بادام (Almond)

کاربر ۱۰کاربر ۱۰
2,154 بازدید
بادام

بادام شیرین

بادام به انگلیسی، Almond و به لاتین، Amygdalus نامیده میشود که نوعی میوه است. درخت آن بومی نواحی خاورمیانه و جنوب آسیا می باشد. ارتفاع درخت بادام ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز می تواند به بیش از ۳۰ سانتیمتر برسد. درخت بادام درختی است دارای برگ های دراز و باریک، که گل هایش پیش از روییدن برگ‎ها شکفته می شود. میوه درخت بادام، ابتدا دارای پوست سبز و نازک و پوشیده از کرک است که، آن را چغاله بادام  می‎نامند که، پس از مدتی سفت و سخت می شود.

نام‌‌های  ديگر: لوز Almond، Amande، Amygdalus. communis.

بادام

مشخصات بادام شیرین

ميوه‌ی گياهى است از خانواده‌ی Rosaceae ، درخت بادام از درختان ميوه است به بلندى دو تا هشت متر. برگ‌های  آن ساده و در شاخه‌‌های  تازه‌ی سال اول ظاهر مى‌شود و بيضى و باريك و دراز و نوك‌تيز و كمى موجى به رنگ سبز. گل‌های  صورتى قشنگ آنكه روى شاخه‌‌های  سال دوم ظاهر مى‌شود و در اوايل بهار قبل از باز شدن جوانه‌‌های  درخت بيرون مى‌آيند. درخت بادام داراى يك سيستم ريشه‌بندى قوى عمودى و تاج مدور است. ميوه‌ی بادام از تخمدان يك خام‌های  گل بادام كه داراى دو تخمك است به‌وجود مى‌آيد و معمولا يكى از آن دو تخمك بارور مى‌شود، ميوه‌ی بادام به صورت شفت است كه قشر خارجى آن گوشتى و سبزرنگ و پوشيده از كرك است و داخل آن بادام با پوست سبز آن وجود دارد، وقتى كه هنوز نارس است آن را چقاله‌بادام نامند ولى پس از رسيدن به تدريج پوشش سبز گوشت‌دار آن خشك مى‌شود و در داخل آن پوست سفت‌وسخت بادام كه مغز بادام در آن قرار گرفته رشد كرده و كاملا رسيده مى‌شود. مغز بادام داراى پوسته‌ی نازك قهو‌های  رنگى است و در داخل پوست مغز سفيد وجود دارد. اين درخت بومى مناطق با آب‌وهواى مديتران‌های  آسياى معتدله غربى است و در ايران فراوان است.

چغاله بادام میوه ای مغزی، تقویت کننده معده و آب آن لثه دندان را محکم می کند. مغز آن بر دو نوع شیرین و تلخ است. بادام شیرین را خام یا بو داده می خورند و از آن روغن نیز می‎گیرند. این روغن، در پزشکی و صنعت صابون سازی کاربرد دارد.

قسمت‎های مورد استفاده بادام شیرین

قسمت‎های مورد استفاده درخت این میوه عبارتند از: پوست بادام، برگ بادام، شکوفه بادام، مغز بادام، مغزش ملین بوده و روغن آن ضدیبوست است. بادام سینه را نرم می کند، تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می کند. چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است. روغن آن خواب آور است و بی خوابی را از بین      می‎برد. برگ خشک شده درخت بادام، قابض بوده و اسهال را از بین می برد. روغن بادام، اگزما را رفع می کند و پایین آورنده کلسترول بد (LDL) و کاهش دهنده بیماریهای قلبی است. دارای مقدار زیادی چربی است، اما از نوع غیر اشباع. این چربی، خطر بیماریهای قلبی را کم می کند. تحقیقات نشان داده است که، تمامی مغزهای خوراکی، بیماریهای قلبی و کلسترول بد را دور می کنند.

ترکیبات گیاه بادام

مغز بادام شيرين

طبيعت آن: كمى گرم و تر است.

خواص درمانى

  1. هر روز ده عدد مغز آن را پوست بكنيد و بخوريد. اعصاب و حافظه را تقويت مى‌كند، مسكّن حدت ادرار است، سريع‌كننده‌ی رشد در بچه‌‌‌ها و نوجوانان مى‌باشد.
  2. مغز آن را پوست بكنيد و بكوبيد و با عسل مخلوط كنيد و بخوريد. شكم روش‌‌های حادث از رطوبت معده را متوقف مى‌سازد، براى تسكين درد كبد و تحليل باد‌های  كليه مفيد است، زخم روده‌‌‌ها و مثانه را درمان مى‌كند.
  3. آن را با انجير بكوبيد و بخوريد. ملين است و مقوى باه مى‌باشد و اسپرم را زياد مى‌كند.
  4. پودر مغز بدون پوسته‌ی آن را در شير بريزيد و بجوشانيد و گرم‌گرم بخوريد. مغذى است و سينه را نرم مى‌كند و سرفه‌‌های مزمن را تسكين مى‌دهد.
  5. مغز آن را بكوبيد و با مقدارى زعفران و شكر مخلوط كنيد و هر روز بعد از هر غذا مقدارى بخوريد. لاغرى غير طبيعى را از بين مى‌برد و بدن را متناسب مى‌گرداند.
  6. مغز بادام كوبيده را با مقدارى عسل مخلوط كنيد و صبح‌‌‌ها همراه با صبحانه ميل نماييد. بدن را فربه و كبد را قوى مى‌سازد.
  7. پنجاه گرم مغز بادام بدون پوست را ساييده و در يك ليتر آب مخلوط كنيد و خوب به هم بزنيد شير سفيدى حاصل مى‌شود بعد پنجاه گرم قند در آن حل كنيد و ميل نماييد. براى رفع سرفه و خشونت سينه و حلق و حنجره و نفس‌تنگى و تسهيل خروج اخلاط سينه نافع است.
  8. آن را بو بدهيد و بخوريد مقوى معده و قابض است و سستى را رفع مى‌نمايد.

تذكر: براى معده‌‌های  سرد و تر و معده‌‌های  ضعيف و براى آلات داخل شكم مضر است، موجب هيجان صفرا مى‌شود.

ترکیبات گیاه بادام

در هر ۱۰۰ صد گرم مغز بادام خشك مواد زير وجود دارد.

آب ۴/۷ گرم، پروتئين ۱۸/۶ گرم، روغن ثابت ۵۴/۲ گرم، هيدرات‌های  كربن ۱۹/۵ گرم، كلسيم ۲۳۴ ميلى‌گرم، فسفر ۵۰۴ ميلى‌گرم، آهن ۴/۷ ميلى‌گرم، پتاسيم ۷۷۳ ميلى‌گرم، تيامين ۰/۲۴ ميلى‌گرم، رايبوفلاوين ۰/۹۲ ميلى‌گرم، نياسين ۳/۵ ميلى‌گرم، انرژى غذايى ۵۹۸، مواد

ازته سفيد‌های  يا آلبومى‌نوئيدى گياهى ۲۵ درصد، قند، صمغ، لعاب، اسيد سيانيدريك، يك هتروزيد به نام آميگدالين، دياستازى به نام اموليسين.

در مغز بادام ويتامين‌‌های  E، B1، B، A وجود دارد.

٪۴۹ دانه اش را روغن تشکیل میدهد که، ۶۲٪ آن اولئیک اسید غیر اشباع، ۲۴٪ لينولئیک اسید غیراشباع و ۶٪ آن پالمیتیک اسید اشباع است. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم مغز بادام، ۵۷۶ کیلو کالری است.

بادام

پژوهشگران با تحقیقاتی بر دو هزار فرد بالغ دریافتند افرادی که در رژیم غذایی آنان ماده معدنی سلنیوم به اندازه کافی وجود ندارد، در مقایسه با افرادی که مقادیر کافی از این ماده را مصرف می کنند، از نظر کارایی مغزی ۱۰ سال پیرتر هستند.

به گفته پژوهشگران: می توان با مصرف روزانه یک عدد بادام این نیاز غذایی بدن را تامین و به افزایش کارایی حافظه و ذهن کمک کرد. سلنیوم فعالیت آنتی اکسیدانها را افزایش میدهد و از ذهن در برابر آسیب «DNA» و آسیب‎های حافظه محافظت می کند.

این ماده علاوه بر تقویت حافظه، در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی، سرطان و آرتروز نیز تاثیر بسیار زیادی دارد. سلنیوم به مقدار زیاد در بادام یافت می شود. بادام حاوی آنتی اکسیدان است. ویتامین E در پوست آن وجود دارد. این ویتامین، یکی از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد. فواید آنتی اکسیدان ها در بدن بسیار زیاد است. آنتی اکسیدان ها جلوی برخی امراض از جمله :سرطان، بیماری قلبی، فراموشی، آلزایمر، خوب عمل نکردن سیستم ایمنی، آب مروارید چشم (کاتاراکت) ، ضعیف شدن ماهیچه ها را می گیرد و همچنین بر سلامتی پروستات اثر می گذارند و از تخریب سلولها و DNA جلوگیری می کنند و از گرفتگی عضلانی جلوگیری می کند.

بادام دارای منیزیم و پتاسیم است. هنگامی که به مقدار کافی منیزیم در بدن باشد، در خون جریان می یابد و اکسیژن و مواد مغذی را سریع تر حمل می‎شود و جلوی افزایش ضربان قلب گرفته می شود. بادام بسیار بیشتر از جو یا حتی اسفناج، منیزیم دارد. پتاسیم در انقباض عضلات، به جریان در آوردن اعصاب، متعادل کردن فشار خون و عملکرد بهتر قلب نقش دارد. به کاهش وزن کمک می کند.

بادام

بسیاری از افراد به خاطر افزایش وزن، بادام نمی خورند. در حالی که، متخصصان تغذیه به این نتیجه رسیده اند، افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل می خورند، نسبت به آنها که اصلا و یا به ندرت آجیل می خورند، بیشتر وزن کم می کنند. این ماده غذایی دارای ویتامین ها، پروتئین و آهن است. آهن یکی از اجزاء مهم هموگلوبین می‎باشد و نقش هموگلوبین، حمل اکسیژن در خون است. لذا، آهن کمک می کند که، سلول ها اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کنند و کمبود آن موجب خستگی و ضعف در انجام کارها می شود. بادام دارای مقدار زیادی کلسیم می باشد. بادام غنی ترین منبع غیر حیوانی کلسیم می باشد. صد گرم بادام تازه در حدود ۲۴۰ میلی گرم کلسیم دارد. کلسیم و فیبر موجود در بادام، کاهش دهنده سرطان روده بزرگ می باشد.

اسید فولیک در بادام، باعث کاهش سرطان دهانه رحم می گردد. به طور کلی، بادام جلوی برخی بیمایهای تنفسی از قبیل تنگی نفس، برونشیت مزمن و امفیزم را می گیرد. بادام منبع اسید فولیک است. این ویتامین عمل ساخت و نگه داری سلول ها را برعهده دارد. این وظیفه در هنگام تقسیم سلولی و رشد بسیار مهم است، پس برای زنان باردار و نوزادان بسیار مهم است. اسید فولیک در تکامل رشد جنین بسیار با اهمیت می باشد. رشد طناب نخاعی و مغز جنین در گرو وجود اسید فولیک میباشد. اغلب زنانی که میخواهند باردار شوند و زنان باردار باید مکمل اسید فولیک مصرف کنند. پس بادام را فراموش نکنید. بادام برای تقویت حافظه و نیروی بینایی مؤثر است.

بخش‌های مختلف بادام

چقاله‌ی بادام

خواص درمانى: آن را خوب بجويد و بخوريد. براى تقويت لثه مفيد است و ريشه‌ی دندان‌‌ها را محكم مى‌كند و حرارت دهان را كم مى‌نمايد و خشكى پوست دهان و زبان را برطرف مى‌سازد.

پوست سفت بادام

خواص درمانى
  1. يك مشت كوبيده‌شده‌ی آن را نيم ساعت بجوشانيد بعد آب آن را صاف كنيد سپس چند قطره آب‌ليمو و مقدارى شكر اضافه كنيد و بنوشيد، درعين‌حال كه نوشيدنى خوشمز‌های  است سرفه را تسكين مى‌دهد و گلودرد را درمان مى‌كند.
  2. آن را تا سرحد خاكستر بسوزانيد و نرم‌شده‌ی آن را هر روز به لثه و دندان‌‌ها مالش دهيد. براى محكم كردن لثه و محكم و سفيد كردن دندان‌‌ها مفيد مى‌باشد.

پوست قهو‌های ‌رنگ چسبيده به مغز بادام

خواص درمانى: پنجاه گرم از آن را در يك ليتر آب بجوشانيد و آب صاف‌كرده‌ی آن را به‌تدريج قرقره كنيد و بنوشيد. براى تسكين درد گلو و رفع التهاب‌های  مجارى تنفس مؤثر خواهد بود.

برگ درخت بادام

خواص درمانى
  1. اگر برگ‌های تازه‌ی آن را بخوريد مسهل است و ضد انگل معده مى‌باشد و اگر برگ‌های  خشك آن را بخوريد قابض است و اسهال را بند مى‌آورد.
  2. آن را بجوشانيد و آب صاف‌كرده‌ی آن را بنوشيد. به عنوان كمك به صفرا مؤثر است و در رفع نارسايى كبد اثر خوبى دارد.
  3. سبز و تازه‌ی آن را بكوبيد و ضماد كنيد. انواع سوختگى را درمان مى‌كند.

شكوفه‌ی بادام

خواص درمانى
  1. پانزده گرم از آن را با سى گرم برگ بادام تازه مخلوط نموده و دم كنيد و آب آن را صاف و شيرين نموده بنوشيد. مسهل است.
  2. اگر آن را دم كنيد و آب صاف‌كرده‌ی آن را شيرين ساخته و به طفل بخورانيد. مسهل ملايمى براى اطفال مى‌باشد.

ريشه‌ی درخت بادام

خواص درمانى
  1. آن را نيمكوب كنيد و بجوشانيد و آب صاف‌كرده‌ی آن را بنوشيد. كليه‌‌‌ها را شست‌وشو مى‌دهد، انگل‌های معده را از بين مى‌برد.
  2. آن را بسوزانيد بعد مثل غبار نرم بساييد و ضماد كنيد. سوختگى كه از آتش باشد را درمان مى‌كند.
  3. آن را خشك نموده و نرم بساييد بعد با روغن بادام مخلوط كنيد و بر سر بماليد. سردرد را تسكين مى‌دهد.

نحوه مصرف بادام

نحوه مصرف بادام

روغن

نام ديگر: هويل‌دولمان‌دوز

طبيعت آن: معتدل است.

تركيب شيميايى: مواد آلبومينوئيدى، املاح معدنى، آموليسين، قند، صمغ، موسيلاژ

از بادام شیرین روغنی استخراج می کنند که مسهل است و مقدار مصرف آن برای اشخاص بزرگسال ۶۰گرم و بچه ها ۱۵ تا ۱۰ گرم است که باید صبح ناشتا خورده شود. روغن بادام شیرین، سرفه های خشک با منشأ عصبی را تسکین میدهد.

روغن بادام‎شیرین، اخلاط غلیظ را به راحتی دفع می کند. در این دو مورد باید افراد بالغ، صبح و ظهر و شب هر دفعه یک قاشق مربا خوری روغنش را بخورند. روغن‎بادام در معالجه قولنج کلیه، سنگ کلیه، وجود خون در ادرار، دردهای زایمانی، بی تابیهای کودک بر اثر دل پیچه، حالات تشنجی شیرخواران به صورت خوراکی یا تنقیه به کار می‎رود.

برای جلوگیری از پیشرفت قوز، خمیدگی مهره های سالمندان و درمان آن باید روغن بادام‎شیرین را کمی گرم کرده و روزی چند مرتبه در محل مهره های تازه کج شده مالید و بیمار را به پشت خواباند. از روغن بادام میتوان برای رفع یبوست بچه ها استفاده کرد.

برای رفع خارش پوست بچه هایی که، سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید، خارش را تسکین می دهد. اگر زخم اگزما را با روغن بادام شیرین چرب کنند، بهبود آن تسریع خواهد شد.

برای نرم نگه داشتن دست ها در زمستان و بهبود ترک دستها، می توان روغن بادام شیرین را به اندازه مساوی با کره و کاکائو مخلوط کنید و مانند پماد به دستهای خود بمالید. ماساژ سر با روغن بادام شوره سر را از بین می برد.

خواص درمانى
  1. خوردن آن دماغ را مرطوب مى‌كند و يبوست بينى را برطرف مى‌سازد، خواب‌آور است، جهت مداواى قولنج روده و پيچش شكم و خشكى پوست بدن مفيد است.
  2. اگر با آب گرم خورده شود براى رفع شكم روى و دل‌پيچه و نرم كردن روده‌‌‌ها مفيد است، سخت ادرار كردن را برطرف مى‌سازد و به اخراج سنگ مثانه كمك مى‌كند.
  3. آن را با كتيرا و شكر بخوريد. سرفه‌‌های خشك را تسكين مى‌دهد و صدا را صاف مى‌كند، قصبه ريه را درمان مى‌كند، براى رفع ضرر دارو‌های  مسهل اثر نيكويى دارد.
  4. هر روز آن را با آب اسفناج تازه به اندازه مساوى مخلوط كنيد و به كودك بخورانيد، رشد او را افزايش مى‌دهد.
  5. آن را با آب گرم مخلوط نموده و قرقره كنيد. براى رفع خشونت حلق نافع است.
  6. مرتبا هر شب تا مدتى مهره‌‌های پشت را با آن چرب كنيد. نقرس و خميدگى سالمندان را درمان مى‌كند.
  7. حجر اليهود را مثل سورمه نرم بساييد و با آن مخلوط كنيد و بماليد. رشد موى پلك چشم و ابرو را بيشتر مى‌كند.
  8. آن را با سركه مخلوط نموده و بر سر بماليد دردسر را تسكين مى‌دهد.
  9. آن را با قطره‌چكان در بينى نوزاد بچكانيد. باد دماغ‌شدگى او را درمان مى‌كند.
  10. هر شب آن را به دست بماليد، پوست دست‌‌ها را نرم مى‌سازد و ترك‌خوردگى‌‌های پوست دست را درمان مى‌كند.

تذكر: براى آلات داخلى شكم كه ضعيف باشد مضر است. و مصلح آن مستكى است.

جوشانده

۵۰ گرم پوست خشک و زرد رنگ بادام‎شیرین را در یک لیتر آب بجوشانید. افراد بالغ صبح و ظهر و شب، هر دفعه یک استکان به همراه کمی شیر بنوشند و کودکان نصف استکان. این جوشانده، گلودرد و سرفه های پی در پی، التهاب مجاری تنفس را تسکین می دهد. برگ آن صفرابر و مقوی کبد است و جوشانده آن با شکر شیرین کرده و به تدریج یک استکان میل کنید.

دم کرده

شکوفه بادام‎شیرین، مسهل ملایمی است که، به صورت دم کرده به کودکان می دهند. دم کرده برگ تازه درخت آن مسهل و ضد کرم است.

 شربت

از بادام شیرین شربتی تهیه می کنند که در درمان التهاب و تورم اعضای تناسلی و ادرار مفید است. این شربت، خنک و مسکن است. برای تهیه شربت باید یک کیلو بادام را پوست کنید و آن را در هاونی که، کمی آب دارد بکوبید تا خمیری بدست آید. سپس آن را با یک لیتر آب و ۵۰۰ گرم شکر مخلوط کرده و صاف کنید. کمی قند و یک استکان عرق بهار نارنج را به آن اضافه می کنند.

ضماد: (مرهمی که “غالبا” روی زخم مالیده می‎شود)

اگر برگ‎های تازه و سبز درخت بادام را به صورت مرهم روی سوختگی و کوفتگی بگذارید، مفید خواهد بود.

توصیه ها:

خوردن زیاد بادام، موجب ناراحتی معده و دستگاه هاضمه می شود. برای هضم بهتر باید آن را خوب و به آرامی جوید و در دهان نرم کرد و سپس فرو داد. بادام غذای بسیار خوبی است و مخصوصا به خانمها توصیه می‎شود هنگامی که باردار هستند و یا شیر می‎دهند، آن را مصرف کنند زیرا، مقوی و نیروبخش است و بر روی سلامتی نطفه اثر بسزایی دارد. برخی افراد بادام بوداده مصرف می کنند، باید بدانیم که، بو داده آن به اندازه خام آن مفید نیست. هر روز یک عدد بادام بخورید تا انرژی داشته باشید و از سلامتی خود لذت برید.

بادام تلخ

نام ديگر: لوزالمر

طبيعت آن: بسيار گرم و خشك است.

تركيب شيميايى: مواد آلبومينوئيدى، املاح معدنى، هتروزيد مخصوصى به نام آميگدالينوزيد، دياستاز امولسين، روغن ثابت، اسيد سيانيدريك، ارسنيك، قند، صمغ، موسيلاژ.

خواص درمانى

خواص درمانى آن با توجه به اينكه مقدار مصرف خوراك آن بايد طبق نظر و دستور پزشك تعيين گردد:

  1. خوردن آن سبب اخراج اخلاط غليظ مى‌شود، سرفه، و ورم سينه و ريه و تنگى‌نفس را درمان مى‌كند.
  2. اگر ۲۰ گرم از آن را بكوبيد و ناشتا بخوريد از خوردن شراب مست نمى‌شويد.
  3. آن را بكوبيد و با عسل مخلوط كنيد و بخوريد. براى رفع قولنج و باز كردن گرفتگى‌‌‌ها و انسداد كبد و طحال مفيد است، سختى خروج ادرار را مرتفع مى‌سازد.
  4. آن را بكوبيد و با دوشاب انگور مخلوط كنيد و بخوريد. براى درمان درد و ناراحتى‌‌های كليه و خرد كردن سنگ و ازدياد ترشح ادرار و درد رحم مفيد است.
  5. هر روز آن را بكوبيد و بر سر ضماد كنيد. شوره‌ی سر و رشك و شپش سر را از بين مى‌برد و سردرد نيمه‌ی سر يا ميگرن را درمان مى‌كند.
  6. ضماد كوبيده‌ی آن روى قسمت‌‌های دردناك قولنج كبد و كليه را درمان مى‌كند و درد مفاصل را تسكين مى‌دهد.
  7. اكتهال و ماليدن آن با سركه براى تقويت بينايى نافع است، خارش بدن را تسكين مى‌دهد، مخملك را بهبود مى‌بخشد، كك‌مك و لك‌‌های  صورت را برطرف مى‌سازد، ترك‌‌های  پوست و زخم‌‌های  شديد و عفونى را درمان مى‌كند.
  8. مغز آن را با مغز هسته هلو بسوزانيد بعد هر دو را با هم نرم بكوبيد و شياف بسازيد و استعمال كنيد. كرم‌‌های ريز مقعد را از بين مى‌برد.
  9. با كوبيده‌ی آن شياف درست كنيد و در مهبل قرار دهيد. قاعده‌آور است.

تذكر: مضر روده‌‌‌ها است، سمى است و مصرف زياد آن انسان را هلاك مى‌كند.

بادام تلخ

روغن بادام تلخ

طبيعت آن: كمى گرم مايل به رطوبت است.

تركيب شيميايى: مواد آلبومينوئيدى، املاح معدنى، آموليسين، صمغ، قند، موسيلاژ.

خواص درمانى

  1. اگر به صورت خوراكى مصرف شود، براى دفع اخلاط چسبنده به ديواره‌ی دستگاه گوارش مفيد است، تنگى‌نفس و ورم شش را بهبود مى‌بخشد.
  2. افرادى كه به درد كليه‌‌‌ها مبتلا هستند در صورتى كه علت درد وجود سنگ نباشد و مربوط به بافت خود كليه باشد مى‌توان مقدارى از روغن را با مقدارى نشاسته و مقدارى نعناى خشك پودر كرده، مخلوط كنيد و بخوريد. درد كليه‌‌‌ها را ساكت خواهد كرد.
  3. آن را با سركه مخلوط نموده و بر پيشانى و اطراف سر بماليد. سردرد‌های افراد سردمزاج را ساكت مى‌كند.
  4. آن را در چشم بچكانيد، قدرت بينايى را زياد مى‌كند.
  5. هر شب پوست سر را با آن ماساژ دهيد. از طاسى سر جلوگيرى میكند.
  6. ماليدن آن براى پاك كردن آثار لكه در صورت و صاف كردن چين‌ و چروك پوست صورت و رفع ترك و شقاق كه از سرما ايجاد شده باشد مفيد است.
  7. آن را نيمگرم نموده و در گوش بچكانيد، بعد كمى پشم تميز را گرم كنيد و در گوش بگذاريد و گوش را ببنديد. اگر آب در گوش رفته باشد آن را خشك مى‌كند و براى تسكين درد گوش و رفع صداى داخل آن مفيد است، اگر روزى يك بار تكرار شود جهت حفظ و سلامت گوش مفيد است.
  8. پس از باز كردن گچ از محل شكستگى، اگر محل را با آن مالش و ماساژ دهند، زودتر به حالت اوليه بازمى‌گردد. گرفتگى عضلات را باز مى‌كند.

تذكر: خوردن آن همچنين دخول آن در رحم زنان باردار باعث سقط جنين مى‌گردد. چون سمى است مصرف خوراك زياد آن انسان را هلاك مى‌كند.

ريشه درخت بادام تلخ

طبيعت آن: گرم و خشك است.

خواص درمانى

  1. آب دم‌كرده‌ی آن را بنوشيد. براى پاك كردن طحال و كليه و اخراج كرم معده مفيد است.
  2. ضماد آن براى تسكين انواع درد مؤثر است.
  3. ضماد آن با روغن گل براى تسكين سردرد مؤثر مى‌باشد.
  4. آن را خوب بسوزانيد تا خاكستر شود و ضماد كنيد. سوختگى از آتش را درمان مى‌كند.

بادام كوهى

بادام کوهی

نام‌‌های  ديگر: ارجنك، تنگرس، ارژن، ارجن ، تنگس، تنگز، بيو، بيف، بادامچه، آقچالى، قره‌چالى، بخورك

مشخصات بادام کوهی

درختچه‌ای  است از خانواده‌ی Rosaceae ، خاردار كه شاخه‌‌های جوان آن در ابتدا صاف و به رنگ قهو‌های  روشن و پس از چندى رنگ آن به خاكسترى روشن يا تيره تبديل مى‌شود. خار‌های آن انشعاب‌دار و سخت است، خار‌‌ها به رنگ سفيد مايل به خاكسترى مى‌باشد. برگ‌های آن بدون دمبرگ و صفحه‌ی برگ چرمى و صاف و نيز‌های باريك نوك‌تيز است، ابعاد برگ‌‌ها در واريته‌‌های مختلف بين طول پانزده تا سى و عرض دو تا پنج ميليمتر مى‌باشد. ميوه‌ی آن پوشيده از كرك مخملى و طول آن در واريته‌‌های مختلف دوازده تا پانزده ميليمتر متغير است.

خواص درمانى: خواص آن كم‌وبيش شبيه بادام شيرين است كه احتياج به تكرار آن نمى‌باشد، لطفا به قسمت مغز بادام شيرين مراجعه نماييد.

دسته بندی گیاهان دارویی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت