تقریبا محتویات سرکه سیب و موادی که در سیب ها یافت می شود یکی هستند. هر ۱۰۰ گرم سیب تازه با پوست بیش از ۱۴۰ میلی گرم پتاسیم دارد. هر ۱۰۰ گرم سرکه سیب طبیعی که از سیب های کامل و رسیده گرفته شده نیز چنین موادی یافت می شود. از آن جا که همه سیب ها مثل هم نیستند، مسلما مواد موجود در آن ها هم کمی متفاوت است.
مثال زیر نشان می دهد که محتویات سرکه سیب چقدر متنوع و گوناگون است. یک تحقیق علمی درباره سرکه، مشخص کرده است که بیش از ۹۰ ماده مختلف در آن وجود دارد. (۱۳ نوع اسید کاربول، چهار نوع آلدهید، ۲۹ نوع کتون، ۱۸ نوع الكل مختلف، ۸ نوع اسید سرکه و غیره.)
سرکه سیب شامل ۲۰ نوع ماده معدنی مهم و عناصر کمیاب مثل اسید استیک، اسید سیتریک و اسید لاکتیک، یک سری آنزیم ها و آمینواسیدها و مواد باارزشی مثل کربنات پتاسیم و پکتین سیب است.
ترکیب مواد یک راز است، به همین دلیل این سوال پیش می آید که آیا ویتامین های جداشده و ساخته شده مصنوعی هم مثل ویتامین های موجود در میوه، سبزی یا سرکه سیب، همان فایده را دارند؟
فعل و انفعالات
چگونگی تاثیر مواد بر یکدیگر و فعل و انفعالات شیمیایی همواره از نظر علمی مورد توجه بوده است. تاثیر مواد غذای در ترکیبشان با یکدیگر و نیز تاثیرشان بر بدن انسان هم مورد بحث بوده است. البته مدت زمان طولانی از این بررسی ها نمی گذرد و شاید در این جا مجال آن نباشد که به طور جداگانه به یکایک این مواد توجه داشت.
سرکه سیب در طب
تجربه نشان داده که اثرات مثبت محتویات سرکه سیب و سیب بر ارگانیسم انسانی انکارناپذیر است. این ضرب المثل در زبان آلمانی از قدیم وجود داشته که: روزی یک عدد سیب بخور تا از دکتر رفتن معاف شوی. کسانی که به طور مرتب سیب می خورند و یا از سرکه سیب استفاده می کنند، سرحال تر و سالم تر هستند و پوست آن ها نیز شاداب تر می ماند. اما علم هم برای اثرات مثبت مواد موجود در سرکه سیب به طور جداگانه توضیحات واضح و روشنی پیدا کرده است.
وجود انواع ویتامین های مورد نیاز بدن، عنصر مفید پکتین که پایین آورنده کلسترول است و دیگر محتویات سرکه سیب و مواد معدنی و عناصر کمیابی چون: آهن، مس یا فلور که به عنوان کاتالیزور (عامل فعل و انفعال شیمیایی) عمل می کنند و موادی مثل پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، سولفور (گوگرد) یا کلر که قبل از هر چیز برای ساخت و ساز بدن ما لازم و ضروری هستند و… .