که مدتی از بیماری آن ها گذشته باشد یا کسانی که بیش از حد به شهوت رانی بپردازند و کسانی که بیشتر اوقات یا دایما با شکم پر شهوت رانی میکنند و در افرادی که می ترسند و دایما تحت استرس و هیجانات روحی بوده یا خجالتی هستند لرزش بدن یا رعشه به وجود می آید.
لازم به ذکر است، رعشه ای که در سنین کهنسالی به وجود می آید و در طرف چپ بدن می باشد غیر از رعشه معمول بوده و تاکنون دانشمندان راه درمانی برای آن نیافته اند. امیدوارم در آینده نزدیک دانشمندان و اطبای محترم راه درمانی برای این بیماری نیز بیابند تا پدربزرگ ها و مادربزرگ هایمان از این پس با چنین بیماری هایی دچار رنج نگردند.
همان طور که شرح دادم رعشه علت های گوناگون دارد و در صورتی که به علت یک بیماری به وجود آمده باشد، پس از اینکه بیماری بهبود یافت، احتمالا لرزش هم کاهش می یابد یا به طور کلی برطرف خواهد شد.
اگر بیماری در اثر شهوت رانی زیاد به وجود آمده باشد باید جماع را قطع کرد. خانم ها نیز باید از نزدیکی دوری کنند. چه مرد و چه زن باید خود را تقویت کرده یا از داروهای تقویت جنسی استفاده کنند. بدین منظور اگر رعشه ناشی از مشکلات عصبی بوده و به دنبال ناراحتی های روحی ایجاد شده باشد،
باید به دلجویی و تسکین آلام بیمار کوشید و از داروهای تقویت اعصاب یا تقویت روحی استفاده کرد. لذا بهتر است اگر رعشه از وجود ضعف عمومی ایجاد شده باشد می توانید از ماءالاصول استفاده کنید.
– مصرف ایارج فیقرا، آب دمکرده استوخدوس هندی هم چنین شستشوی عضو با محلول گوگرد و یا با صابون گوگرد یا استحمام در آب چشمه های گوگرد دار به درمان رعشه کمک خواهد کرد.
لازم است بدانید که برگ کلم، چغندر پخته و نوشابه کومبوچا برای درمان رعشه مفید است.
– استوخدوس، بادرنجبویه، مرزنجوش، مریم گلی، اگیر ترکی از هر کدام ۵ گرم را با اگرم افتیمون شامی مخلوط و در یک لیتر آب بجوشانید تا آب آن به نصف رسد، سپس آب آن را صاف و شیرین کرده و آن مقدار را در سه نوبت صبح و ظهر و شب بنوشید.
– مرمکی، قرنفل، بسباسه، جدوار، عود هندی، خولنجان و هيل قرابی از هر کدام ۱۰ گرم. خلال نارنج، استوخدوس هندی، فرنجمشک و تخم شربتی از هر کدام ۲۰ گرم. همه را بسیار نرم بکوبید بعد با ۱ کیلو عسل بدون موم مخلوط کرده، و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل کنید.
– سکبینج، شهم حنظل، عاقرقرها و دارچین از هر کدام ۱۰ گرم، عیارج فيقرا ۴۰ گرم همه را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید، بعد با کمی عسل آن را به صورت خمیر سفتی درآورده و قرص هایی به اندازه یک عدد نخود و به شکل گلوله درست کنید و میان مقداری آرد گندم ریخته و در یخچال نگهدارید.
هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن را میل کنید، و روزی سه مرتبه هم یونجه تازه کوبیده را بر موضع ضماد کنید.
– بذر یونجه را بسیار نرم بسایید بعد بجوشانید، پس از ۱۰ تا ۲۰ دقیقه جوشیدن، که اندازه نصف آب باقی ماند روغن زیتون را مخلوط کرده و مجددا روی حرارتی ملایم بجوشانید تا جایی که آب آن تمام شده و روغن بماند. آن روغن را هر صبح، ظهر و شب بر موضع بمالید.
در صورتی که آفتاب وجود داشته باشد در آفتاب بنشینید تا موضع بسیار گرم شود و خوب عرق کنید. در صورتی که آفتاب نبود می توانید کنار بخاری آن موضع را گرم کنید.
– پنجاه گرم اگیر ترکی را بسیار نرم بکوبید بعد با مقداری عسل مخلوط کرده، و در جایی نسبتا گرم نگهدارید و پس از مدتی ماندن، مصرف آن را شروع کنید. هر صبح، ظهر و شب بعد از غذا یک قاشق شربت خوری میل شود.
بیماری های مغزی رعشه در مزاج های سرد: کسانی که دایما آب سرد (آب یخ) و یا نوشیدنی های یخ کرده یا ناشتا آب سرد می نوشند و یا آب درمانی می کنند (که در آن رژیم، آب زیاد مصرف شود) مبتلا به رعشه یا لرزش اندام می گردند. لذا لازم است همراه با مالیدن یونجه کوبیده شده به موضع، عود هندی ۱۰ گرم، انیسون، رازیانه و مصطکی رومی از هر کدام ۲۰ گرم، همه را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید بعد با ۵۰۰ گرم عسل مخلوط کرده هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل کنید.
بیماری های مغزی: تشنج
بیماری های مغزی تشنج یا تحریکات عضلانی به صورت کشیدگی عضو، مانند کشیده شدن دست و پا و کرامپ و سفت شدن عضلات ظاهر می گردد و بسیار دردناک است این تحریکات عضلانی دردناک به علت تحریک عصب متصل به عضله می باشد. این تشنجات گاهی به صورت تیک عصبی ظاهر می شوند مانند تحریک عصب تری ژومو یا تیک های دردناک عضلانی دیگر.
در بیماری های مغزی تشنجات عضلانی نیز باید متوجه بیماری کزاز بود. و در صورت کشف این بیماری باید فوری به پزشک متخصص مراجعه نمود و تحت درمان قرار گرفت.
آب لیمو، آب انار، شلغم پخته، زیره و زعفران در غذاهای روزانه، ریحان یا نعناع تازه، عرق نعناع، آب جوشانده ریشه شیرین بیان یا عصاره شیرین بیان، آب دم کرده استوخدوس هندی، آب دم کرده آویشن کوهی، آب جوشانده اکلیل الملک، آب دم کرده بهارنارنج یا عرق بهارنارنج، عرق شیرین بیان، آب دمکرده استخدوس هندی، عرق استوخدوس هندی، عرق نعناع، هم چنین نوشیدن کومبوچا همگی برای تشنج مفید و مؤثر خواهند بود.
– برای درمان با داروهای گیاهی، ۶۰ گرم برگ تیول برژیکی را در یک لیتر آب جوش ۱۰ دقیقه دم کنید بعد آب آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید و در یخچال نگهدارید و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک فنجان از آن بنوشید.
– هر روز ۱۰ گرم نعناع خشک را در یک لیتر آب بجوشانید تا آب آن به حدود نصف برسد سپس آب صاف کرده آن را سه قسمت نموده و در سه وعده یعنی صبح، ظهر و شب بعد از هر وعده غذا بنوشید.
– هر روز ۲۵ گرم سوسنبر را در یک لیتر آب جوش دم کنید بعد آب صاف کرده آن را سه قسمت نموده و در سه نوبت روز بنوشید.
– هر شب ۵۰ گرم میوه گل نسترن را نیم کوب کرده و در یک لیتر آب سرد بخیسانید و صبح در همان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، بعد به مدت ۱۵ دقیقه هم دم کنید، سپس آب آن را صاف نموده و به سه قسمت تقسیم کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید و این کار را چند روز تکرار نمایید.
– هر روز یک فنجان آب پرتقال را با یک فنجان آب نارنج و ۸ فنجان آب مخلوط نموده سپس حدود ۳۰ گرم قند در آن حل کنید بعد سه قسمت نموده و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید.
– هر روز ۴۰ گرم گل شاه پسند طبی را در ۱ لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید بعد آب آن را صاف نموده و سه قسمت کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید.
– هر روز، نصف استکان سکنجبین را در یک لیوان شیر مخلوط کرده، و بعد ۳ گرم افتیمون شامی نرم شده را در آن ترکیب کنید و صبح و شب آن را بنوشید.
– هر روز ۱۰۰ گرم گل خشک بابونه را در روغن زیتون مخلوط نموده و در بن ماری به مدت حدود ۲ ساعت بجوشانید بعد از آتش بردارید و بابونه ها را که بدین طریق تهیه شده است در پارچه ای بریزید و آن را روی موضع قرار دهید.
– هر روز ۲۰ گرم گل نرگس را در یک لیوان آب به مدت زیادی جوشانده و روی موضع ضماد کنید.
– روغن مرزنجوش را روزی سه مرتبه بر موضع بمالید.
بیماری های مغزی تشنج در مزاج های بلغمی: در اینجا تشنج به علت غلبه بلغم یعنی ازدیاد مواد بلغمی در مسیر اعصاب به وجود می آید و علایمی از قبیل سنگینی بدن در موقع حرکت، کشیدگی پوست بدن، پر بودن نبض، حالت خواب آلودگی و بی حسی در بیمار ایجاد می شود.
– به عنوان درمان انزروت یا کنجیده و دانه اسفند و مقل ازرق و شهم حنظل و جاو شیر خشک و اوشق یا صمغ كما از هر کدام ۱۰ گرم و پوست هلیله زرد و تخم مورد از هر کدام ۲۰ گرم و سکبینج ۳۰ گرم همه را مخلوط نموده و بسیار نرم بسایید بعد همه را در مقداری گل قند عسلی مخلوط کرده،
تا به صورت خمیر سفتی در آید سپس قرص هایی به شکل گلوله و به اندازه یک عدد نخود بسازید و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه دو عدد از آن را میل نمایید.
– رنگ برگ و گل بومادران و استوخدوس هندی از هر کدام ۱۰ گرم و گل زوفا ۱۵ گرم و مرزنجوش ۲۰ گرم همه را مخلوط کرده، بجوشانید و بعد از این که از آتش برداشتید ۱۵ تا ۲۰ گرم گوگرد زرد را در آن مخلوط کرده و روزی ۲ تا ۳ مرتبه عضو را مدتی در آن قرار داده و ملایم مالش دهید.
– جوز هندی و سنبل الطیب از هر کدام ۵ گرم و استوخدوس هندی، تخم شربتی مرزنجوش یزدی از هر کدام ۱۰ گرم همه را مخلوط کرده و بسیار نرم بکوبید بعد به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را یک شب با گلاب خمیر کنید و بر پوست سر ببندید و صبح با آب گرم بشویید.
– قسط تلخ و دانه های اسفند از هر دام ۱۰ گرم و مغز اکلیل کوهی ۲۰ گرم و شوید خشک و گل بابونه شیرازی از هر کدام ۳۰ گرم مخلوط کرده و بجوشانید و عضو را در آن قرار دهید و در روز ۳ مرتبه تکرار نمایید و ملایم مالش دهید.
– گل بابونه شیرازی و گل بنفشه و گل گاوزبان از هر کدام ۱۰۰ گرم مخلوط نموده و به هفت قسمت مساوی تقسیم کنید و هر روز یک قسمت از آن را بجوشانید و عضو را در طول روز سه مرتبه در آن قرار داده و ملایم مالش دهید و پس از بیرون آوردن، عضو را خشک کرده و سپس با روغن قسط یا روغن سداب ماساژ دهید.
– هر روز انیسون و شوید خشک و زیره از هر کدام ۵ گرم مخلوط نموده بجوشانید بعد آب آن را صاف و شیرین کرده و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید، و صبح و عصر بنوشید.
– مرزنجوش یزدی و پودینه و مشک ترامشيع و استوخدوس هندی و برگ وسمه و کبابه چینی از هر کدام به مقدار مساوی بجوشانید و بعد از آنکه از آتش برداشتید. مقداری گوگرد زرد با آن مخلوط کرده، و روزی سه مرتبه آن را گرم کنید و عضو را در آن قرار دهید.
هم چنین می توانید پوست دنبه را گرم کرده و روی عضو ببندید. مالیدن روغن بومادران روزی سه مرتبه نیز مؤثر خواهد بود. می توان برگ وسمه و مرزنجوش و استوخدوس هندی از هر کدام به مقدار مساوی را کوبیده و با کمی گلاب مرطوب کرده
و در پارچه ای نازک ریخته و هنگام خوابیدن روی موضع قرار دهید بخوابید و این عمل را هر شب تکرار نمایید. ضمن مصرف ماءالاصول و گل قند عسلی و عیارج فيقرا و نوشابه کومبوچا در درمان این بیماری مؤثر خواهد بود.
طرز تهیه و مصرف ماءالاصول برای درمان تشنج در مورد کسانی که بلغم بر مزاجشان غلبه کرده است یعنی طبعشان سرد و رطوبتی می باشد. عود بلیسان ۵ گرم، ریشه اذخرمکی و بوزیدان از هر کدام ۱۰ گرم، دارچین قلم، جنطيانای رومی، حب القار، اسارون، ریشه کرفس و ریشه کبر از هر کدام ۱۵ گرم همه را نیم کوب کنید بعد ۱۰۰ گرم دانه های مویز را به وسیله قیچی قطعه قطعه نموده و با ۱۰ گرم رازیانه،
۱۰ گرم زنیان و ۱۰ گرم دانه های ریز اسفند همه را با داروهای دیگر مخلوط کرده و به ۲۰ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر شب یک قسمت را در یک و نیم لیوان آب بخیسانید و صبح در همان آب بجوشانید تا آب آن به حدود نصف برسد سپس آب آن را صاف و با عسل یا نبات شیرین کرده، بنوشید و تفاله آن را مجددا در یک و نیم لیوان آب خیسانده و شب باز هم در همان آب بجوشانید و آب آن را صاف و با عسل یا نبات شیرین کرده و بنوشید.
بیماری های مغزی تشنج در مزاج های دموی (پرخونی): اول پاکسازی مزاج، دوم حجامت و خونگیری، سوم مصرف داروهای صاف کردن خون و نوشیدن شربت سعد کوفی و نوشابه کومبوچا لازم است و پس از آن باید به درمان با داروهای دیگر پرداخت.
– به عنوان درمان میخک، بسفایج، قاریقون، زنجبیل، سورنجان، برگ وسمه، سنامکی از هر کدام ۵ گرم، سعد کوفی، رازیانه، مرزنجوش، استوخدوس هندی، بادرنجبویه از هر کدام ۱۰ گرم همه را مخلوط کرده و بسیار نرم بسایید و بعد با ۵۰۰ گرم عسل مخلوط کنید و هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربت خوری میل نمایید. ضمنا در مدت درمان از خوراکی هایی که سبک و طبیعت آن خنک است بیشتر استفاده کنید.
بیماری های مغزی تشنج در مزاج های صفراوی: برای رفع صفرا سکنجبین، تمر هندی و آب انار مفید می باشد، ضمنا با جو، کدو، گوشت مرغ، گشنیز و گرد غوره آش بپزید و بخورید در درمان مؤثر خواهد بود.
بیماری های مغزی تشنج در مزاج های سوداوی: برای درمان آن باید داروهای ضد غلبه سودا مصرف نمود. ضمنأ مصرف نوشابه کومبوچا مؤثر خواهد بود.
بیماری های مغزی: حمق
حمق یا احمق، به معنی نادانی کامل یا نقصان فکری و از بین رفتن افکار می باشد. به عنوان درمان می توان از شربت استوخدوس و شربت افتیمون و داروهای تقویت مغز استفاده کرد. برای تقویت مغز هر روز ۱۰ گرم بالنگو را در یک لیوان آب بجوشانید و با عسل یا نبات به صورت شربت در آورده و آب و دانه را با هم میل نمایید.
هم چنین می توانید از بادام پوست کنده، فندق، گشنیز، باقلا، دم کرده سنبل الطیب، کشمش، رنده شده سیب درختی قرمز با عسل، کدو، چغندر قرمز، آبلیمو و آب پرتقال استفاده کنید. و از گرد و غبار، بخار غذا در موقع پختن غذا، شب نشینی و بی خوابی شب، خواب روز و نوشیدن مشروبات الکلی پرهیز شود. بهتر آن است که مدت زیادی، هر روز بعد از هر غذا یک فنجان نوشابه کومبوچا هم نوشیده شود.